files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí tréneri a brankári na kempe v rakúskom Brucku

Ešte v polovici mája sa víkendového hokejového kempu v rakúskom Bruck an der Leitha zúčastnili aj dvaja tréneri HK Mládež Michalovce - tréner brankárov Jozef Kužma a kormidelník dorastu Ivan Králik. Spolu s nimi boli na kempe, ktorý im priniesol viaceré nové poznatky, aj brankári Tomáš Tkačík s Vladimírom Glosárom, ako aj útočník dorasteneckého výberu Slavomír Nguyen Tien.

Čo bolo zámerom, aby na spomenutý kemp v meste vzdialenom od Bratislavy zhruba tridsať minút, cestovali, nám vysvetlil manažér HK Mládež Jozef Kužma. „Ide o nový komplex, ktorý postavil bývalý slovenský hokejista Ľubomír Pištek. Toho poznáme hlavne z dresu bratislavského Slovana,“ uviedol najskôr na margo štadióna v meste Bruck an der Leitha Jozef Kužma a následne sa už venoval kempu. „Ten viedol fínsky tréner Sam Lipkin. Ako je známe, fínsky hokej je momentálne na výslní. Zlato na majstrovstvách sveta získali hráči do osemnásť aj dvadsať rokov, no a titul majstrov sveta iba tesne unikol aj seniorskému výberu. Sam Lipkin má svoju brankársku školu vo Fínsku aj v Nórsku. Absolvovali sme asi osem hodín ľadu a šesť hodín suchej prípravy. Zaujímavosťou bolo, že brankársky kemp nebol zameraný na nejaké herné činnosti. Tréneri sa zamerali na hráčov a brankárov spolu, no a brankárom ukazovali desať najčastejších situácii, z ktorých padajú góly. Ja som mal spoločne so Samom Lipkinom a trénerom brankárov Slovana Bratislava Mišom Zemančíkom na starosti brankárov, Ivo Králik s jedným rakúskym trénerom zase hráčov. Dokopy sa kempu zúčastnilo zhruba 25 brankárov a 25 hráčov.“

Podobný kemp aj v Michalovciach?

Práve Jozef Kužma sa už v minulých mesiacoch či rokoch zúčastnil rôznych trénerských kempov zameraných hlavne na vývoj brankárov. Zmeniť by sa to nemalo ani toto leto, keďže „hokejoví mládežníci“ majú v pláne ísť na kemp opäť k trénerom Slovana Bratislava. To by však nemalo byť všetko a podobné školenie pre trénerov a hráčov by sa mohlo uskutočniť aj v metropole Zemplína. „Podobný kemp by sme chceli zorganizovať aj u nás v Michalovciach. Máme to v pláne v prvý augustový víkend, konkrétne od 5. do 6. augusta. Zúčastniť by sa ho mal aj jeden fínsky tréner z tímu JYP Jyvaskyla. Pôjde o kemp pre zhruba 40 hráčov,“ načrtol nám plány Jozef Kužma.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.06.2016 16:30:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.