files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Správna rada Iuventy Michalovce

Minulý týždeň v stredu sa uskutočnilo zasadnutie správnej rady HK Iuventa Michalovce, na ktorom sa jej členovia zaoberali vážnymi témami v súvislosti s uplynulou, ale hlavne nasledujúcou sezónou.

 

 
O minulej sezóne
Obráťme už list a pripravme sa seriózne na novú sezónu (ukončenie diskusie o uplynulom ročníku).

O druhom mieste
Po priebehu sezóny je to nepochybne úspech, potešil výkon, ktorým sme jednoznačne postúpili do finále (Gabriel Dorič, prezident klubu). 

O finále
Po semifinále so Šaľou a druhom finálovom zápase v Bratislave sme pred tretím, domácim zápasom, vyvolali v divákoch vysoké očakávania. A potom ich nenaplnili.  (Michal Kandala, člen správnej rady).
Rozlúčka s divákmi v Michalovciach mala byť dôstojnejšia. Sklamali kľúčové hráčky. (Stanislav Janič, viceprezident klubu).

O tréneroch
Tréner Dušan Daniš prevzal Iuventu Michalovce poznačenú zraneniami a  vzťahovými problémami, v historicky najhoršej tabuľkovej pozícii. Dostal za úlohu tím pripraviť na play-off a výhľadovo do ďalšej sezóny. O trénerskej otázke preto reč nebola, správnu radu zaujímal skôr pohľad trénera na spoluprácu s realizačným tímom. Tréner svoj tím podporil.

O  sociálnych inštitúciách
V Iuvente je vysoko nadpočetný stav hráčok. Napriek tomu bol v sezóne často problém, kto vôbec bude hrať. Sponzori klubu hovoria: „Máme obmedzené zdroje a nie sme sociálna inštitúcia. Pri všetkej úcte k práci a výkonom, ktorú hráčky pre klub v minulosti odviedli, sa pýtame - dokedy máme platiť tie, ktoré dlhodobo nehrali a prognózy ich plnohodnotného návratu na palubovku sú veľmi neisté? Každá z hráčok, ktorá bude musieť odísť, pre klub veľa urobila, rozpočet však nie je bezodný. My dávame zdroje, tréneri musia v rámci stanovených finančných  možností rozhodnúť, s kým do sezóny pôjdu a dosiahnu stanovené ciele.“


O krivdách a zodpovednosti
Odchádzajúce hráčky možno budú cítiť krivdu, ale my nemáme na výber. Vieme, koľko môžeme dnes do hádzanej dať a nechceme svojou nezodpovednosťou klub ohroziť. Pozeráme sa aj do budúcnosti a zároveň pružne reagujeme na naše možnosti.

Budúcnosť
Dozrel čas na generačnú výmenu. Treba sa rozlúčiť aj s hráčkami, ktoré dlhodobo laborujú so zraneniami. Dajme viac príležitostí mladým. Skladajme družstvo a vyberajme posily tak, aby sa postupne vytvorilo jadro súdržného tímu. Tím je vždy viac, ako súčet nespolupracujúcich výborných individualít.

Trpezlivosť
Aj to zlé bolo na niečo dobré. Ukázali sa, že naše mladé hráčky dokážu vyriešiť generačný problém. Nemusíme iba vyhrávať, dáme im šancu, budeme trpezliví (Tibor Mačuga, člen správnej rady a predseda predstavenstva generálneho partnera klubu).

Ciele
Nekladieme si za cieľ prvé miesto, ale chceme hrať finále - v súťaži o Majstra Slovenska, aj v Slovenskom pohári. Vo WHIL by sme radi dosiahli aspoň bronz, no podstatné je, aby hrali všetky hráčky a čoraz viac príležitostí dostávali tie mladšie. V pohárovej Európe chceme úspešne prejsť aspoň jedným kolom. Áno, káder sa oslabí, no predpokladáme, že predovšetkým o hráčky, ktoré aj tak do hry v uplynulej sezóne nezasiahli.

Drahé posily alebo mládež?
Pripomeňme si ešte niekoľko faktov, ktoré na správnej rade neodzneli, pretože sú jej členom notoricky známe. Nie každý z hádzanárskej verejnosti ich však vníma.  Náklady na mládež predstavujú v klubovom rozpočte sumu, ktorá nie je oveľa nižšia, ako náklady na odmeny hráčok. Suma, ktorou klub ročne v priemere prispieva na každú mladučkú hráčku, sa pohybuje okolo päťsto eur. Klub tým nahrádza úlohu štátu, ktorý je k športu dosť macošský a pomáha rodičom mladých hádzanárok  -  určite nie všetci  by dokázali znášať skutočné náklady na športovanie detí. Ak by sme k odmenám hráčok pridali zdroje určené na mládež, dal by sa poskladať slovenský tím snov, no to už by nebola Iuventa - klub, v ktorom pravidelne športujú desiatky a desiatky detí... 

               (juke)

 



Uverejnené: 25.05.2010 09:30:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.