files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenskí hádzanári ukázali srdce, potešili deti s autizmom

V súvislosti s reprezentačným zrazom slovenských hádzanárov v Michalovciach, kde "liptákovci" v závere týždňa odohrajú dva prípravné zápasy so Švajčiarskom (sobota 11. jún a nedeľa 12. jún zakaždým o 16.00 hod.), majú Slováci v pláne aj viacero iných akcií. Jednou z nich bola návšteva Špeciálnej základnej školy pre deti s autizmom, ktorá sídli na Školskej ulici v Michalovciach.

Hádzanári Slovenska na túto školu zavítali v stredu predpoludním. Žiaci spomenutej školy si pre nich pripravili bohatý kultúrny program, v ktorom dokonca vystúpil aj pedagogický zbor. Pre slovenských reprezentantov si deti pripravili malé pozornosti. Na prázdno neobišli ani žiaci tejto školy, keďže hádzanári im priniesli niekoľko lôpt. Po kultúrnom programe nastala deťmi očakávaná autogramiáda.

"Bola to pre deti určite veľmi príjmená akcia. Pre ne to určite bude obrovský zážitok. Pre nás zase poučenie, že si máme ceniť to, čo máme," skonštatoval na margo akcie reprezentačný tréner Martin Lipták. Návšteva detí v špeciálnej škole potešila aj jediného Michalovčana v nominácii na prípravné zápasy Richarda Štochla. "Bolo to veľmi milé. Deti si pre nás pripravili príjmený kultúrny program, ktorý nás zaujal," uviedol Richard Štochl.

Potešenie z návštevy školy neskrývala ani riaditeľka Ružena Saboviková. "Táto akcia sa usktutočnila na žiadosť Slovenského zväzu hádzanej a my sme ju veľmi radi prijali. Na akcii sa zúčastnilo 120 detí, z celkového počtu 159, ktoré máme na škole. Naši žiaci hádzanárom ukázali, v čom sú najlepší. Som veľmi rada, že sa táto akcia mohla uskutočniť. Spokojné boli hlavne deti a keď sú spokojné ony, spokojní sme všetci," podotkla riaditeľka Špeciálnej základnej školy pre deti s autizmom.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.06.2016 14:52:37

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623