files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V sobotu boli za debilov, v nedeľu ukázali potenciál

Slovenskí hádzanári majú za sebou týždenné sústredenie v Michalovciach. Okrem viacerých akcií a desiatich tréningových jednotiek na ňom absolvovali aj dvojzápas so Švajčiarskom. V ňom ukázali dve tváre. Najskôr v sobotu pri prehre 19:27 tú horšiu, potom v nedeľu pri výhre 29:24 lepšiu. Navyše v nedeľu ukázali aj potenciál, ktorý mladé družstvo na čele s nestarnúcimi Richardom Štochlom a Radoslavom Antlom má.

Michalovčan Richard Štochl hral v Chemkostav aréne po prvýkrát

Samozrejme, trénerovi Martinovi Liptákovi sa lepšie hodnotil nedeľňajší duel. V tom sobotňajšom jeho zverenci hlavne v druhom polčase sklamali a zaslúžene vysoko prehrali. „V sobotu sme boli za debilov, v nedeľu sme si to hlavne v obrane polepšili,“ svojsky začal hodnotenie víkendových dvojzápasov s „helvétmi“ reprezentačný lodivod mužského tímu. „Teší má hlavne nedeľňajší zápas. Náš prístup bol úplne iný, ako deň predtým. Hlavne v obrane sme hrali kvalitnejšie a myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať,“ dodal ešte k duelom so Švajčiarskom Martin Lipták.

Podľa Martina Liptáka boli Slováci v sobotu za debilov

Slováci sa v Michalovciach pripravovali na blížiacu sa kvalifikáciu o postup na ME 2018, v ktorej na nich čakajú veľmi ťažkí súperi – Rusko, Švédsko a Čierna Hora. Aj preto zobral Martin Lipták michalovské sústredenie veľmi vážne. „Je to sústredenie do budúcnosti. Preto ma mrzí sobotňajší zápas a vysoká prehra. Chlapci sem prišli po sezóne v rámci svojich dovoleniek a náš výkon mal vyzerať tak, ako v nedeľu,“ poznamenal Martin Lipták, ktorý následne dodal. „Po prvom zápase som bol veľmi sklamaný. Dá sa totiž prehrať, no nie takým spôsobom, ako sme prehrali. V nedeľu sme takisto neukázali nejaké veľdielo, no som oveľa spokojnejší. Z našej strany bol iný prístup. A hlavne, mne ide o to, že keď sa na niečom dohodneme v šatni, musíme to presadzovať aj na ihrisku.“ 

V prvom zápase videl rýchlu červenú kartu, v druhom exceloval s deviatimi presnými zásahmi. Jakub Mikita ukázal v Michalovciach obrovský potenciál

V dobrom svetle sa ukázal aj nestarnúci Radoslav Antl

Reprezentačný lodivod mal v Michalovciach k dispozícii veľmi mladé mužstvo. Navyše, chýbalo mu niekoľko dôležitých opôr národného výberu. „Máme pred sebou veľmi ťažkú kvalifikáciu. Som veľmi rád, že sme takéto sústredenie mali k dispozícii. Skúšali sme mladých hráčov. Jakub Mikita sa ukázal výborne. Napríklad na Hlinkovi či Pálešovi je vidno, že je to pre nich ešte silná káva. Dôležité je, že som videl hráčov v akcii a je to pre mňa také optimistickejšie. Ideme pracovať ďalej. Budeme skladať tím tak, aby sme dosiahli úspech. Ja nehovorím, že to bude hneď budúci rok. O také dva, tri roky by sme však chceli mať jeden konkurencieschopný celok,“ podotkol Martin Lipták, ktorý okrem reprezentácie trénuje aj slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec.

Slováci počas týždňa stihli návštevu Špeciálnej školy pre deti s autizmom...

Slovenskí hádzanári mali v metropole Zemplína ozaj pestrý program. Okrem tréningových jednotiek sa v strede týždňa prišli ukázať aj na Špeciálnu školu pre deti s autizmom (článok nájdete tu). Navyše, v piatok sa v Chemkostav aréne, kde sa oba zápasy so Švajčiarskom odohrali, stretli aj s prezidentom Andrejom Kiskom, ktorý bol v Michalovciach na pracovnej návšteve. (viac o návšteve prezidenta tu) „S celým týždňom som veľmi spokojný. Trošku ma mrzí, že v Michalovciach dosť dlho nebola mužská hádzaná, no na naše zápasy aj napriek tomu neprišlo veľa ľudí. Čo sa týka prostredia, všetko bolo na jednotku. Ľudia v hoteli milí, prezident Kiska milý, deti v škole príjemné. Všetko teda bolo tak, ako má byť,“ dodal na záver michalovského sústredenia Martin Lipták.

... a zavítal k ním aj prezident SR Andrej Kiska


Slovensko - Švajčiarsko 19:27 (12:13)
Zostava a góly SR:
T. Paul, R. Štochl - Dudáš 1, Mazák, Petro, Páleš 1, M. Volentics 3/1, Antl 5, M. Baláž, M. Briatka, J. Mikita 2, D. Krok 1, Ľ. Ďuriš 1, Guzy 1, Holdoš, Hlinka 1, Polakovič 3/2.
Najviac gólov za Švajčiarsko:
Liniger 6/5, Sidorowicz 5
pok. hody:
5/3 - 5/5, vylúčení: 6 - 8, ČK: 16. J. Mikita za hrubý faul - 59. Meister, rozhodovali: Mandák a M. Rudinský (obaja SR), 250 divákov.

Slovensko - Švajčiarsko 29:25 (15:10)
Pok. hody: 3/2 - 4/4, vylúčení: 6 - 8. Rozhodovali: Mandák a Rudinský (obaja SR) - 200 divákov
SLOVENSKO: T. Paul 1, R. Štochl - Dudáš 3, Mazák, Petro, Páleš, M. Volentics 3/1, Antl 6/1, M. Baláž 1, M. Briatka 1, J. Mikita 9, D. Krok, Ľ. Ďuriš 2, Guzy, Holdoš 1, Hlinka, Polakovič 2.
ŠVAJČIARSKO: Wick, Portner - Meister 3, Liniger 5, Tynowski 3, Vernier, Lier 1, Alili, Sidorowicz, Delhees, Von Deschwander 4, Raemy 4, Rothlisberger, Markovič, Maros 5, Huwyler.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.06.2016 16:12:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.