files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj dôchodcovia oslávili Deň matiek

Aj starkí z Klubu dôchodcov číslo 5 na Komenského ulici nedávno oslávili Deň matiek. V pestrom kultúrnom programe im zaspievali, zatancovali a zarecitovali žiaci z neďalekej IV. základnej školy.


Zaspievali si aj členky klubu. V ich repertoári prevládali ľudové piesne. „V neformálnych rozhovoroch sme si zaspomínali na výchovu detí. Na ich školské časy, dospievanie a osamostatnenie,“ povedala vedúca klubu Ružena Salayová, ktorá stojí na jeho čele už od roku 1991. Na milom stretnutí boli prítomní aj niektorí zástupcovia mestského úradu. V závere si účastníci milej oslavy pochutili na zákuskoch.
Členovia klubu oslávili Deň matiek už po druhýkrát. V prvej polovici mája sa zúčastnili na slávnosti, ktorú zorganizoval mestský úrad. „Na znak vďaky sme dostali prekrásne kvety,“ podotkla. Už tradične nechýbal ani kultúrny program. 

Dôchodcovia z Klubu číslo 5 sa rozhodne nebudú nudiť ani v ďalších mesiacoch. „V lete plánujeme navštíviť gejzír v Herľanoch pri Košiciach. Počas horúčav sa schladia v kúpalisku v maďarskom meste Šárošpatak. Spomínané ročné obdobie si spestria aj „opekačkou“ v jednom z rekreačných stredísk na Zemplínskej šírave. Spoločnosť by im mali robiť aj starkí zo sídliska Východ.

Klub dôchodcov č.5 vznikol v roku 1988. Od začiatku svojej existencie sídli v jednom z bytov v bloku D/2 na sídlisku juh. „V súčasnosti má 111 členov,“ poznamenala. Prevažná väčšina je vo veku od 60 do 80 rokov. Klub žije predovšetkým z mestských peňazí. Samospráva uhrádza väčšiu časť nákladov za energie a autobusovú prepravu počas rôznych zájazdov. „Ďalším zdrojom príjmu sú členské príspevky. Každý člen ročne platí symbolické euro,“ uzavrela R.Salayová.                                                

                                  (janč)



Uverejnené: 25.05.2010 09:48:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.