files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šírava štartuje letnú turistickú sezónu v RETRO štýle

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu pripravila pri príležitosti 50. výročia začatia turizmu na Zemplínskej šírave pestrý letný program. RETRO na Šírave sa začne otvorením Letnej turistickej sezóny 2016 už 19. júna v stredisku Kamenec.  

Leto klope na dvere a pri otváraní sezóny nemôže chýbať veľký zlatý kľúč. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy, na všetky štyri svetové strany, má svoju dlhoročnú tradíciu. Inak tomu nebude ani tento rok, kedy si Šírava – naše slovenské more – pripomína okrúhle jubileum. Organizátori pripravili pre domácich a zahraničných dovolenkárov počas nadchádzajúcich letných dní bohatý program plný vystúpení, koncertov, filmových večerov a iných aktivít, medzi ktorými si každý návštevník nájde to svoje. Tohtoročná letná sezóna sa bude niesť v RETRO štýle a budeme si počas nej pripomínať uplynulé polstoročie dovolenkovania  na Zemplínskej šírave. Nebudú chýbať ani tradičné letné podujatia, ale organizátori si pre návštevníkov pripravili aj niekoľko noviniek, ktoré budú zamerané na spomienkový turizmus. RETRO aktivity budú lákadlom pre návštevníkov nášho regiónu a veríme, že aj príjemným spestrením ich letnej dovolenky.

Medzi najlákavejšie podujatia leta s názvom RETRO na Šírave, patrí samozrejme otvorenie letnej turistickej sezóny, prehliadka historických vozidiel Zemplín veterán ralley, Jánske ohne či vystúpenia Lúčnice, SĽUKu a Kandráčovcov. Pre milovníkov histórie je pripravený zaujímavý program pri príležitosti osláv Dní mesta Michalovce a „Špacirki po varošu“. Tí, ktorí sa radi zabávajú by si nemali nechať ujsť víkendové party akcie v stredisku Kamenec a „Zabavu u pľevni“ v stredisku Paľkov. Nebudú chýbať Zemplínske slávnosti a Zemplínsky jarmok, zraz motocyklov, zaujímavé podujatia v Thermalparku a mnoho iných podujatí. Novinkou je aj zriadenie RETRO izby dovolenkárov v stredisku Hôrka, ktorú si môžu návštevníci pozrieť od 26. júna.


Celé leto bude  prebiehať aj súťaž o najkrajšiu kvetinovú výzdobu na Zemplínskej šírave pod názvom Leto s červeným muškátom. V minulosti červený muškát nechýbal v žiadnom okne a tak nemôže chýbať ani v našom RETRO lete na Šírave. Tri najkrajšie výsadby červených muškátov získajú finančné odmeny. Nechajte sa zlákať RETRO atmosférou, objavte miesto relaxu, zažite RETRO príbehy polstoročnej Šíravy. Začíname 19. júna o 15.00 na Moteli Kamenec. So svojím programom vystúpi skupina Vidiek, FS Zemplín a skupina Ščamba.

Tlačová správa



Uverejnené: 15.06.2016 18:23:10

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623