files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín má na lane Igora Žofčáka

V kádri fortunaligového MFK Zemplín Michalovce možno zakotví významná posila. S Michalovčanmi sa totiž začal pripravovať 33-ročný skúsený bývalý slovenský reprezentant Igor Žofčák. Ten je odchovancom michalovského futbalu a z rodného klubu odišiel ešte ako 18-ročný v sezóne 2001/2002, keď zamieril do Ružomberka, s ktorým sa stal v sezóne 2005/2006 majstrom Slovenska aj víťazom Slovenského pohára. Žofčák sa stal držiteľom slovenského double aj v sezónach 2010/2011 a 2012/2013, ale to už s bratislavským Slovanom. Medzitým si zahral aj za Spartu Praha, kde získal v sezóne 2009/2010 majstrovský titul. V slovenskej reprezentácii odohral tento špílmacher deväť zápasov, bez streleného gólu. Naposledy hral rodák z Bracoviec v maďarskej Nyiregyháze.

"Môžem potvrdiť, že s Igorom rokujeme o jeho návrate do Michaloviec. Čaká už len na nejaké papiere a hneď s nami začne trénovať," citoval Denník Korzár slová športového manažéra MFK Zemplín Michalovce Mareka Zahorčáka. Podľa jeho slov by sa Žofčák mal predstaviť v michalovskom drese už túto sobotu v dvojzápase v Debrecíne.

Skúsený 33-ročný Igor Žofčák sa možno vráti do rodného hniezda (foto šport.sk)

Ďalšou staronovou tvárou v kádri michalovského prvoligistu je ofenzívny stredopoliar Emmanuel Mensah. Dvadsaťjedenročný Ghančan v drese MFK Zemplín odohral štrnásť zápasov jesennej časti, v ktorých strelil jeden gól. Na jar pôsobil v českom Frýdku Místek. V Michalovciach ešte čakajú aj na návrat bieloruského krajného obrancu Aliaksandra Sviarčinského, ktorý by sa do tréningového procesu mal zapojiť budúci týždeň. Na odchode je však dvojica španielskych obrancov Marcos Perez - Vernon de Marco a funkcionári teda pilne pracujú na posilnení defenzívy. "Naďalej do nej hľadáme posily, keďže sa nám úplne rozpadla," uviedol Marek Zahorčák.

Emmanuel Mensah je späť

S mužstvom sa v týchto dňoch pripravoval aj poľský urastený stopér, no ten si zlomil nohu. Preč je aj ukrajinský stredopoliar Igor Ozarkiv, na skusoch naďalej ostávajú dvaja Španieli, Rusi a jeden Francúz.



Uverejnené: 17.06.2016 09:30:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.