files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nový prezident SZĽH: Verím, že pomôžem aj Michalovciam

Doteraz sa v samostatnom Slovensku ešte nestalo, aby Michalovčan stál na čele jedného z dvoch najväčších športových zväzov (doteraz to bol iba Pavol Derfenyi, ktorý šéfoval Slovenskému zväzu hádzanej). To sa zmenilo vo štvrtok 16. júna, kedy bol v neskorých nočných hodinách na mimoriadnom kongrese za prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja zvolený Martin Kohút. Štyridsaťpäťročný Kohút dostal od delegátov 150 hlasov, zatiaľ, čo jeho protikandidát Tibor Turan o 23 menej.

Martin Kohút bol od oficiálneho oznámenia kandidatúry miernym favoritom, no voľby ukázali, že to bolo veľmi tesné. „Som veľmi rád, že som dostal takúto dôveru od delegátov,“ rozhovoril sa pre náš portál nový prezident SZĽH. „Verím, že zúročím všetko, čo som sa doteraz aj v Michalovciach naučil. Dúfam, že to využijem na to, aby som slovenský hokej posunul ďalej,“ pokračoval Martin Kohút, ktorý mal podporu aj viacerých bývalých či súčasných hviezd slovenského hokeja. „Veľmi si ich podporu vážim a som veľmi rád, že si osvojili môj program.“

Nový prezident SZĽH Martin Kohút (foto: hokej.sk)

Nový prezident SZĽH síce už dlhšie pôsobí v hlavnom meste Slovenska, no na svoje rodné mesto nezabudol a jedným okom sledoval aj výsledky michalovských hokejových klubov. „Viem, že juniori hrali Extraligu a takisto mi neušlo, že dorast postúpil do najvyššej súťaže,“ uviedol Martin Kohút, ktorý viackrát michalovskému hokeju v minulosti pomohol. Možno aj preto to boli práve michalovské kluby, ktoré ho na funkciu prvého muža slovenského hokeja navrhovali. „Michalovskému hokeju som pomohol už aj v minulosti, či už priamo, alebo aj finančne. Veľmi si vážim od oboch klubov dôveru a takisto aj to, že to boli práve Michalovce, ktoré ma navrhli za šéfa slovenského hokeja. Samozrejme, ak budem môcť a bude sa to dať, veľmi rád michalovskému hokeju zo svojej funkcie pomôžem,“ uviedol nový prezident SZĽH. Bude sa jeho pomoc týkať aj rekonštrukcie michalovského štadióna? „Čo sa týka tejto témy, moja pomoc nie je potrebná. Pokiaľ totiž viem, michalovský štadión sa začne onedlho rekonštruovať,“ dodal donedávna člen výkonného výboru SZĽH.

Michalovské kluby ho podporili

V predchádzajúcich voľbách michalovské kluby hlasovali rozdielne. Zatiaľ, čo predstavitelia HK Dukla Michalovce podporili doterajšieho prezidenta Igora Nemečka, klub HK Mládež podporoval neúspešného kandidáta Richarda Lintnera. Teraz stáli obaja za Martinom Kohútom. „Som veľmi rád, že za prezidenta SZĽH bol zvolený práve pán Kohút,“ poznamenal prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega, ktorý následne dodal. „Voľby boli veľmi dlhé a náročné. Som však presvedčený o tom, že osobnosť pána Kohúta posunie slovenský hokej ďalej. Po tých všetkých peripetiách to náš hokej potrebuje. Verím, že sa to všetko skonsoliduje a zjednotí, a že hokej naberie ten smer, aký má. Verím, že sa bude rozvíjať od mládeže až po seniorov a po nejakej dobe opäť vyrastú talenty, ktoré nám prinavrátia tie pozície, ktoré slovenský hokej mal v nedávnej minulosti.“

Podľa slov prezidenta HK Dukla Michalovce Alexandra Černegu bola voľba Martina Kohúta správnou

Obrovskú podporu mal Martin Kohút aj v druhom michalovskom hokejovom klube HK Mládež Michalovce. „Osobne som veľmi rád, že sa prezidentom SZĽH stal práve Martin Kohút. Mal našu obrovskú podporu. Martin je môj ročník narodenia, poznáme sa teda aj osobne. Ide o šikovného manažéra, ktorý bol úspešný vo svojej profesii a som o tom presvedčený, že práve takýto manažér môže posunúť slovenský hokej ďalej,“ podotkol k voľbe šéfa slovenského hokeja prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka st.

Peter Brendza 



Uverejnené: 17.06.2016 14:45:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.