files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na úvod prípravy výhra a vysoká prehra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prvú skúšku pred nastávajúcou sezónou. Po týždňovej príprave si účastník najvyššej Fortuna ligy odskočil do maďarského Debrecínu, kde odohral dvojzápas proti tamojšiemu účastníkovi najvyššej súťaže. A zverenci trénera Antona Šoltisa ukázali, že prípravu berú s plnou váhou. V prvom zápase totiž zvíťazili tesne 2:1. V druhom už dostali šancu aj viacerí dorastenci, či skúšaní hráči, čoho dôsledkom prišla vysoká prehra 1:6. Z troch gólov v sieti maďarského tímu sa dva podarilo streliť v minulých mesiacoch ešte dorastencovi Pavlovi Bellasovi, jeden gól pridal ďalší útočník Michal Hamuľak.

Zápasy ukázali, na čom majú popracovať

Trénerovi Antonovi Šoltisovi sa pozdával hlavne prvý duel, v ktorom hrali prevažne hráči, s ktorými počíta aj počas sezóny. „S víťazstvom 2:1 som veľmi spokojný,“ rozhovoril michalovský lodivod, pre ktorého to bola premiéra na michalovskej lavičke v úlohe hlavného trénera. „Zápas mal svoju kvalitu tak z našej, ako aj zo súperovej strany. To, čo sme si v šatni povedali, chlapci na ihrisku plnili. Vyskytli sa samozrejme aj chyby, no teraz je práve fáza na ich odstraňovanie. Dá sa teda povedať, že som spokojný aj s tým, pretože zápas ukázal, na čom ešte musíme do začiatku ligy popracovať,“ podotkol Anton Šoltis.

Dvakrát sa do siete Debrecínu trafil devätnásťročný Pavol Bellas

Ten dal v druhom zápase v Debrecíne šancu aj viacerým mladíkom, či hráčom, ktorí sú v minulej sezóne jedenásteho tímu Fortuna ligy na skúške. Výsledkom toho bola vysoká prehra 1:6. „V tomto stretnutí sa jasne prejavila kvalita súpera. Mladíci videli, o čom je mužský futbal a takisto na vlastnej koži zistili, na čom musia popracovať. Pre nich to bol taký test, mne zápas ukázal, s kým môžem počítať a s kým nie,“ pokračoval Šoltis.

Skúšaní hráči odchádzajú, Vernon s Perezom stále v kádri

Michalovský tréner skúšal v druhom zápase piatich cudzincov a podľa jeho slov ho ani jeden z nich nezaujal. „Z tých, čo hrali v sobotu ani jeden. So štyrmi sme sa rozlúčili, ostáva akurát útočník Bamba, ktorý hral iba polčas a predtým s nami netrénoval. Uvidíme teda, či sa uchytí v nasledujúcich dňoch. Spolu s ním budeme skúšať ďalších hráčov. Zmeny teda v kádri ešte určite budú,“ poznamenal na adresu novicov Anton Šoltis.

Tréner Šoltis môže naďalej počítať aj so službami Vernona de Marca

Ten mal v Debrecíne k dispozícii aj dvojicu Španielov Marcos Perez - Vernon de Marco, ktorá je podľa posledných informácii na odchode z klubu. „Zatiaľ sú ešte tu,“ uviedol Šoltis a následne k tejto téme dodal. „Sú to zmluvne stále naši hráči. Na druhej strane, majú ponuky zo zahraničných klubov. Pracujeme s alternatívou, že obaja odídu, no pracujeme aj s tým, že keby sa im prestup nepodaril, tak tu ostanú aj na jeseň. Viac je to naklonené, že odídu. Uvidíme teda, čo sa stane v najbližších dňoch.“

 

Michalovčania sa najbližšie predstavia opäť v Maďarsku

Zápas s Užhorodom zrušený, najbližšie opäť v Maďarsku

Nasledujúci týždeň mali byť Michalovčania v hre dvakrát, odohrajú však iba jeden zápas. Utorkový domáci prípravný duel s Užhorodom bol totiž pre problémy tímu blízko od východných hraníc zrušený. „Sú tam nejaké problémy v klube, takže náš vzájomný zápas odvolali. Najbližšie hráme v piatok v Budapešti proti MTK. Na utorok 28. júna vybavujeme zápas s jedným tímom z Maďarska. Ešte však nevieme, či ho odohráme doma alebo vonku. Chceme, aby prišli k nám, no môže sa stať, že budeme hrať u súpera. Nie je to však ešte stopercentne uzavreté,podotkol k najbližších dňoch prípravy tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. Toho zverenci sa okrem avizovaných súbojov s maďarskými tímami stretnú ešte v sobotu 2. júla v Poprade s Baníkom Ostrava, no a generálku na prvé kolo Fortuna ligy, v ktorom privítajú v sobotu 16. júla o 19.00 hod. aktuálneho majstra FK AS Trenčín, absolvujú v sobotu 9. júla, kedy privítajú ďalší celok od našich južných susedov Kisvardu.

DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)
Góly: 31. Holman - 25. M. Hamuľak, 82. Bellás.
MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez, Michal Gallo, Vernon, Šimčák - D. Kunca, Danko, A. Leško, M. Koscelník - F. Serečin, M. Hamuľak (70. Bellás).

DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 6:1 (3:0)
Góly: 10. Bereczki, 18. J. Varga, 43. K. Mészáros, 64. Milan Tóth, 80. Kertész, 85. Biró - 88. Bellás.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Castillo (72. M. Janočko), Grič, T. Sedlák, Miliutin - Caparrós (72. M. Kolesár), M. Bednár, Mensah, Vajs (46. J. Straka) - Bamba (46. Bellás), Markin.

Upravený program MFK Zemplín v príprave
Piatok 24. jún: MTK Budapešť - Michalovce.
Utorok 28. jún: ???
Sobota 2. júl: Michalovce - Baník Ostrava (hrá sa v Poprade).
Sobota 9. júl: Michalovce - Kisvarda FC.
Sobota 16. júl: Michalovce - FK AS Trenčín (1. kolo Fortuna liga)

Peter Brendza



Uverejnené: 19.06.2016 21:32:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.