files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská fitneska žne prvé úspechy tvrdej práce

To, že sa makať a pracovať na svojom stanovenom cieli oplatí, vám povie každý fitness tréner, ktorý sa snaží motivovať svojho zverenca. To je aj príklad 21-ročnej fitnesky Denisy Mackovej, ktorá sa kategórii Bikiny - fitness venuje už päť rokov. Po prvých neúspechoch na súťažiach nastala v roku 2016 zmena. Denisa sa najskôr stala vo svojej kategórii majsterkou Slovenska pri ženách aj juniorkách a následne jej na majstrovstvách sveta iba o chlp unikla medaila, keď skončila na zemiakovej štvrtej pozícii.

Denisa Macková sa fitnessu venuje už päť rokov

K športu mala blízko vždy

Denisa Macková mala k športu blízko od malička. Najskôr sa venovala atletike či kolektívnym športom, tancu alebo karate, potom prišlo aj na fitness. Postupne sa cez Fitnescentrum Jána Berdyho dostala aj k samotným súťažiam. „K fitnesu som sa dostala ako sedemnásťročná. Prvú súťaž som absolvovala ako devätnásťročná na majstrovstvách Slovenska v Kollárove, kde som skončila šiesta,“ zaspomínala si na začiatok kariéry sympatická fitneska. Tá na šport, ktorý si zvolila nedá dopustiť. „Ide o veľmi krásny šport, ktorý je však neohodnotený a málo prezentovaný. Nie je to futbal či hokej, ktoré sú v médiách prezentované najviac. Fitnes sa dostáva do povedomia až teraz,“ dodáva Denisa Macková.

Dva majstrovské tituly

Samozrejme, prvými pretekmi prišli aj prvé neúspechy aj keď... „Ja za úspech považujem aj to, že sa dostanem do finálovej šestky. Je to však všetko aj o tej drine. Úspechy neprídu hneď, musíte si na nich počkať. Je to o tréningoch, odriekaní v strave, ale všetko to stojí za to,“ zdôraznila Denisa Macková, pre ktorú sa rok 2016 stal prelomový. Síce už rok predtým získala bronz na otvorených majstrovstvách Českej republiky, no až teraz sa postavila na najvyšší piedestál. Prvýkrát totiž siahla aj na zlato, ktoré si vybojovala na nedávnych majstrovstvách Slovenska a to hneď pri ženách aj pri juniorkách. „Práve prvá šestka bola mojím cieľom aj na májových majstrovstvách Slovenska. Na týchto pozíciách som končila aj predošlé súťaže. Teraz sa mi podarilo vyhrať a to hneď pri ženách aj pri juniorkách,“ podotkla aktuálna majsterka Slovenska v súťaži Bikiny fitness.

Aj zemiaková medaila má svoje čaro

Týmito umiestneniami sa kvalifikovala aj na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnili začiatkom júna v maďarskej Budapešti. Aj tam dala o sebe vedieť hlavne v ženskej kategórii, kde siahala na medailu. Nakoniec z toho však bolo štvrté miesto, ktoré hrialo na srdci takisto. „Som spokojná. Ako som povedala, každé umiestnenie vo finálovej šestke ma teší, potešila som sa teda aj tomu. Aj táto zemiaková medaila má teda pre mňa svoje čaro,“ zdôraznila Denisa Macková, podľa ktorej o úspechu v takejto medzinárodnej súťaži rozhoduje viacero faktorov. „Nie je to iba o kulturistike či fitnesse. Je tam veľa rozhodcov a každý preferuje niečo iné. Kategória Bikiny – fitness je tak subjektívna, že sa každému páči niečo iné. Nerozhoduje iba symetria a svalstvo, ale aj to, ako pretekárka pôsobí na pódiu.“

Raz získať aj medailu zo sveta alebo Európy

Michalovskú fitnesku prvé úspechy neuspokoja. Už teraz sa totiž pozerá dopredu. „S jedlom rastie chuť. Raz by som na majstrovstvách sveta alebo majstrovstvách Európy chcela získať medailu. Tá teraz nebola ďaleko a ja verím, že raz príde aj tento úspech,“ podotkla 21-ročná členka Fitnes klubu Ján Berdy, ktorá na záver dodala. „Som veľmi rada, že sa touto cestou môžem poďakovať aj svojím podporovateľom. Tým je Fitnescentrum Berdy, Fitshop Michalovce, ktorý mi pomáha s doplnkami stravy a športovým oblečením, no a finančne mi v tomto roku pomohla aj firma Chemkostav, a.s, ktorá mi zasponzorovala moju účasť na majstrovstvách sveta.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2016 09:16:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.