files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jakub Hromada posilou českého majstra

Enkláva slovenských futbalistov v plzenskej Viktorke sa opäť rozrastie. Ku gólmanovi Matúšovi Kozáčikovi, stredopoliarom Patrikovi Hrošovskému a Martinovi Chrienovi, útočníkom Michalovi Ďurišovi a Marekovi Bakošovi a trénerovi Romanovi Pivarníkovi sa najnovšie pridal aj talentovaný tvorca hry Jakub Hromada, ktorý k českému majstrovi prichádza na ročné hosťovanie s následnou opciou.

Jakub Hromada na snímke s generálnym manažérom FK Viktória Adolfom Šádekom

Odchovanec košického KAC, ktorý v rokoch 2011 a 2012 pôsobil v Michalovciach a odtiaľ odišiel do slávneho Juventusu Turín, naposledy hrával vo fortunaligovej Senici. Informáciu o prestupe do tíme českého majstra priniesol sám Hromada na svojom facebokom konte, keď ukázal fotografiu, na ktorej je spoločne s generálnym manažérom klubu Adolfom Šádekom s textom "Step by step"., čiže "krok za krokom".

Jakub Hromada si zahral v rokoch 2011 a 2012 v MFK Zemplín Michalovce

Jakub Hromada začal svoje prvé futbalové kroky robiť v košickom KAC, kde prešiel žiackými kategóriami. V roku 2011 odišiel do MFK Zemplín Michalovce, kde ešte zvýšil svoju výkonnosť. V závere sezóny 2011/2012 odohral aj jeden zápas za vtedy druholigových mužov a následne prestúpil do tímu talianského giganta Juventusu Turín.

Z Michaloviec nasledoval prestup do slávneho Juventusu Turín

Po príchode do nového pôsobiska sa pripojil k výberu do 19 rokov, aj keď mal pôvodne hrávať za 17-tku. Na začiatku sezóny 2012/2013 sa zdalo, že všetko je na správnej ceste, Jakub sa rýchlo prispôsoboval talianskym podmienkam, pravidelne hrával za Juventus U20. Postupne sa však začali objavovať zdravotné komplikácie, najmä s chrbtom. Sezóna sa pre slovenského mládežníckeho reprezentanta skončila už v decembri, keďže lekári mu odporučili operáciu.

Jakub Hromada mal v Michalovciach pri výhre svojho tímu 3:1 prsty v troch góloch

Neskôr nasledovalo hosťovanie v FC Janov, či prestup do druhého janovského klubu Sampdorie, až sa vlani v auguste rozhodol Jakub Hromada pre návrat na Slovensko, konkrétne do klubu FK Senica. Prvý zápas za Záhorákov odohral v ôsmom kole Fortuna ligy na michalovskej pôde a v ňom zažiaril. Pri výhre 3:1 mal prsty v troch góloch. Strelil dva góly svojho tímu a trafil sa dokonca aj do vlastnej siete. 

Jakub Hromada bol kapitánom SR 17, ktorá si zahrala na MS 2013

Jakub Hromada bol aj kapitán slovenského výberu U17, ktorý sa prebojoval v roku 2013 na majstrovstvá sveta do Spojených arabských emirátov a vypadol až po osemfinálovej prehre s rovesníkmi z Uruguaja.

pb, zdroj: šport. sk, foto: internet



Uverejnené: 23.06.2016 10:20:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.