files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce si po troch rokoch znova zahrá o Ligu majstrov

Hádzanárky aktuálneho slovenského majstra Iuventy Michalovce si po troch rokoch znova zahrajú v kvalifikácii najprestížnejšej ženskej klubovej súťaži - Lige majstrov. Slovenský majster síce nemal renking na to, aby bol automatický zaradený medzi úchádzačov o účasť medzi európskou klubovou elitou, no Európska hádzanárska federácia mu spoločne s ruským Rostovom na Done, slovinským RK Krim Mercator Ľubľana, nórskym Glassrverket IF či nemeckým Lepizigom udelila voľnú kartu na účasť v kvalifikácii (Rostov dostal miestenku do hlavnej súťaže). Jej žreb bude v stredu 29. júna vo Viedni, kde EHF sídli.

"Sme spokojní s rozhodnutím EHF. Je to úspech na diplomatickom poli, pre ktorý sme museli splniť viacero potrebných náležitostí. Do poslednej chvíle bola naša účasť neistá, ale napokon sa naplnili naše predpoklady, že trinásť družstiev bude priamo nasadených do základnej skupinovej fázy a zvyšný tucet bude na troch štvorčlenných turnajoch bojovať o zostávajúce tri miesta v hlavnej súťaži. Keďže výhoda domáceho prostredia sa už nežrebuje, ale získava ju najvyššie nasadený z účastníkov kvalifikačného turnaja, s veľkou pravdepodobnosťou budeme hrať u niektorého súpera. Tímy, ktoré nepostúpia z kvalifikácie, čaká presun do Pohára EHF,"  citovala stránka slovenského majstra jeho športového riaditeľa Jaroslava Čúrneho. Iuventa sa predstaví v Lige majstrov po trojročnej pauze. Michalovčanky naposledy zažili atmosféru Ligy majstrov v sezóne 2012/2013, keď stroskotali v kvalifikácii na maďarskom tíme FTC Rail Cargo Hungaria. "Je to pre nás pocta, sme radi, že sme sa dostali medzi kontinentálnu elitu," dodal Čúrny.

Michalovčanky si kvalifikáciu Ligy majstrov naposledy zahrali v sezóne 2012/2013, kedy nestačili na maďarský FTC Rail Cargo Hungaria, čiže Ferencvaroš Budapešť

Kedy naposledy?

Michalovčanky sa v kvalifikácii najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže predstavili zatiaľ päťkrát a ani raz neuspeli. Naposledy sa tak stalo v sezóne 2012/2013, kedy im prienik medzi európsku elitu neumožnil maďarský Ferencvaroš Budapešť, ktorý zvíťazil najskôr v Michalovciach 40:26 a potom aj na domácej pôde 31:22.

Iuventa Michalovce - FTC Rail Cargo Hunagaria 26:40 (10:15)
Pok. hody: 4/3 - 4/4, vylúčené: 1 - 4. Rozhodovali: Maričová a Masičová (obe Srbsko) - 1800 divákov.
IUVENTA: Krebsová, Kudročová, Medveďová - Bachyrievová, Bačíková, Geričová 3, Szöllösiová 1, Kovaličková, Rebičová 2, Hollá 1, Tobiašová 6/3, Hvostaľová, Wollingerová 4, Snopova 5, Vinyukova 1, Trehubova 3.
FTC: Abramovičová, Pastrovics - Cifra 5, Szarka 2, Vérten 2, Szucsanski 5, Such 3, Deáki 1, Kovacsicz 1, Tomori 6, Pena 6/3, Kocsis 2/1, Szekereczes 2, Szamoransky 5.

FTC Rail Cargo Hungaria - Iuventa Michalovce 31:22 (16:8)
Pok. hody: 1/1 - 4/3, vylúčené: 3 - 1. Rozhodovali: Dellová a Engbergová (obe Švédsko) - 1000 divákov.
FTC: Abramovičová, Pastrovics - Cifra 2, Szarka 2, Szucsanski 2,  Such 2, Deáki 4,  Dajka 2, Kovacsiczs, 5 Tomori  1,  Pena 6/1, Kocsis, Szekereczes 3, Szamoransky 2.
IUVENTA: Krebsová, Kudročová, Medveďová - Bačíková, Geričová 1, Szöllösiová, 1 Kovaličková, Rebičová, 2 Hollá, 2 Tobiašová 4/1, Hvostaľová, Wollingerová 5, Snopova 3, Vinyukova, Trehubova 4/2.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 24.06.2016 13:51:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.