files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Voľby predo dvermi


Už 12. júna 2010 občania Slovenskej republiky budú mať možnosť ovplyvniť svoju budúcnosť. V tento deň sa poberieme do volebných miestností, a tam si zvolíme politikov a politické strany, ktoré budú nasledujúce 4 roky zastupovať naše záujmy v NR SR a starať sa o naše spoločné blaho. Aspoň tak by to malo byť. Každý občan má na voľby svoj názor. Ak sa ale rozhodnete ísť voliť, tak máme tu pre Vás zopár užitočných informácií.

Kedy a kde?

Voľby do NR SR sa budú konať v sobotu 12. júna 2010 od 07.00 hodiny do 22.00 hodiny a miesto konania volieb je určené vo volebnej miestnosti podľa Vášho trvalého pobytu. Oznámenie s konkrétnym miestom a časom  konania volieb Vám malo byť doručené do 18. mája 2010.

Ako voliť, ak budem mimo bydliska?

Ak nastane takáto situácie, že sa volič nebude v deň konania volieb nachádzať v meste svojho trvalého bydliska, tak môže požiadať obec o vydanie voličského preukazu. Žiadosť môže podať osobne, prostredníctvom splnomocnenej osoby , mailom alebo faxom. Nie však telefonicky! Dôležité ale je, že o tento preukaz si volič môže požiadať  do 10. 6. 2010 na MsÚ Michalovce, prízemie, kancelária č. 106. Následne mu bude vydaný na mieste voličský preukaz, alebo mu bude zaslaný poštou „doporučene do vlastných rúk“.

Vedeli ste, že voliť sa dá aj poštou?

Platí to, ale iba pre osoby, ktoré sú občanmi SR, majú alebo nemajú trvalý pobyt na území SR a žijú v zahraničí. Takíto občania musia zaslať žiadosť so zahraničnou adresou, na ktorú im budú doručené hlasovacie lístky. Keď ste to už nestihli, tak sa už nič nedá robiť, nakoľko tieto žiadosti mali byť obci doručené najneskôr do 23. apríla 2010.

Námietkové kancelárie

Mesto Michalovce  zriadilo pre oprávnených voličov námietkovú kanceláriu v budove Mestského úradu v Michalovciach, prízemie, č. dverí 120, č. telefónu: 056/ 68 64 120.
Účelom zriadenia námietkovej kancelárie je, aby údaje v zozname oprávnených voličov zodpovedali skutočnosti. Každý občan, ktorý spĺňa podľa zákona č. 333/2004 Z. z. podmienky zapísania do zoznamu oprávnených voličov a nebude mu doručené v termíne do 18. mája 2010 na adresu trvalého pobytu oznámenie o jeho zapísaní do zoznamu oprávnených voličov, o čase a mieste konania voľby do NR SR, alebo zistí chybný údaj  v tomto oznámení, je oprávnený požiadať v námietkovej kancelárii o dopísanie svojej osoby do zoznamu oprávnených voličov, prípadne o opravu chybného údaja.
 
Viac informácii o samotných voľbách v našom meste Michalovce, zoznam volebných miestností, príslušné tlačivá a ďalšie dôležité informácie sa dozviete na
www.michalovce.sk
                           Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 25.05.2010 11:08:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.