files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuvente Michalovce stojí v ceste do Ligy majstrov najskôr Krim Ľubľana

Hádzanárky Iuventy Michalovce si zahrajú o Ligu majstrov v tretej kvalifikačnej skupine, v ktorej im žreb konajúci sa v stredu 29. júna vo Viedni prisúdil slovinského majstra RK Krim Mercator Ľubľana, poľského šampióna MKS Selgros Lublin a taliansky Indeco Conversano. Ako je známe, Iuventa bola žrebovaná zo štvrtého výkonnostného koša, jej semifinálovým súperom teda bude RK Krim Mercator Ľubľana, na ktorého pôde sa kvalifikačný turnaj v termíne 10. - 11. september pravdepodobne aj uskutoční. Ľubľana totiž ako prvý nasadený tím získala automatické právo byť usporiadateľom kvalifikačného turnaja. V druhom semifinálovom stretnutí na seba narazia Lublin a Conversano.  Víťazi sa následne stretnú v boji o jedinú miestenku medzi európsku elitu, ostatné tri tímy budú pokračovať v Pohári EHF.

"So žrebom musíme vysloviť spokojnosť. Dostali sme dvoch z troch želaných súperov. Z prvého koša sme si priali Ľubľanu a z tretieho Conversano, ktoré by bolo najprijateľnejším protivníkom v boji o 3. miesto v prípade nášho semifinálového neúspechu. Lublin sme až tak nechceli, hoci ani to nie je pre nás zlý súper. Trochu nám narobilo starosti, že v príprave sa s ním máme trikrát stretnúť, takže sa budeme musieť poradiť, ako to vyriešiť. Podľa môjho názoru sme sa dostali do najhrateľnejšej z troch vyžrebovaných skupín. Predstavitelia Krimu už potvrdili, že usporiadajú turnaj, takže pre nás je to výhodné aj z finančného hľadiska, keďže nebudeme musieť cestovať letecky," uviedol pre stránku slovenského majstra jeho športový riaditeľ Jaroslav Čúrny.

Žreb kvalifikácie Ligy majstrov v hádzanej žien 2016/2017:
1. skupina: Glassverket IF (Nór.), HC Podravka Vegeta Koprivnica (Chor.), Sercodak Dalfsen (Hol.), Ankara Yenimahalle BSK (Tur.)
2. skupina: HC Lipsko (Nem.), Hypo Niederosterreich (Rak.), Balonmano Bera Bera (Šp.), HC Gomeľ (Biel.)
3. skupina: RK Krim Mercator Ľubľana (Slovin.), MKS Selgros Lublin (Poľ.), Indeco Conversano (Tal.), Iuventa Michalovce (SR)



Uverejnené: 29.06.2016 14:05:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.