files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lušnikov sa teší na druhú sezónu v Michalovciach, príde aj s bratom Demidom

V minulej sezóne sa v michalovskej Dukle po prvýkrát objavili viacerí legionári. Tréner Peter Tirpák mal k dispozícii až štyroch ruských hokejistov. Najvýraznejšie z nich zažiaril útočník Gleb Lušnikov. Útly útočník s obrovskou rýchlosťou zaznamenal v 43 zápasoch 30 bodov za jedenásť gólov a 19 asistencií. V tímovej štatistike obsadil pekné piate miesto a spolu s obrancom Georgijom Šanginom a útočníkom Andrejom Salnikovom presvedčili vedenie klubu, ktoré im ponúklo kontrakty aj na nastávajúcu sezónu.

Spolu s Glebom Lušnikovom príde na začiatok prípravy aj jeho brat Demid

V nej nemusí byť Gleb jediným Lušnikovom, ktorý oblečie michalovský dres. Na skúšku totiž príde aj jeho osemnásťročný brat Demid. „Je to tak. Príde sem na skúšku a verím, že presvedčí. Ide o podobný typ hokejistu, ako som ja. Keby sa mu podarilo presvedčiť klub, bolo by to prvýkrát, čo sme si zahrali spolu,“ uviedol na margo príchodu druhého Lušnikova do michalovskej Dukly 26-ročný Gleb.

Sezóna mohla byť aj lepšia

Ruský rýchlik sa v Michalovciach v minulej sezóne rozbiehal pomalšie. Zrejme potreboval spolu s ďalšími krajanmi dlhší čas na adaptáciu. V závere sezóny, keď sa dostal do útoku spolu s krajanom Salnikovom a Ivanom Fedorkom, to bolo z jeho strany zápas od zápasu lepšie a v play-off patril rusko-slovenský útok dokonca k tomu najlepšiemu, čo Dukla ponúkala. „So svojou prvou sezónou v Michalovciach som spokojný tak na 70%,“ poznamenal Gleb Lušnikov, ktorý následne k minulej sezóne dodal. „Určite to mohlo byť aj lepšie. Keď nás tréner dal dokopy s Fedorkom a Salnikovom, myslím si, že moje výkony išli hore. Podľa môjho názoru sme v závere sezóny boli našim najlepším útokom.“

Vrátiť diváka na tribúnu

Pre rodáka zo Serova bola sezóna v metropole Zemplína prvou celou, ktorú strávil na Slovensku. Do tejto krajiny sa dostal v závere tej predchádzajúcej, kedy hájil farby Bardejova. Môže teda porovnávať. „Druhá sezóna bola z mojej strany lepšou. Hral som tu celý čas, v závere som dostával aj dostatok príležitosti, takže som bol v Michalovciach spokojný. Ani na Bardejov však nemôžem povedať krivé slovo. Čo sa týka podmienok, bolo to porovnateľné s Michalovcami,“ skonštatoval útly kridelník.

Gleb Lušnikov zaznamenal vo svojej premiérovej sezóne v Dukle jedenásť gólov a devätnásť asistencií

A aké budú jeho ambície v nasledujúcej sezóne? „Len tie najvyššie! Chcem sa s Duklou dostať do finále a zahrať si baráž o Extraligu. To je môj cieľ do nasledujúcej sezóny. Druhým cieľom je vrátiť diváka na tribúnu. V minulej sezóne neboli naše výkony a výsledky najlepšie, a preto divákov chodilo menej. Verím, že tentoraz to bude inak. Čo som totiž počul, v Michalovciach ľudia hokej majú radi. Verím teda, že keď budeme podávať dobré výkony a budú aj výsledky, divák bude chodiť na zápasy vo väčšom počte,“ presvedčivo poznamenal Gleb Lušnikov.

V útoku sa najlepšie cítil s krajanom Andrejom Salnikovom a Ivanom Fedorkom

Na prácu s Ihnačákom sa veľmi teší

Pre tohto ruského útočníka je Slovensko štvrtou krajinou, kde rozvíja svoj hokejový talent. Po rodnom Rusku istý čas pôsobil aj v Bielorusku a Poľsku. V krajine našich severných susedov obliekal dresy Osvienčimu, Janowa či Polonie Bytom. Práve v tomto tíme ho celú sezónu 2013/2014 viedol Miroslav Ihnačák. S tým krátko Lušnikov pôsobil aj v závere sezóny 2014/2015 v Bardejove a ako je už známe, opráši s ním spoluprácu aj v Michalovciach. „S pánom Ihnačákom sa mi vždy spolupracovalo veľmi dobre. Bol to práve on, kto ma doviedol na Slovensko, za čo som mu vďačný. Je to skúsený tréner, ktorému ja osobne dôverujem. Veľmi som sa potešil, keď sa stal trénerom Dukly. Určite jeho angažmán nebude zlým krokom,“ podotkol k angažovaniu tohto temperamentného trénera Gleb Lušnikov, ktorý sa už teší na začiatok prípravy. Ten má Dukla naplánovaný na 18. júla. „Teším sa na Michalovce, aj na spoluhráčov. Verím, že to bude lepšia sezóna, ako tá predchádzajúca.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.06.2016 09:46:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.