files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

1. BK Michalovce víťazom projektu Vy rozhodujete, my pomáhame

Na celom Slovensku tento rok pribudne až 77 nových možností na viac oddychu, športovanie detí, zdravý životný štýl, komunitných aktivít aj pomoc znevýhodneným skupinám ľudí. Rozhodli o tom zákazníci Tesca, ktorí dali najlepším projektom neziskových organizácii na zlepšenie života v komunite až 3,3 milióna hlasov. V michalovskom Tescu dostal najviac hlasov projekt basketbalového klubu 1. BK Michalovce, ktorý sa tak môže tešiť na finančnú odmenu 1300 eur. Symbolický šek basketbalovému klubu odovzdali predstavitelia firmy v stredu 29. júna ráno priamo na "pôde" predajne.

Hlasovanie v rámci nového komunitného programu spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ prebehlo od 11. mája do 7. júna 2016 vo všetkých predajniach daného obchodného reťazca. Výnimkou neboli ani Michalovce, kde zákazníci vyberali z troch projektov. Najviac sa im nakoniec pozdával ten basketbalového klubu, ktorý získal najviac hlasov, konkrétne 19 746. Zákazníci mohli hlasovať jednoducho. Po každom nákupe získali žetón, ktorý hodili do jednej z troch z hlasovacích urien. „Zapojenie až 3,3 milióna zákazníkov do hlasovania o najlepší projekt nás príjemne prekvapilo,“ uviedol v tlačovej správa spoločnosti Tesco manažér spoločenskej zodpovednosti Peter Sklenář.

Ten následne dodal. „Hlasoval približne každý tretí zákazník. Na celom Slovensku mali ľudia neľahkú úlohu. Vybrať si z 229 skvelých projektov, z ktorých každý by bol určite prínosom pre miestnu komunitu. Ide o prvý ročník nášho nového komunitného programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“ a už teraz sa tešíme na jeho pokračovanie. Ďakujeme všetkým organizáciám, ktoré sa zapojili a takisto aj zákazníkom za ich hlasy a podporu.“

Peniaze pôjdu na basketbalové koše a projekt „Baby basketbal“

Michalovský basketbalový klub, ktorý sa nakoniec stal víťazom pilotného projektu spoločnosti Tesco, sa do projektu zapojil veľmi rád. „My sme ho iba privítali,“ rozhovoril sa manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič. „Určite je dobré, že firmy pôsobiace v regiónoch vyvíjajú takéto aktivity a chcú peniaze použiť v daných regiónoch. Takýto projekt sme iba privítali a veľmi radi sme sa do neho zapojili,“ pokračoval Peter Biganič.

Natíska sa otázka, na čo basketbalový klub spomenutých 1300 eur použije? „Na začiatku, keď sme sa zapojili do projektu spoločnosti Tesco, bolo jasné uzrozumené, že získané peniaze použijeme na inštaláciu nových basketbalových košov na ZŠ Komenského, kde dôjde ku kompletnej výmene košov. Po inštalácii košov pripravíme na danej škole aktivitu, pri ktorej deti dostanú tričká. Peniaze použijeme aj pre materské školy, kde chceme basketbalové koše namontovať takisto. Výsledkom projektu by mohla byť aj akcia „Baby basketbal“, ktorú máme v pláne takisto,“ uviedol na margo získaných peniazov manažér 1. BK Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.06.2016 18:09:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.