files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rady zbierala od Kiridžičovej, lákadlom je Liga majstrov

Michalovská Iuventa začala v pondelok prípravu na nastávajúcu sezónu s jednou novou tvárou v kádri. Deväťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra posilnila 27-ročná chorvátska stredná spojka Slavica Schusterová. Hráčka z Balkánu má s Michalovcami obrovské plány. Netají, že ju sem pritiahli ambície klubu a takisto aj to, že Iuventa bude hrať v kvalifikácii Ligy majstrov. Práve najprestížnejšia ženská klubová súťaž je pre ňu obrovským lákadlom a po Podravke Koprivnica by si chcela túto súťaž zahrať aj v michalovskom drese.

V minulej sezóne ústredná postava slovinského ŽRK Minotest Ajdovščina, ktorému pomohla až do finále Slovinského pohára a do osemfinále Vyzývacieho pohára, netají, že o deväťnásobnom slovenskom majstrovi a sedemnásobnom víťazovi WHIL či Slovenského pohára vedela pred oficiálnou ponukou klubu veľmi málo. „Nevedela som skoro nič,“ s úsmevom na perách skonštatovala prvá letná posila michalovskej Iuventy. Tá informácie zbierala aj od svojej krajanky Tanji Kiridžičovej, ktorá v metropole Zemplína pôsobila v sezóne 2013/2014 a Iuvente vtedy pomohla k historickému triple. „Samozrejme, hneď po ponuke som sa na ňu obrátila, aby mi povedala niečo o klube. Informácie som čerpala aj zo stránky klubu, ktorá je podľa mňa na veľmi dobrej úrovni,“ pokračovala Schusterová. A čo jej o Iuvente povedala Kiridžičová, ktorá takisto hráva na poste strednej spojky? „O klube hovorila iba v dobrom.“

Iuventa Michalovce je okrem zbierania majstrovských titulov známa aj tým, že jediná zo slovenských tímov pravidelne účinkuje v európskych pohároch. Po štyroch rokoch sa Michalovčanky znova predstavia v kvalifikácii o Ligu majstrov. Bolo aj to pre túto Chorvátku lákadlom? „Samozrejme! Zavážilo to veľmi. Mala som ponuky aj z iných tímov, no keď som videla, že Iuventa sa chystá hrať predkolo Ligy majstrov, neváhala som. Skupinová fáza tejto súťaže je pre mňa obrovským lákadlom a chcela by som si ju zahrať,“ zdôraznila Schusterová. Tá v najprestížnejšej ženskej klubovej súťaži hrala aj za Podravku Koprivnica, ktorej je odchovankyňa. „Síce som bola na súpiske tímu, ale  veľa som neodohrala. Bolo to totiž v čase, kedy som mala sedemnásť, osemnásť rokov,“ poznamenala pravidelná reprezentantka Chorvátska v mládežníckych kategóriách.  

Slavica Schusterová naposledy pôsobila v Slovinsku, kde hájila farby ŽRK Minotest Ajdovščina. Prišla teda do styku aj s RK Krim Ľubľana, ktorý bude semifinálovým súperom Michalovčaniek na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov. Ten sa uskutoční v termíne 10. - 11. september 2016 práve na pôde slovinského tímu. „RK Krim má samozrejme výborné družstvo. V minulej sezóne tam boli šikovné hráčky a čo som počula, aj teraz sa posilnili. Určite nás nič ľahké nečaká, navyše sa turnaj hrá u nich. Budeme však bojovať o čo najlepší výsledok, pretože ako som už povedala, pre mňa osobne je Liga majstrov obrovskou výzvou,“ nadviazala na svoju predchádzajúcu odpoveď po Tanji Kiridžičovej druhá Chorvátka (mimochodom opäť stredná spojka), ktorá bude pôsobiť v tíme aktuálne najlepšieho slovenského ženského hádzanárskeho klubu.

Kto je Slavica Schusterová?

Slavica Schusterová sa síce narodila 17. júna 1989 v bosnianskom Tešanj, vlastní však chorvátsky pas a práve v tejto krajine urobila aj prvé hádzanárske kroky. Stosedemdesiat centimetrová tvorkyňa hry je odchovankyňou slávneho chorvátskeho klubu Podravka Vegeta Koprivnica, kde získavala prvé seniorské skúsenosti. Ešte v sezóne 2006/2007 figurovala na súpiske tímu pri jeho účasti v Pohári víťazov pohárov, ako aj v Lige majstrov. Európske poháre si Schusterová zahrala aj v minulej sezóne v drese slovinského ŽRK Minotest Ajdovščina. Tomu pomohla 29 gólmi do osemfinále Vyzývacieho pohára, kde slovinský tím nestačil na poľský EKS Start Elblag (22:28 a 22:26). Slavica Schusterová v minulosti reprezentovala Chorvátsko v mládežníckych kategóriách, seniorský dres si zatiaľ neobliekla.

Peter Brendza    



Uverejnené: 05.07.2016 21:16:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.