files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HK Mládež sa od výsledku podivného zápasu dištancuje

Počas minulých dní hokejovou verejnosťou otriasla správa o podplácaní v zápase Extraligy juniorov. Jednalo sa o zápas 3. kola minulej sezóny HC Košice - HK Mládež Michalovce (8:5), v ktorom podľa obvinenia niektorí hráči HC Košice podporovali prehru svojho tímu. Zrejme však na to neupozornili kapitána tímu a najproduktívnejšieho hráča juniorskej Extraligy Dalibora Mikula, ktorý zaznamenal v dotyčnom zápase päť bodov za tri góly a dve asistencie. (O stretnutí si môžete prečítať tu)

K spomenutej správe vydal michalovský HK Mládež, ktorý bol do toho nechtiac „namočený“, toto vyjadrenie. „Prostredníctvom médií chceme na danú situáciu reagovať. Tlačová správa vyšla v takej forme, že sa niekomu môže zdať, že sme v tom zapletení. To nie je pravda. V prvom rade, od tohto skutku sa dištancujeme. Je to čistá vec košického klubu a my s tým nemáme nič spoločné. Naši hráči, ani nikto z klubu nebol v tomto skutku obvinení,“ skonštatoval prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka, ktorý následne dodal. „Verím, že to verejnosť pochopí takisto. Možno to bolo v tlačovej správe poňaté tak, že na vine padá aj na nás, no takto to vôbec nie je. Ide o vec košického klubu a my s tým nemáme nič spoločné, teda okrem toho, že dotyčný zápas hrali Košičania s nami. Takisto ako my, mohli v tom byť „zapletení“ trebárs Prešov, Trenčín, Slovan Bratislava, alebo hociktorý iný klub, ktorý hral v minulej sezóne v Extralige.“

V zápase medzi HC Košice - HK Mládež Michalovce (8:5) sa zrejme podplácalo

Čo odznelo v tlačovej správe

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na Jakuba V., Petra K. a Liridona G. za prečin podplácania, u Petra K. a Liridona G. spáchaný formou spolupáchateľstva. Podľa prvého skutku obžaloby Jakub V. v septembri 2015 v súvislosti so zápasom medzi tímami z Košíc a Michaloviec oslovil troch hráčov košického tímu a požiadal ich, aby tí z nich, ktorí budú nominovaní na zápas, úmyselne podali taký výkon, aby vyhral tím z Michaloviec. Za to im ako úplatok prisľúbil finančnú odmenu vo výške 100 až 200 eur. Podľa druhého skutku obžaloby Peter K. a Liridon G. v septembri 2015 spoločne po predchádzajúcej vzájomnej dohode v Košiciach oslovili hráča z tímu Košíc (jeden z troch oslovených hráčov v predošlom skutku) nominovaného na hokejové stretnutie tímov z Košíc a Michaloviec juniorskej hokejovej extraligy. Požiadali ho, aby úmyselne podal taký herný výkon, aby vyhral tím z Michaloviec. Za to mu každý z nich ako úplatok prisľúbil finančnú odmenu vo výške 50 eur. Oslovení hráči spolupracovali s políciou, v trestnej veci boli v postavení svedkov.

3. kolo
HC Košice - HK Mládež Michalovce 8:5 (2:0, 2:3, 4:2)
Góly: 8. Hreha (Mikula, J. Varga), 20. Mikula (Šumichrast, Hreha) pres/1, 30. Šumichrast (Mikula, Burzík), 38. Mikula (Tomko, Kaszonyi), 44. Gashi (Varga, Burzík), 45. Mikula oslab/1, 47. Šimon (Hreha, Gashi), 58. Šimon (Mackaľ, Gashi) – 21. Radetskyj (Koceľa), 32. Mesaroš (K. Weiss, Harasthy), 37. Radetskyj (Vorona, Vinc), 46. Slobodník (Radetskyj, Vinc) pres/1, 54. Alexandrov (Koceľa, Vorona) pres/1.
Vylúčení: 7:5. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Kalina - Bogdaň, Jobbágy.
HK MLÁDEŽ: Dzúr (45. Tkačik) - Novák, Masaryk, Vinc, Alexandrov, Grega, Herteľ, Kandráč - Oros, R. Weiss, Gavura -  Radetskyj, Koceľa, Vorona - Hrivňák, Slobodník, Regenda - Harasthy, K. Weiss, Mesaroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.07.2016 20:26:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.