files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Turík hlási návrat v správny čas, verí, že jeho čas ešte príde

Jeho dobre rozbehnutú kariéru zastavilo nepríjemné zranenie. Jozef Šimon Turík patril v minulej jesennej časti k najväčším prekvapeniam v kádri MFK Zemplín Michalovce. Tréner František Šturmu dával tomuto odchovancovi sninského futbalu v zostave nováčika Fortuna ligy dostatok šancí a čochvíľa dvadsaťjedenročný stredopoliar mu to oplácal svojou hrou na ihrisku. Žiaľ, prišlo k zraneniu. Posunutá platnička mu robila obrovské problémy viac ako pol roka. Pred začiatkom sezóny však dostal nový lodivod Anton Šoltis dobrú správu. „Dodo“ hlási návrat!

Nič také ešte nezažil

Michalovskí futbalisti si v sezóne 2015/2016 prvýkrát v histórii zahrali najvyššiu futbalovú súťaž. Šancu na napredovanie vycítili viacerí z mladíkov, ktorí sa zaslúžili o postup do nej. Jedným z nich bol aj Jozef Šimon Turík. Ten v prvých zápasoch jesennej časti hrával takmer pravidelne. Odohral ich desať a potom prišlo nepríjemné zranenie. „Boli to problémy s chrbtom, konkrétne platničkou. Tieto problémy som už mal dlhšie. Nabaľovalo sa to až to prišlo do času, že som nemohol hrať,“ smutne skonštatoval odchovanec sninského futbalu, ktorý od dorastu háji michalovské farby. Z čoho podľa neho tieto zdravotné patálie pramenili? „Bolo to možno aj z toho, že som nízky a chudý, a mužský futbal bol na mňa príliš veľká záťaž. Je to predsa iné, ako hrať v doraste. Prichádza viac fyzických kontaktov a moje telo na to ešte nebolo zvyknuté,“ uviedol Jozef Šimon Turík. Toho sme tak v minulej sezóne mohli vidieť viac na tribúne, ako na ihrisku. „Boli to pre mňa strašné pocity, ktoré som ešte nezažil. Chlapci sa zachraňovali do posledného kola a ja som im nemohol pomôcť. Pozerať na zápasy iba z tribúny boli pre mňa doslova muky.“   

Verí v nárast prvoligovej minutáže

Jozef Šimon Turík sa toto leto pokúša o druhý comback na futbalové trávniky. Ten prvý, tesne pred Veľkou nocou, mu nevyšiel. Odohral síce celý prípravný duel na ihrisku Kisvardy (0:0), no následne sa bolesti chrbta ozvali opäť a stopli jeho návrat. O necelé štyri mesiace už druhý pokus zrejme vyjde. Turík totiž odohral posledných dvadsaťdva minút prípravného zápasu s Baníkom Ostrava (3:3), ako aj posledných pätnásť minút generálky s Kisvardou (0:0). „Ja už som aj pri svojom prvom návrate mesiac trénoval. Všetko nasvedčovalo tomu, že som v poriadku a budem môcť hrať. Neviem, čo sa stalo, asi som vtedy nemal absolvovať až celý zápas,“ podotkol Jozef Šimon Turík. A ako sa cíti teraz? „Bolesti už nemám žiadne. Každým dňom sa cítim lepšie. Chýba mi však kondícia aj herná prax. Ešte to určite na celý zápas nevyzerá, no ja verím, že moja prvoligová minutáž bude v tejto sezóne narastať. Verím, že môj čas ešte príde,“ uviedol útly stredopoliar, ktorý vo svojej premiérovej sezóne vo Fortuna lige stihol odohrať desať zápasov a 734 minút.

Postupová partia je stále pokope

Michalovskí futbalisti si v minulej sezóne napokon vybojovali záchranu v najvyššej súťaži, ktorú si tak zahrajú aj v nasledujúcej sezóne. Káder prešiel úpravami. Odišlo viacero skúsených hráčov, ktorých by mali nahradiť práve mladíci z vlastnej liahne. „Sme o rok skúsenejší a ja som o tom presvedčený, že nám to môže pomôcť. Veľa sa hovorí o tom, že budeme hrať o záchranu. Verím však, že môžeme prekvapiť. Opäť sa dáva dokopy stará partia, ktorá si vybojovala postup do najvyššej súťaže. Tá môže byť základom výborných výsledkov,“ zdôraznil Jozef Šimon Turík.

Môžu iba prekvapiť

Michalovčania štartujú svoju druhú sezónu v najvyššej súťaži už túto sobotu. Žreb im podobne, ako tú minulú na úvod veľmi neprial. Opäť ich totiž v prvom kole preverí aktuálny majster FK AS Trenčín. Michalovčania však chcú v zápase, ktorý začína o 19.00 hod., podobne ako minulú sezónu prekvapiť. Vtedy prehrali po sympatickom výkone gólom z poslednej päťminútovky 0:1. „Favoritom je Trenčín, no keď si spomeniete na náš prvý vzájomný zápas z minulej sezóny, vtedy sme neboli ďaleko od obrovského prekvapenia. Nastrelili sme dvakrát konštrukciu brány a súper nás za nepremenené šance v závere skúsene potrestal. Neboli sme však ďaleko od zisku bodov a ja verím, že pri dobrom výkone môžeme prekvapiť aj v sobotu. Proti majstrovi nemáme čo stratiť, môžeme len získať,“ dodal na záver michalovský stredopoliar.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.07.2016 15:10:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.