files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa má druhú posilu, prichádza Bieloruska Dubautsová

Michalovská Iuventa má druhú letnú posilu. Po chorvátskej strednej spojke Slavici Schusterovej tentoraz prichádza 26-ročná 40-násobná bieloruská reprezentantka Katsiaryna Dubautsová. Táto 185-centimetrová ľaváčka, ktorá sa s vedením Iuventy dohodla na ročnej zmluve s ročnou opciou, prichádza z tímu bieloruského majstra HK Gomeľ a špecifickým znakom u nej je to, že dokáže strieľať oboma rukami.

Vedenie Iuventy sa obzeralo ešte po jednej spojke z dvoch dôvodov. Jednak trénerovi Urbanovi chýba tehotná Tatiana Fiľková - Trehubová, no a druhým dôvodom je to, že do tréningového procesu sa ani v druhý týždeň nezapojila Mária Olšovská, ktorej skončilo hosťovanie vo Veselí nad Moravou. "Vystužiť post pravej spojky bolo pre nás počas leta prioritou. Angažovaním Katsiaryny Dubautsovej reagujeme aj na situáciu okolo Márie Olšovskej," citovala stránka deväťnásobného slovenského majstra športového riaditeľa Jaroslava Čúrneho. Z angažmánu bieloruskej reprezentantky sa tešil aj tréner František Urban. Ten ju videl na videu, ako aj v tréningovom procese. "Najskôr som na videu videl zápasy, v ktorých nastúpila. Boli to finálové súboje bieloruského play-off medzi jej Gomeľom a BelaZom Minsk. Na základe toho sme sa Katsiarynu rozhodli pozvať k nám na skúšku. Športový riaditeľ zaobstaral jej rýchly príchod na skúšku a za tie tri tréningy, ktoré u nás absolvovala, ma presvedčila o tom, že môže byť pre nás posilou. Medzitým si rovnako bleskovo stihla v stredu vybaviť aj víza v Minsku a dnes je už tu," poznamenal pre stránku Iuventy František Urban, ktorý bol rád, že po promptnom vyriešení víz môže Dubautsová s tímom odcestovať tento víkend aj na sústredenie do Liptovského Jána. 

Dokáže strieľať oboma rukami

Pre Dubautsovú, ktorá si národný dres obliekla už štyridsaťkrát, bude pôsobenie v Michalovciach ak neráta krátky angažmán v Lade Togliatti, prvým zahraničným. "Lákali ma ambície klubu, ktorý je viacnásobným majstrom a zahrá si v kvalifikácii o Ligu majstrov," poznamenala bieloruská reprezentantka. Tá si síce kvalifikáciu najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže mohla zahrať aj doma v Gomeli, no lákalo ju viac zahraničie. Pri tejto 185-centimetrovej spojke ešte jedna zaujímavosť. Dokáže strieľať oboma rukami! "Narodila som sa ako praváčka. Keď som mala štrnásť rokov, zlomila som si prsty na pravej ruke a tréner mi povedal, aby som to skúsila s ľavou. Bolo mi dlho so sádrou bez tréningu, nuž som to skúšala ľavačkou. Pri tejto streleckej ruke som aj ostala, no dodnes nemám problém hádzať s oboma rukami," dodala na záver Katsiaryna Dubautsová.

Peter Brendza a iuventa michalovce



Uverejnené: 15.07.2016 17:02:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.