files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla odštartovala prípravu

Už tradičným kondičným sústredením v Medzilaborciach odštartovali v pondelok 18. júla letnú prípravu hokejisti HK Dukla Michalovce. Po dvoch týždňoch v Medzilaborciach sa začnú Michalovčania pripravovať doma, začiatkom augusta by už mali po prvýkrát vyjsť aj na ľad. Na programe majú osem prípravných duelov, začínajú v utorok 9. augusta v Spišskej Novej Vsi.

Podľa trénera Miroslava Ihnačáka budú prvé týždne o naberaní kondície

V prvých dňoch to bude ako obvykle o hrubom naberaní kondície. „Prostredie v Medzilaborciach poznám, už raz som tam s družstvom bol. Je tam všetko, čo potrebujeme, či už prostredie lesov na výbeh, alebo telocvičňa, ktorú môžeme takisto využiť na prípravu. V tých prvých dvoch týždňoch sa musíme zamerať hlavne na rozvoj sily a kondície. Práve o tom budú tréningy v Medzilaborciach,“ skonštatoval tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák. Po návrate Michalovčanov z kondičného sústredenia začiatkom augusta prídu na rad už aj prípravné stretnutia. Momentálne majú Michalovčania naplánovaných osem zápasov. „Štyri zápasy odohráme vonku a štyri doma. Čakajú nás ťažkí súperi ako Prešov, Spišská Nová Ves či Miškolc. Prípravné zápasy nás tak podľa mňa dobre preveria a pripravia na sezónu,“ zdôraznil tréner „vojakov“.

Zatiaľ najväčšou posilou Michalovčanov je Ladislav Ščurko

Káder prvoligistu zo Zemplína sa začína rysovať ako celkom silný. Nechýbajú v ňom viaceré opory z minulých sezón. Zatiaľ najväčšou rybou, ktorú Michalovčania na prestupovom trhu ulovili, je skúsený tridsaťročný útočník Ladislav Ščurko. Ten sa v drese Bardejova stal jedným z najlepších útočníkov prvej ligy. Nechýbajú ani brankár Adam Trenčan, obrancovia Daniel Hančák a Marcel Šterbák, ktorý sa vracia po ročnom pôsobení vo Francúzsku. Do tréningového procesu sa zapojili napríklad aj Tomáš Banovský, Ľuboš Fajčák, Ivan Fedorko či Martin Schnelly. Na prvom tréningu ešte bude chýbať štvorčlenná „ruská úderka“, ktorá sa pripojí po ich prílete na Slovensko. Šancu zabojovať o mieste v tíme „vojakov“ dostali aj viacerí juniori, nie všetci však ponuku realizačného tímu prijali. „Káder ešte určite musíme doplniť. Chýbajú nám útočníci a na nich teda musíme popracovať. Budeme mať oči a uši otvorené, a pokúsime sa do útoku získať ďalšiu kvalitu,“ poznamenal na margo aktuálneho zloženia kádra tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák.

Zapojili sa do prípravy
Brankári: Adam Trenčan, Roman Dzúr, Erik Želinský (prišiel z juniorky HC Košice).
Obrancovia: Daniel Hančák, Marcel Šterbák, Zoltán Kubát, Martin Boboš, Ľubomír Buraľ, Martin Dolgoš, Marek Vinc.
Útočníci: Ladislav Ščurko, Tomáš Banovský, Ľuboš Fajčák, Martin Schnelly, Ivan Fedorko, Roland Weiss, Ivan Radetskyi, Nikolas Slobodník, Radoslav Mesároš (všetci štyria z juniorky).
Chýbajú: Gleb Lušnikov, Demid Lušnikov, Georgij Šangin, Andrej Salnikov (všetci sa pripoja v priebehu týždňa), Martin Drotár (pripojí sa od budúceho týždňa)

Program prípravy a prípravných zápasov
Utorok 9. august: Spišská Nová Ves - Michalovce.
Piatok 12. august: Michalovce - Prešov (17.00 hod.).
Utorok 16. august: Michalovce - Spišská Nová Ves (17.00 hod.).
Utorok 23. august: Debrecín (Maď. I.) - Michalovce.
Piatok 26. august: Michalovce - Trebišov (17.00 hod.)
Pondelok 29. august: Miškolc (Maď. I.) - Michalovce.
Utorok 30. august: Prešov - Michalovce.
Piatok 2. september: Michalovce - Debrecín (Maď. I.) (17.00 hod.).
Streda 7. september: Prvé kolo súťaže (vyžrebovanie vám prinesieme neskôr).

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2016 09:37:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.