files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Žlto-modrí" na Záhorie s cieľom natiahnutia série bez prehry

Už štyri ligové zápasy trvá séria michalovských futbalistov bez prehry. Zatiaľ, čo prvými dvoma zápasmi bez prehry si pomohli k záchrane medzi slovenskou elitou ešte v minulej sezóne, ďalšie dva už zaknihovali v novej. Po dvoch odohratých kolách sú tak Michalovčania so štyrmi bodmi na delenom štvrtom mieste, čo je vzhľadom na ťažký žreb veľmi dobré konštatovanie.

Príjemné prekvapenie

Zemplínčania odštartovali svoju druhú sezónu vo Fortuna lige prekvapujúcim víťazstvom nad majstrom FK AS Trenčín (2:1). Body získané doma následne potvrdili aj v druhom kole, v ktorom remizovali vo východoslovenskom derby v Prešove 0:0. „So vstupom do súťaže a štyrmi získanými bodmi sme určite spokojní. Je to pre nás milé prekvapenie. Nikto zrejme s takýmto počtom získaných bodov nepočítal. Naša tvrdá práca v tréningu sa však prejavila aj na ihrisku. Ideme od zápasu k zápasu a verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať aj naďalej,“ zdôraznil kridelník michalovského celku Martin Koscelník. Člen širšieho kádra slovenskej dvadsaťjednotky vzápätí k prvým dvom kolám dodal. „Väčším prekvapením je zrejme naša výhra nad Trenčínom. Na majstra sme sa však dobre pripravili. Vedeli sme, že keď na nich vybehneme, máme šancu na dobrý výsledok. To ich zrejme zaskočilo.“

Druhý šesťbodový zápas v rade

Michalovských futbalistov v treťom kole čaká opäť zápas na ihrisku súpera. Tentoraz však budú cestovať oveľa ďalej, cez celé Slovensko. Ich súperom v treťom kole bude FK Senica, teda ďalšie družstvo, ktoré bolo pred sezónou zaradené do úzkeho okruhu tímov bojujúcich o záchranu. „Bude to pre nás druhý šesťbodový zápas v rade. Určite nás nič ľahké nečaká. Seničania sa podľa mňa budú snažiť hrať futbal, čo by nám mohlo aj vyhovovať. Možno teda budeme mať viac priestoru na krídlach. Keď podáme optimálny výkon, určite nie sme bez šance zabodovať,“ uviedol k sobotňajšiemu súperovi Martin Koscelník.

Nevracať sa s prázdnymi rukami

Senica je na rozdiel od Michalovčanov po dvoch kolách bez bodu a bez streleného gólu. Navyše, Záhoráci nevyhrali ani raz ani v jarnej časti a ťahajú tak dlhú sériu bez víťazstva. Konečne zabodovať naplno teda bude pre nich obrovskou motiváciou? „To je proste fakt. Musíme sa na to pripraviť, pretože si určite povedia, že s kým môžu zabodovať, keď nie s tímom, ktorý sa v minulej sezóne zachránil na poslednú chvíľu. Ešte k tomu nás majú doma. Našou snahou musí byť hrať svoju hru a čo najviac im prvý bodový zisk v sezóne znemožniť,“ podotkol odchovanec humenského futbalu v službách MFK Zemplín Michalovce. A čo hovorí Koscelník na súčasné senické mužstvo? „Veľké zmeny oproti jarnej časti tam nenastali. Do Senice prišli akurát traja Španieli a vymenil sa aj tréner. My sa však nemôžeme pozerať na súpera, iba na seba. Ako som spomínal, verím, že podáme optimálny výkon a zo Záhoria sa pri dlhej ceste nebudeme vracať s prázdnymi rukami,“ dodal na záver Martin Koscelník.  

Program 3. kola Fortuna ligy
Sobota 30. júl
MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov, FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - AS Trenčín (Glova - Ádám, Ferenc), FK Senica - MFK Zemplín Michalovce (všetky od 19.00 hod.)
Nedeľa 31. júl
ŽP Šport Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava (17.00 hod.), MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava (19.00 hod.)
Utorok 2. augusta
FC DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Myjava (hrá sa v Senci; 19.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2016 18:07:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.