files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ščurko zahraničie neriešil, v Dukle vidí potenciál na úspech

Zatiaľ najväčšou rybou, ktorú ulovili predstavitelia HK Dukla Michalovce z prestupových riek počas tohto leta je Ladislav Ščurko. Tridsaťročný útočník patril v minulých sezónach v drese Bardejova k najlepším hráčom prvej ligy a viackrát rozosmutnil aj michalovských hráčov či fanúšikov. Teraz prichádza čas, kedy im to bude môcť vrátiť na ľade. Odchovanec gelnického hokeja netají, že prichádza s cieľom navrátiť michalovskej Dukle minimálne punc prvoligového princa, ktorý mala v rokoch 2012 až 2014.

Prečo sa tento kvalitný útočník rozhodol kývnuť na michalovskú ponuku? „Po skončení v Bardejove som si chcel vybrať mužstvo, ktoré má podobné ciele a ambície. Verím tomu, že Michalovce majú na to, aby hrali o prvú, či druhú priečku a som presvedčený, že môžem byť k naplneniu týchto ambícii nápomocný,“ skonštatoval útočník, ktorý v prvej lige zatiaľ pôsobil krátko v Trebišove, no najväčšiu slávu zažil v spomenutom Bardejove. S ním sa tešil z troch víťazstiev v prvej lige. K štvrtému bol blízko aj v minulej sezóne, s Novými Zámkami však Bardejovčania prehrali rozhodujúci piaty domáci duel. Následne obaja bojovali v baráži s Piešťanmi o extraligovú príslušnosť. Tú si nakoniec s Piešťanmi vybojovali Nové Zámky, o čom sa rozhodlo až v poslednom kole. Neúspech mal obrovské dôsledky. Vedenie klubu sa totiž následne rozhodlo rozpustiť mužstvo. „Samozrejme, že to vtedy mrzelo. Bardejov hral v posledných štyroch rokoch trikrát baráž o Extraligu. Následne prišla akási frustrácia z toho všetkého a sami vidíte, ako to dopadlo. Hokejový život však ide ďalej. Verím, že si baráž o Extraligu zahrám opäť tuto v Michalovciach,“ podotkol Ladislav Ščurko. Väčšina hokejistov z minulosezónneho kádra v Bardejove sa rozhodla pre zahraničie. Nebolo to lákadlom aj pre samotného Ščurka? „Nejaké ponuky boli, no ja som sa rozhodol ešte pre jednu sezónu na Slovensku.“

V michalovskej Dukle vzali po neúspešnej minulej sezóne všetko od podlahy. Káder prešiel viacerými zmenami, na trénerskú stoličku sa vrátil v minulosti úspešný Miroslav Ihnačák. Na brankárskom poste vedenie klubu udržalo v minulej sezóne výborného Adama Trenčana, kvalita a skúsenosť je v podobe Daniela Hančáka, Marcela Šterbáka či Zoltána Kubáta aj v obrane. „Zatiaľ to nevyzerá najhoršie. Gro kádra je už tu, potrebujeme sa ale posilniť v útoku. Zatiaľ nemáme nejaké veľké hviezdy, no ja verím, že zabojujeme ako kolektív a že michalovský divák si príde na svoje. Určite dáme do hry srdce, aby bol spokojný,“ skonštatoval bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý v apríli tohto roka oslávil tridsiate narodeniny. S akými ambíciami prichádza do metropoly Zemplína? „Sú tie najvyššie. Verím, že toto mužstvo na to má, aby hralo o vrchné priečky. Na to sa chceme nastaviť, no ešte je pred nami dlhá cesta, ktorú sme práve teraz iba začali,“ uviedol na margo ambícii Ladislav Ščurko.

Letná príprava a dril s ňou spojený nemajú hokejisti príliš v láske. Na druhej strane, práve z nej čerpá každý energiu v náročnej sezóne a preto ju musí každý možno aj s odporom prijať. „Pán tréner Ihnačák je stará škola a dáva nám určite poriadne zabrať. Je toho na nás dosť, no ako sa hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku,“ dodala na záver nateraz najväčšia posila michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.08.2016 10:54:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.