files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Žlto-modré“ zlyhanie vo finálnej fáze, remíza viac tešila ViOn

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo svojom druhom domácom vystúpení nenadviazali na duel prvého kola s Trenčínom (2:1). Vo štvrtom kole Fortuna ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble boli sterilní v útočnej fáze a gól by nezaznamenali zrejme ani keby hlavný arbiter Očenáš predĺžil duel až do najbližšieho rána. Keď k tomu prirátame to, že hostia ani raz nevystrelili na bránu, zápas inak ako bezgólovou remízou skončiť nemohol.

„So získaným bodom z Michaloviec sme nadmieru spokojní,“ rozhovoril sa kapitán ViOnu Peter Orávik, ktorý v minulej sezóne patril v tíme k minimu Slovákov. Situácia sa v priebehu leta zmenila. Z družstva odišli skoro všetci legionári, prišli prevažne slovenskí futbalisti. V taktike ViOnu to však iné na Zemplíne nebolo. Jeho hráči sa podobne ako na jar zamerali na pevnú defenzívu, ktorá opäť slávila úspech. Michalovčania boli síce pri lopte viac, no čo z toho, že sa nedokázali prebiť cez pevné zlatomoravské hradby. „Čo sa týka samotného zápasu, dosť ho kazil prudký vietor a terén. Bola to prakticky iba nakopávaná, kazenie hry, či fauly. Do tabuľky sme získali plusový bod z ihriska súpera. So zápasom teda môžeme byť spokojní,“ zdôraznil ešte Peter Orávik.

ViOn sa po slabšom štarte a dvoch prehrách rozbehol. V treťom kole získal skalp majstrovského Trenčína (3:0) a bodoval aj na Zemplíne. „Po našej výhre s Trenčínom sme išli nejaký bod ukradnúť aj do Michaloviec. To sa nám aj splnilo. Teraz sa musíme sústrediť na nasledujúci domáci zápas so Senicou a keď v ňom vyhráme, budeme za vodou,“ presvedčivo poznamenal kapitán ViOn Zlaté Moravce - Vráble.

V michalovskom MFK Zemplín vládla so štartom do súťaže spokojnosť. Družstvo, ktoré sa vlani zachránilo až v poslednom kole získalo z prvých troch kôl, v ktorých dvakrát hralo na pôde súpera, solídne štyri body. V domácom súboji proti podľa prognóz takisto do boja o záchranu namočenému celku, sa však skôr čakali tri body. „Samozrejme, že viac by tešili tri body, no ani bod nie je na zahodenie. Chýbalo nám väčšie chcenie v ofenzíve. Málo sme sa tlačili k súperovi do šestnástky. Síce sme mali dostatok striel na bránu, no nebolo to také dôrazné, ako by malo byť a ako to bolo napríklad v prvom kole proti Trenčínu,“ uviedol po zápase obranca MFK Zemplín Milan Šimčák.

Na Michalovčanov zdá sa prišli ofenzívne ťažkosti. Potom, čo Dávid Škutka v šesťdesiatej minúte zápasu prvého kola s Trenčínom dával na 2:0, sa vo zvyšných stretnutiach nepresadili a gól tak nezaznamenali dlhých 300 minút. Suchoty chceli Zemplínčania prelomiť práve proti Zlatým Moravciam, no dôraz a efektivita v koncovke tentoraz na ich strane rozhodne neboli. „Našou snahou bolo hrať aktívne, čo si myslím, že sa nám zo začiatku darilo. Myslím si, že sme si vypracovali dostatok šancí, no nevyužili sme ich,“ pokračoval najaktívnejší hráč Michalovčanov, ktorý z ľavej strane obrany výdatne podporoval ofenzívu svojho tímu. „Je to škoda. Nedali sme gól, takže na víťazstvo sme ani myslieť nemohli. Bod však aj tak poteší. Musíme zdvihnúť hlavy a stratené body získať u súperov,“ podotkol Milan Šimčák.

Čochvíľa dvadsaťjedenročný zadák uviedol aj dôvod michalovských suchôt. „Málo sa tlačíme do ofenzívy. V posledných zápasoch sa nám v tomto smere nedarí. Dúfam, že tie nasledujúce už budú z našej strany lepšie a niečo nám do brány spadne. Kľudne to môže byť menej striel na bránu, ako bolo dnes, len aby sme bodovali.“ Ten verí, že „žlto-modrí“ smolu prelomia v nasledujúcom kole v Podbrezovej. „Verím, že tam nejaký gól strelíme a uhráme to do úspešného konca. Musíme však stále pracovať na koncovke, v ktorej nám to v posledných zápasoch nejde,“ dodal na záver Milan Šimčák.

Súvisiaci článok: Bezgólová remíza MFK Zemplín so Zlatými Moravcami

Peter Brendza    



Uverejnené: 07.08.2016 10:03:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.