files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

A. Šoltis: Keď nestrelíte gól, nemôžete vyhrať

Michalovskí futbalisti opäť raz doplácajú na svoju koncovku. Zverenci trénera Antona Šoltisa síce v prvom kole Fortuna ligy dvakrát prekonali brankára majstra AS Trenčín Igora Šemrinca, no potom im zvlhol pušný prach z ich kopačiek. Dvakrát neskórovali u súperov, tretíkrát v domácom zápase hluchého so slepým so Zlatými Moravcami. Bez gólu sú tak už tristo minút hracieho času. „Korením futbalu sú góly a keď ich nestrelíme, nemôžeme vyhrať,“ trefne zhodnotil po remíze 0:0 s ViOnom aktuálnu situáciu tréner tímu Anton Šoltis.

V zápase štvrtého kola Fortuna ligy sa hralo prevažne podľa nôt Michalovčanov. Tí svojho súpera od začiatku zatlačili, mali prevahu v strede poľa, no čo z toho, keď sa nedokázali presadiť cez veľmi pevné zlatomoravské hradby. „Počas celého zápasu sme mali územnú prevahu, ale korením futbalu sú góly, ktoré sa nám streliť nepodarilo. Nevypracovali sme si nejakú čistú gólovú šancu. Mali sme dosť centrov či štandardiek, no niektoré akcie sme mohli riešiť aj lepšie. Chýbal nám pokoj v zakončení. Hlavne na tom musíme pracovať, aby sme zlepšili finálnu fázu. Ako som povedal, korením futbalu sú góly a keď ich nestrelíme, nemôžeme vyhrať,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. Jeho zverenci tak už tretí zápas v rade neskórovali. Bude koncovka najväčším problémom Michalovčanov aj v ich druhej sezóne v najvyššej súťaži? „Pravdepodobne áno. Stále na tom pracujeme v tréningovom procese. Nie je to jednoduché. Hráči musia mať v koncovke kľud, čo my momentálne nemáme. Budeme na tom pracovať a verím, že sa to časom zlepší,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorého hráči neskórovali už tristo minút hracieho času.

Najväčšiu michalovskú šancu zahodil na konci prvého dejstva Martin Koscelník

O to smutnejšie je, že Michalovčania sa síce do šancí dostali, no nedokázali s nimi naložiť tak, ako mali. „To, že sme sa do nich dostali beriem ako pozitívum. V predchádzajúcich dvoch zápasoch sme sa do šancí a pološancí nedostávali, a mali sme ich veľmi málo. Čistú šancu sme nemali, no na druhej strane tých pološancí bolo dosť a mohli sme z nich skórovať. Keď chceme vyhrávať, takéto šance musíme premieňať a musíme mať aj trošku športového šťastia. Keby sa tak stalo, zápas sa odvíja úplne inak,“ dodal ešte k problému michalovského celku jeho tréner.

Súperom aj nepríjemný vietor

Na druhej strane, Michalovčania predviedli spoľahlivý výkon v defenzíve. Pri neúčasti Vernona de Marca dostal šancu 21-ročný Michal Sipľak, ktorý nesklamal Šoltisa v Senici a spoľahlivo zahral aj proti Zlatým Moravciam. „Podal dobrý výkon. Verím, že bude v tomto trende pokračovať a bude pre nás oporou,“ podotkol na margo mladého obrancu, ktorý prišiel na výmenu za Michala Hamuľaka z druholigového Bardejova. Okrem protivníka na ihrisku robil Zemplínčanom problém aj silný vietor. „Keď prší, tak je to ešte dobré, no keď fúka takto silný vietor, je to na ...,“ nedokončil vetu Anton Šoltis.

Spokojnejší s bezgólovou remízou boli určite hostia zo Zlatých Moraviec. Tí po prekvapujúco vysokom víťazstve nad Trenčínom (3:0) bodovali opäť a začínajú sa štverať zo spodu tabuľky. „Ja osobne nie som zástancom futbalu na 0:0, no dnes som s týmto výsledkom spokojný. Naším zámerom bolo hrať aktívnejšie, domáci nás ale do ničoho nepustili. Obidve mužstvá treba pochváliť za bojovnosť, proti nim však dnes hral aj silný vietor,“ skonštatoval po stretnutí tréner ViOnu Zlaté Moravce - Vráble Peter Gergely, ktorý následne k bezgólovej remíze dodal. „Keď sledujete anglickú ligu, keď hrá napríklad Stoke City s Watfordom, je to podobný futbal. Nechýbalo mu nasadenie, no všetko ostatné bolo ovplyvnené aj nepríjemným vetrom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.08.2016 19:31:57 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.