files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla uspela na Spiši, v piatok doma proti Prešovu

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou prvé prípravné stretnutie. V ňom nesklamali a po spoľahlivom výkone triumfovali na ľade HK Spišská Nová Ves 4:2. Po cennej výhre na Spiši sa „vojaci“ predstavia aj vlastným fanúšikom, keď v piatok 12. augusta o 17.00 hod. nastúpia doma proti celku HC Penguins Prešov.

Michalovčania sa vo svojej tohtosezónnej premiére predviedli vo výbornom svetle. Po dvoch tretinách viedli na Spiši presvedčivo 4:0 a nik nepochyboval, že si domov odvezú víťazstvo. Domáci síce v záverečnej časti dvoma gólmi skorigovali na prijateľnejších 2:4, no aj tak sa z výhry tešili „vojaci“. „Podali sme výborný výkon a zaslúžene sme vyhrali. Na to, že sme boli predtým iba štyri dni na ľade, som spokojný,“ pochválil svojich zverencov tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák. „Spoľahlivo zachytal Adam Trenčan. V tretej tretine sa do brány dostal mladík Dzúr. Ten síce dvakrát inkasoval, no aj on predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Čo sa týka nášho výkonu, som spokojný. Dve tretiny sme hrali výborne, v tretej síce prišlo poľavenie, no aj tak nik nepochyboval o našom víťazstve. Keď to takto pôjde ďalej, budeme spokojní,“ pokračoval v hodnotení duelu na Spiši tréner michalovskej Dukly.

Tréner michalovskej Dukly bol po prvom prípravnom zápase spokojný

Ten v stretnutí skúšal viacerých hráčov. V útoku sa predstavil slovenský mládežnícky reprezentant Samuel Solenský, ktorý sa pripravuje s Duklou a v závere mesiaca odletí za veľkú mláku, kde bude pokračovať jeho kariéra. V nasledujúcich zápasoch si však oblečie dres Dukly a bude to tak aj v piatok proti Prešovu. Okrem neho v útoku nastúpil aj Lotyš Ernest Komarnitskyj, ktorý ale nepresvedčil a v Michalovciach už nie je. V ďalších prípravných zápasoch dostane šancu Kanaďan David Way. „Určite sa ešte potrebujeme posilniť v ofenzíve. Niektorých hráčov skúšame, verím, že prídu ďalší a potom urobíme rozhodnutie, koho si ponecháme a koho pošleme preč. Uvidíme, ako to bude v ďalších prípravných dueloch, no určite stále máme na čom pracovať,“ podotkol Miroslav Ihnačák, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia doma, keď v piatok o 17.00 hod. privítajú Prešov. „Od chlapcov očakávam podobný výkon, ako v utorok na Spiši. Ide síce iba o prípravu a do zápasov vstupujeme z hrubej prípravy, no aj tak nás zaujímajú výsledky, ktoré dosiahneme,“ dodal na záver tréner michalovských hokejistov.   

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)
Góly: 44. Štrauch, 60. Ondov - 7. Fajčák (Ščurko, G. Lušnikov), 14. Drotár (R. Gašpar), 29. Drotár (R. Gašpar), 40. G. Lušnikov (Ščurko, Kubát)
HK: Orčík - Vantroba, Brejka, Cvengroš, Kramár, Kyčák, Hoffman, Knižka, Klempa - Ondov, Vaic, Findura - Lesňák, Giľák, Hamráček - Ihnaťo, Klinga, Krempaský - Forrai, Štrauch, Dmitrijev.
HK DUKLA: Trenčan (42. Dzúr) - Kubát, Šterbák, Hančák, Poláček, Šangin, Buraľ, Mistrík, Dolgoš - G. Lušnikov, Ščurko, Fajčák - Drotár, R. Gašpar, Banovský - Solenský, D. Way, Schnelly - Kohutiar, Komarnitsky, D. Lušnikov.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.08.2016 14:57:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.