files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom jeden dobrý polčas na výhru nestačil

Už 393 minút sú futbalisti MFK Zemplín Michalovce v ligovom zápase bez streleného gólu. Po prvom kole, v ktorom zdolali majstra FK AS Trenčín (2:1), v ďalších štyroch stretnutiach neskórovali ani raz a z dvanástich možných bodov získali akurát dva. Naposledy na koncovku doplatili v Podbrezovej, kde prehrali 0:1 a utrpeli tak druhú prehru v majstrovskej súťaži.

Michalovčania sa naďalej trápia v koncovke

Jeden dobrý polčas je málo

V piatom kole Fortuna ligy sa čakalo, ako Michalovčania potrápia železiarov z Podbrezovej, ktorí v predošlých štyroch zápasoch aj napriek tomu, že hrali všetko proti účastníkom európskych pohárov, neprehrali ani raz a získali solídnych osem bodov. Na Horehroní sa nepredstavili „žlto-modrí“ v zlom svetle. Hlavne v prvom polčase mali viac z hry a dokonca mali aj vyloženejšie šance. Najbližšie ku gólu bol Dávid Škutka, ktorý v jedenástej minúte opečiatkoval hlavou brvno. Málo chýbalo aj Žofčákovej strele, či hlavičke navrátilca Vernona.

Najväčšiu šancu Zemplínčanov zahodil v jedenástej minúte Dávid Škutka

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Aktívnejší začali byť domáci, ktorým sa podarilo zásluhou štandardiek pritlačiť Michalovčanov a trinásť minút pred koncom zápasu rozhodol o ich výhre po rohovom kope stopér Ján Krivák. Na jeho presný zásah už Michalovčania odpovedať nestihli, a tak prišla ich druhá prehra v súťaži. „Bol to zápas rozdielnych polčasov. V tom prvom sme boli aktívnejší. Škoda, že sme nešli do vedenia, pretože súpera sme do ničoho nepustili. V druhom dejstve sa to zmenilo. Dá sa povedať, že sme odišli a súpera tak nakopli k tlaku. Domáci nás zatlačili štandardkami a z jednej nakoniec skórovali. My sme už nestačili na to odpovedať. Druhý polčas z našej strany určite dobrý nebol a preto sme prehrali,“ poznamenal michalovský lodivod Anton Šoltis. Ten sa nechcel vyhovárať, na to, ako by zápas dopadol, keby lopta z hlavy Dávida Škutku skončila v sieti „To je teraz ťažko povedať. Možno by bol jeho vývoj iný, no na keby sa nehrá. My sme svoje šance nepremenili, súper áno, tak vyhral.“  

Tréner Anton Šoltis verí v zlepšenie efektivity zakončenia      

Koncovka najväčším problémom

Michalovskí futbalisti tak neskórovali už vo štvrtom zápase v rade a práve koncovka sa pre nich zdá sa stáva najväčším problémom. „Zrejme je to tak. Oproti predošlým zápasom sme sa teraz do tých vyložených šancí dostali. Nemali sme ich veľa, no premieňanie a efektivita je z našej strany momentálne slabá. Práve v koncovke nás tlačí topánka. Ak chceme byť úspešní, musíme to zlepšiť,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorého zverenci v nasledujúcom kole, v sobotu 20. augusta o 19.00 hod. privítajú v tabuľke predposlednú Dunajskú Stredu. Verí, že sa môžu nakopnúť práve proti tímu zo Žitného ostrova? „Musíme dúfať v zlepšenie. Napríklad aj doma so Zlatými Moravcami sme boli vo všetkých faktoroch lepším tímom, gól sme ale nedali. Bez streleného gólu vyhrávať nemôžete. Je to o tom, aby sme sa do šancí dostali, no aj on tom, aby sme ich premenili, s čím máme momentálne problém. Je to ťažké, no ja verím, že sa v týchto veciach budeme postupne zlepšovať a naša efektivita v koncovke bude lepšia, ako bola doteraz,“ podotkol na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.08.2016 09:44:20 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.