files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v príprave na víťaznej vlne

Už päť zápasov trvá v rámci prípravného obdobia víťazná séria hádzanárok Iuventy Michalovce. A to zverenky trénera Františka Urbana nehrali vôbec proti súperom z druhého sledu, ale proti tímom, ktoré budú účinkovať v európskych pohároch, či vo svojich kvalitných súťažiach pravdepodobne budú hrať o vrchné priečky v tabuľky. Michalovčanky najskôr v rámci prípravy prehrali na turnaji v Kisvárde s domácim tímom 19:24, no potom už nenašli premožiteľa. Po víťazstvách nad rumunským HC Zalau (26:21) a maďarskou Békéscsabou (34:24), prišli výhry na domácom Memoriáli Tomáša Jakubču, kde hráčky slovenského majstra porazili najskôr ruského vicemajstra Rostov na Done (30:28), potom poľského majstra MKS Selgros Lublin (33:31) a napokon aj s úrokmi oplatili prehru Kisvárde, ktorú zdolali hladko 34:25.

Zverenky trénera Františka Urbana v príprave ťahajú päťzápasovú víťaznú sériu

Detaily teraz hrajú v ich prospech

Druhé miesto v Kisvárde a po desiatich rokoch víťazstvo na domácom memoriáli je pre mladé družstvo na úvod prípravy výborné vysvedčenie. Čo hovorí na tieto výsledky tréner Zemplínčaniek, ktoré v minulosti v rámci prípravy zväčša ťahali zväčša za kratší koniec? „Víťazstvá sú dôležité na to, aby išlo družstvo aj v rámci individualít, aj celkovo psychicky hore. Keď si pozriem minulú prípravu, neprehrávali sme veľkým rozdielom, skôr o menej gólov. Rozhodujú detaily, na ktorých pracujeme a som rád, že tie teraz rozhodujú v náš prospech,“ uviedol spokojný tréner michalovských hádzanárok František Urban.

Výhra po desiatich rokoch

O zlepšujúcej sa forme hádzanárok Iuventy sme sa mohli presvedčiť aj v rámci 23. ročníka ich domáceho Memoriálu Tomáša Jakubča. Na ňom sa v posledných rokoch darí organizátorom dotiahnuť špičku európskej klubovej hádzanej, a tak to nebolo ani v druhý augustový víkend. V Chemkostav aréne sa tentoraz predstavil ruský vicemajster Rostov na Done, poľský majster MKS Selgros Lublin a ambiciózny účastník maďarskej ligy KKC Kisvárda. Domáce hráčky sa kvalitnej konkurencie nezľakli a troma výhrami získali po desiatich rokoch víťazstvo na domácom turnaji. „Toto bol náš druhý turnaj. Už som to povedal pred jeho začiatkom. Potrebujeme veľa hrať, zohrávať sa a riešiť súhru medzi hráčkami, či už v rámci obrany, alebo útoku. Výhra na domácom turnaji určite teší. Je dôkazom, že dievčatá sa zohrávajú a lepšia sa od zápasu k zápasu. Práve to ma veľmi teší. To, že sme po desiatich rokoch znova vyhrali Memoriál Tomáša Jakubču je takou peknou bodkou za výkonmi, ktoré sme doma predvádzali,“ skonštatoval František Urban.

Uspokojili zápasy s Rostovom aj Kisvárdou

Michalovský tréner bol najviac spokojný so zápasom s Rostovom, ako aj so stretnutím s Kisvárdou, ktorú Michalovčanky zdolali o deväť gólov 34:25. „S Rostovom som bol spokojný s oboma zápasmi, teda aj s tým tréningovým, ktorý sme remizovali. Dievčatá v nich siahli na dno svojich možností či už v rámci kondície, alebo herných možností. Čo sa týka duelu s Kisvárdou, presne tak si predstavujem našu hru. Išli sme od začiatku za víťazstvom,“ zdôraznil František Urban, ktorého mrzel hlavne zápas s Lublinom.

V ňom síce jeho zverenky zvíťazili 33:31, no v obrane nepodali ideálny výkon a nad 31 inkasovanými gólmi zdvihol varovný prst aj samotný Urban. „Mrzelo ma, že sme neplnili jednoduché taktické pokyny. Aj preto som na dievčatá trochu nakričal. Súper určite má svoju kvalitu a má moju všetku úctu, no na druhej strane, keď inkasujeme osem gólov z jednej kombinácie, nie je niečo v poriadku. Predvedený výkon nebol úplne zlý, sklamalo ma však nedodržanie spomenutých taktických pokynov. Mrzelo ma aj to, že sme súpera mali na lopate, no pustili sme ho opäť do hry. To sa nám stávalo aj v minulosti. Stále mám v hlave zápas v Metzingene. Práve na týchto našich hluchých momentoch musíme naďalej pracovať,“ priniesol Urban aj štipku kritiky do vlastných radov.   

Najbližšie v rumunskom Romane

Tretiu turnajovú previerku absolvujú Michalovčanky počas najbližšieho víkendu v rumunskom Romane, kde ich čaká konfrontácia s ďalšími ťažkými súpermi. Okrem domácich hráčok, ktoré v minulej sezóne obsadili v rámci rumunskej ligy „zemiakovú“ pozíciu, bude ich súperom aj semifinalista Pohára EHF a tretí tím rumunskej ligy ASC Corona Brašov a takisto aj šieste družstvo najvyššej rumunskej súťaže CSM Bistrita. „Do tretice nás čaká kvalitne obsadený turnaj. Opäť sa teším na konfrontáciu so silnými súpermi. Brašov je semifinalistom Pohára EHF, kvalitu majú aj Roman či Bistrita. Určite nás tam nič ľahké nečaká,“ poznamenal k najbližšiemu programu tréner Iuventy František Urban, ktorého zverenky okrem konfrontácie v Rumunsku pred ťažkým začiatkom jesennej časti čakajú ešte dva zápasy na ihrisku účastníka Pohára EHF, maďarského Székesfeherváru. Tie budú aj generálkou na prvé kolo WHIL, ktoré Michalovčanky absolvujú v sobotu 3. septembra v Porube.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2016 17:18:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.