files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michal Puškár triumfoval na brnenskom okruhu

Počas uplynulého víkendu sa na brnenskom okruhu konalo tretie podujatie jedného z najprestížnejších profesionálnych motocyklových šampionátov v Európe - UEM Alpe Adria road racing championship.


Dážď, chlad a silný vietor, aj takto by sa dalo charakterizovať počasie sprevádzajúce tento závod. Pole position po sobotňajšej kvalifikácii triedy 125 SP s prehľadom opäť vybojoval slovenský reprezentant Michal Puškár (tím SG FIX racing) a zaznamenal takto hattrick v aktuálnej sezóne. Prvú radu na štarte doplnila trojica pilotov z Talianska v poradí Trevisan, Scagnetti a Sirianni. Do závodu sa kvalifikovalo 22 pretekárov.

V nedeľnom preteku, ktorý sa jazdil na poludnie pri teplote len 6 °C a silnom nárazovom vetre, sa po štarte náš reprezentant ujal vedenia. V priebehu niekoľkých kôl si vytvoril viac ako šesťsekundový náskok pred svojim prenasledovateľmi, kde veľké boje zvádzali talianski piloti a Julian Mayer z Rakúska. V predposlednom kole v prvej zákrute na A sektore nášmu pretekárovi v dôsledku silného vetra podfúklo motocykel. Stratil adhéziu na obe kolesá, pritom si poškodil výfuk, našťastie, ale nehavaroval.  Časť výfuku potom odpadla a motocykel stratil dostatočný výkon. Aj napriek tomu sa mu podarilo uhájiť prvenstvo pred silne dotierajúcim Mayerom. Stupne víťazov doplnil ešte tretí Sirianni. Náš pretekár si týmto výsledkom upevnil vedúce postavenie v celkovej klasifikácií šampionátu.

Michal Puškár:

,, Tento víkend bol pre nás veľmi náročný. Mimoriadne chladné počasie komplikovalo nastavenie motocykla a veľké problémy boli aj s pneumatikami. O to viac ma teší tento výsledok. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, sponzorom, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu. Všetkých pozývam o tri týždne na Pannonia-ring, kde šampionát pokračuje rakúskym kolom“.    (mp)

 

 




Uverejnené: 28.05.2010 09:29:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.