files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s prvou prehrou, káder naberá reálne kontúry

Hokejisti HK Dukla Michalovce už poznajú, ako chutí prehra v príprave. Vo svojom štvrtom prípravnom dueli totiž utrpeli prvú porážku, keď na ľade účastníka nadnárodnej MOL ligy maďarského Debreceni Hoki Klub prehrali hladko 1:6. Ich jediný presný zásah zaznamenal už za rozhodnutého stavu Ladislav Ščurko. „Vojaci“ pokračujú v prípravných zápasoch aj naďalej, v piatok privítajú v zemplínskom derby druholigový Trebišov. V stretnutí dostanú priestor hráči druhej garnitúry, tréner Ihnačák je zvedavý na ich nasadenie v zápase.

Podľa Miroslava Ihnačáka rozhodli chyby jeho zverencov v defenzíve

Veľa individuálnych chýb

Michalovčania cestovali do Debrecína s cieľom zostať na víťaznej vlne, čo sa im nakoniec nepodarilo. S maďarským tímom totiž prehrali pomerne hladko 1:6. Maďari rozhodli o svojej výhre v záverečnej časti, ktorú vyhrali 4:1. „Prvé dve tretiny boli z našej strany v celku dobré, rozhodovalo sa v tej záverečnej. Urobili sme v nej dosť individuálnych chýb a takisto sme boli často vylučovaní. Práve v tomto vidím príčiny prehry. Hneď v úvode tretej časti sme dostali dva rýchle góly na 4:0 a rázom bolo po zápase,“ uviedol na margo prvej prehry v príprave tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák. Popradský rodák, ktorý je michalovským trénerom už po štvrtýkrát, sa nechcel vyhovárať na priveľké tréningové nasadenie svojich zverencov. „Tam by som príčiny prehry nevidel. Chlapci síce počas týždňa, kedy sme nehrali zápas, dostali zabrať, no tvrdo trénujú aj ostatné tímy. Príčinami prehry v Debrecíne boli individuálne chyby v našej tretine. Všetky góly, čo sme dostali, boli spred našej brány. Zle sme pokryli súperových hráčov a práve v obrane nám to viazlo,“ pokračoval michalovský lodivod.

Nesklamal. Radoslav Mesároš ukázal zlepšenie

Prekvapil mladý Mesároš

Tréner Ihnačák nemal k dispozícii na utorkový duel v Debrecíne chorých Banovského s Fajčákom, ako aj Rastislava Gašpara či Kanaďana Davida Waya, ktorí v tíme skončili. Zatiaľ, čo kanadský útočník sa nedohodol s predstaviteľmi klubu na zmluve, Gašpar sa rozhodol pre zahraničný angažmán. Chýbal aj Georgij Šangin, u ktorého sa zase objavili problémy s vízami, takže jeho účinkovanie v Michalovciach je ohrozené. Na druhej strane už mal k dispozícii trojicu ex – Bardejovčanov, obrancu Petra Slimáka, či útočníkov Marcela Baláža a Radovana Cútta, no a prvý zápas odohral aj veterán Richard Šechný. „Káder naďalej skladáme. Prišli zaujímaví hráči, je to už viac podľa našich predstáv. Ešte to však uzatvorené nie je. Keď však príde ďalšie doplnenie, niekto už bude musieť ísť aj von. Netýka sa to iba útoku, v talóne máme ešte aj nejakého obrancu. Zatiaľ to však neriešime,“ uviedol Miroslav Ihnačák, ktorého v Debrecíne prekvapil osemnásťročný Radoslav Mesaroš. „Spokojný som bol akurát s Adamom Trenčanom, ktorý si aj napriek šiestim inkasovaným gólom odviedol svoju robotu. Príjemne ma prekvapil mladý Radoslav Mesároš. Pozorujeme u neho zlepšenie. Keď prídu počas sezóny zranenia, určite po ňom siahneme.“

Rastislav Gašpar už v tíme "vojakov" nefiguruje

Proti Trebišovu dostanú šancu mladíci

Michalovskí hokejisti majú za sebou polovicu z ôsmych naplánovaných prípravných stretnutí, v ktorých zaknihovali tri víťazstvá a jednu prehru. Aká je doterajšia spokojnosť? „S výsledkami ako tak spokojnosť je, k výkonom mám výhrady. Hlavne posledný zápas v Debrecíne ukázal, že stále máme na čom pracovať. Teraz nás čaká druhá polovica prípravných duelov, ktoré budú ťažšie. Odohráme zápasy v Miškolci či Prešove, doma privítame Debrecín. Tieto súboje nám môžu veľa napovedať. V Miškolci a Prešove odohráme dva ťažké zápasy za dva dni a bude to teda aj dobrá príprava na play-off, kde sa budú hrať takéto ťažké súboje takisto v priebehu dvoch dní,“ uviedol Miroslav Ihnačák k ďalšiemu priebehu súťaže. Ešte predtým si však jeho zverenci zmerajú sily v piatok s Trebišovom. V zápase, ktorý sa začne tradične od 17.00 hod. dostanú podľa neho šancu viacerí mladíci. „Skúsených hráčov proti Trebišovu nepoužijeme, šancu dostanú tí, ktorí v príprave hrali doteraz menej a tých doplníme juniormi,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.08.2016 14:50:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.