files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí hokejbalisti majstrami Košíc

Hokejbalisti Michaloviec vyhrali po šiestich rokoch 1. Košickú hokejbalovú ligu. Podarilo sa im tak po dvoch tretích miestach konečne dobiť aj pozíciu najvyššiu, keď porazili v troch zápasoch minuloročného majstra United Košice a radovali sa tak z celkového prvenstva.


Jasný cieľ

V predošlých dvoch rokoch ušlo finále Zemplínčanom len o vlások. Keď najprv nestačili na Univerzál Košice aj napriek tomu, že vyhrávali už 2:0 na zápasy, na finále vtedy nedosiahli. Minulý rok prehrali s družstvom Technik Košice po päť zápasovej bitke. „Som rád, že sa nám to tento rok podarilo, keďže už sme ozaj chceli, aby sme sa do finále prebojovali. Družstvo sme na to určite mali, nerodilo sa to však ľahko, každý zápas sme si museli odmakať. Navyše, ak nastupujete ako favorit, vždy je to ťažké,“ prezradil brankár víťazného družstva Július Kmec. Samotné finále bolo jednoznačnou záležitosťou Zemplínčanov, ktorí v ňom v troch zápasoch porazili minuloročného majstra Elza United Dargov. „Je to super, že sa nám to podarilo tento rok, keďže je to prvá finálová účasť a hneď sme ju pretavili na titul, to je potešujúce,“ dodal.

Dobrá partia


Mužstvo hrá v Košiciach už šiesty rok, za ten čas prešlo drobnými úpravami, gro mužstva však ostalo pokope. „ Je to tak, vymenilo sa hádam päť hráčov, čo je veľmi dobre. Dokázali sme sa počas sezóny posilniť o Kohutiara a Halasa. Títo hráči nám k titulu dopomohli a navyše výborne zapadli do koncepcie nášho družstva,“ dodal J. Kmec. Mužstvo neprehralo už 19 zápasov v rade, čo je určite úctihodné číslo. „Musím priznať, že takú šnúru si určite ani nepamätám. Je to dobré, každopádne každá šnúra sa niekedy musí skončiť. Dobré je, že sa neskončila vo finále. Myslím, že mužstvo malo už dosť nekonečného cestovania do Košíc, keďže v play-off sa hralo systémom sobota, nedeľa a to bolo občas dosť namáhave,“ konštatoval J. Kmec.

Zdanlivo nie je koniec

Sezóna v Košiciach sa síce skončila, Zemplínčania sa však pripravujú na ďalšie významné podujatia. „Čakajú nás veľmi dôležité turnaje. Konečne sa predstavíme aj doma a budeme mať tak možnosť ukázať ľuďom, že hokejbal na tej najvyššej úrovni je veľmi zaujímavým športom,“ podotkol Kmec. Michalovčania sa postupne predstavia na troch turnajoch, keď budú najskôr doma hostiteľmi Michalovského Primátor Cupu (12.-13. jún), kde sa predstaví aj reprezentačný výber SR do 20 rokov. Následne sa predstavia v Trebišove na populárnom Habura cupe (25.-27. jún) a o týždeň neskôr pocestujú do Giraltoviec na tamojší Primátor cup. „Áno, čakajú nás tieto tri turnaje. Hlavne prvé dva, domáci Primátor Cup a Habura cup by sme chceli určite vyhrať, čo však bude nesmierne náročné. Ja však verím, že sa nám to podarí. Mužstvo na to určite máme," dodal Július Kmec.

Prvý domáci turnaj

Michalovskí hokejbalisti sa poprvý krát v histórii predstavia pred domácim publikom. Na nultom ročníku Primátor Cupu 2010 na zimnom štadión v Michalovciaciach privítajú hokejbalovú špičku východného Slovenska, ktorú vyšperkuje účasť reprezentácie do 20 rokov, ktorá bude mať na tomto podujatí generálku pred majstrovstvami sveta. "Bude to pre nás samozrejme veľká výzva predstaviť sa na domácej pôde. Konečne nás uvidia aj ľudia, ktorí majú blízko k hokeju a fandia aj hokejbalu. Bude to jedinečná príležitosť odprezentovať tento šport aj v Michalovciach a ľudia tak uvidia, o čom to naozaj je," poznamenal J. Kmec. (jk)



Uverejnené: 31.05.2010 13:34:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.