files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šechný na dvoch pozíciách: Je to pre mňa nová výzva

Minulý rok si v tomto čase posielali prostredníctvom médií „štipľavé odkazy“, dnes sú opäť na jednej lodi. Skúsenosťami ošľahaný veterán slovenských hokejových klzísk Richard Šechný sa vracia do materských Michaloviec, kde chce ukončiť svoju bohatú kariéru. „Sadli sme si spolu a všetko si vydiskutovali. Som veľmi rád, že u nás opäť bude hrať. Vždy som si ho ako hráča veľmi vážil, za to, čo urobil pre mužstvo, ale aj slovenský hokej. Nežime z minulosti, žime pre budúcnosť. Verím, že Rišo do mužstva patrí a že mu stále má čo dať. Prišiel s prosbou, že chce v materskom klube ukončiť kariéru a my sme mu to umožnili,“ poznamenal na margo jeho návratu prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega, s ktorým mal Šechný v minulom roku mediálnu prestrelku.

Podnet na stretnutie medzi prezidentom Dukly a jej bývalým kapitánom vyšiel zo strany Šechého. „V Michalovciach som ako vojak začal so seniorským hokejom, som tu doma a chcem tu aj skončiť. Som veľmi rád, že sme sa s prezidentom klubu dohodli a budem hrať opäť za Duklu,“ reagoval na našu otázku 44-ročný veterán, ktorý v minulej sezóne obliekal v prvej lige dres Prešova a na konci sezóny aj Detvy. Pre skúseného stredného útočníka, ktorý dvakrát ako kapitán doviedol michalovskú Duklu do finále prvej ligy, bude nasledujúca sezóna poriadne špecifická. Bude totiž bojovať na dvoch frontoch. Počas týždňa ho čakajú zápasy za Michalovce, no a počas víkendu sa bude venovať práci v druholigovom Humennom, kde sa stal hrajúcim trénerom. „Myslím si, že by to nemalo nejako kolidovať. V Humennom budeme trénovať iba dvakrát do týždňa, pretože väčšina chlapcov chodí do roboty. Majstrovské zápasy sa hrávajú soboty, takže stredy a piatky by som hrával v Michalovciach, no a v sobotu by som si zase zahral za Humenné, kde som sa dohodol na poste hrajúceho trénera,“ skonštatoval Richard Šechný.

Humenský hokej sa v minulej sezóne vrátil do prvej ligy, no dlho sa v nej neohrial. Kvôli poruche strechy nastal na štadióne havarijný stav, čo malo za dôsledok aj to, že hráči MHK nedohrali súťaž a porúčali sa tak do druhej ligy. Aké sú ambície novovytvoreného mužstva aj s novým vedením v nastávajúcej sezóne? „Čo sa týka kádra, ten sa stále skladá. Túto stredu sme mali v Michalovciach prvý tréning na ľade, kde prišlo deväť hráčov, takže o ambíciách je ešte hovoriť skoro. Podľa toho, čo som rozprával s novým vedením klubu, ide im vyslovene o udržanie hokeja v meste. O ambíciách, či dokonca o postupe do prvej ligy sa nehovorí. Hovorím, aktuálne musíme riešiť káder, aby sme mali aspoň tri päťky,“ uviedol Šechný, pre ktorého nebude pozícia hrajúceho trénera novinkou.

V tejto funkcii, ale v pozícii asistenta, totiž pôsobil v Michalovciach v sezóne 2014/2015 najskôr pri Milanovi Stašovi a potom aj pri Štefanovi Tóthovi s Petrom Tirpákom. „Je to pre mňa nová výzva. Vyskúšať treba všetko, trénerstvo ma zatiaľ baví. Úplnou novinkou to pre mňa nebude, pretože ako spomínate, už som ako hrajúci asistent trénera pôsobil. Čo sa týka tréningov, v tom problémy nevidím. Trénovať budem v Michalovciach, v Humennom sa budem v tréningu venovať koučingu. Nejaký problém možno nastane v čase zápasov a niekoho k sebe asi budem musieť zavolať na striedačku, keďže ja budem hrať. Týkalo by sa to ale iba samotných zápasov,“ dodal na záver skúsený 44-ročný veterán slovenských hokejových klzísk.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.08.2016 13:10:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.