files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marcel Baláž: Káder je poskladaný veľmi dobre

Medzi dominantné tímy v prvej hokejovej lige patril v minulých sezónach hlavne HC 46 Bardejov. Hornošarišanom sa v posledných piatich sezónach až trikrát podarilo triumfovať v celom play-off a zakaždým za posledných päť rokov boli minimálne v semifinále. Vytúženú Extraligu si nedokázali Bardejovčania vybojovať ani v minulej sezóne, keď v baráži skončili na poslednom treťom mieste. Sklamanie bolo obrovské a vedenie klubu už nedokázalo nájsť novú motiváciu. Aj preto prišiel koniec úspešného tímu a jeho hráči si tak mohli hľadať nové angažmány. To využili v michalovskej Dukle, ktorá siahla až po piatich hráčoch z úspešného kádra. Do jej radov sa vracia odchovanec Ľuboš Fajčák, na začiatku prípravy prišli obranca Vladimír Polaček a útočník Ladislav Ščurko, no a v týchto dňoch vedenie vojakov dotiahlo príchody aj dvoch ostrieľaných útočníkov – centra Radovana Cútta a v minulej sezóne najproduktívnejšieho hráča HC 46, a tretieho celej základnej časti, Marcela Baláža.

Odchovancovi trebišovského hokeja minulá sezóna vyšla veľmi dobre. Bol ofenzívnym ťahúňom tímu. V základnej časti zaznamenal 48 kanadských bodov, ďalšie pridal v play-off, ako aj v spomenutej baráži. Ani to však nepomohlo Bardejovu k naplneniu stanoveného cieľa, ktorý bol pre vedenie klubu prioritou. „To, čo bolo už neriešim. Je to minulosť. Život ide ďalej. Sem tam ešte nejaké spomienky prídu, no teraz som v novom klube. Nakoniec sa ukázalo, že ani Piešťany, ktoré si vybojovali miestenku v súboji s nami hrať Extraligu nebudú. Ako som však spomenul, život ide ďalej a ja som už v novom klube, ktorému chcem pomôcť naplniť stanovené ciele,“ uviedol Marcel Baláž, ktorý výraznou mierou pomohol Bardejovu v rokoch 2011 až 2013 k trom titulom v prvej lige (mimochodom, dvakrát to bolo vo finále proti michalovskej Dukle).

Dvadsaťsedemročný útočník bol s predstaviteľmi michalovského klubu v kontakte už niekoľko týždňov. Keď mu nevyšiel angažmán v zahraničí, rozhodol sa kývnuť na ponuku HK Dukla, kde si od neho sľubujú veľmi veľa. „Zavážilo to, že som z neďalekého Trebišova, ako aj to, aký káder sa tu skladá. Poznám viacerých hráčov, či už hrali so mnou, alebo proti mne. Vo väčšine prípadov ide o skúsených hokejistov, ktorí odohrali viacero extraligových zápasov. Sú tu aj mladí chlapci, takže tím by mohol byť dobre vyvážený. Myslím si, že je to tu poskladané celkom dobre,“ zdôraznil Marcel Baláž, ktorý sa následne nevyhol ani otázke ohľadom ambícii. „Sú tie najvyššie. Čaká nás však veľmi dlhá cesta, veľa zápasov. Musíme ísť krôčik po krôčiku, aby sa nám podarilo splniť ciele, ktoré stanovilo vedenie klubu.“

Druhá najvyššia hokejová súťaž mala v minulej sezóne kvalitu, ako nikdy predtým. Až šesť tímov malo ambíciu skončiť do druhého miesta a zahrať si tak baráž o najvyššiu Extraligu. Zdá sa, že teraz to už tak nebude. Tri najlepšie tímy z minulej sezóne si totiž v tej nastávajúcej prvú ligu nezahrajú. Jej minulosezónny víťaz Nové Zámky postúpil do Extraligy, o konci Bardejova sme už písali, no a Extraligu si nakoniec zahrá aj Liptovský Mikuláš, ktorý kúpil licenciu od finančne zdecimovaných Piešťan. „Nepovedal by som, že prvá liga bude slabšia. Prvé tri tímy minulej základnej časti už v súťaži nebudú, takže tá úroveň môže byť nižšia, no to ukážu až zápasy. My musíme ísť do každého s víťaznými cieľmi. Verím, že sa nám bude dariť a budeme sa pohybovať na vrchu tabuľky,“ dodal na záver Marcel Baláž.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.08.2016 18:03:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.