files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastencom chýba k záchrane posledný krôčik

Starší dorastenci Michaloviec odohrali v priebehu uplynulého týždňa dva kľúčové zápasy. V utorňajšej dohrávke 25. kola najprv vyhrali v Stropkove 2:0 a potom v sobotu doma zdolali Nitru 1:0. Tento šesťbodový zisk ich výrazne posunul k záchranárskym brehom v prvej lige. Na konte majú 39 bodov a na definitívu im stačí aspoň remizovať v poslednom zápase sezóny, v ktorom privítajú doma beznádejne posledný MFK Banská Bystrica.


Aj keď papierovým favoritom sobotňajšieho zápasu bola Nitra, aktívnejšie boli Michalovce. Po trinástich minútach hry Mihok uvoľnil Kuncu, ale ten z úniku preloboval brankára i bránu. V 23. minúte sa už Michalovce radovali, po centri Mihoka z pravej strany sa hlavou presadil stopér Urban a domáci viedli 1:0. O šesť minút mohol pridať druhý presný zásah Žido, ale jeho bomba tesne minula žrď nitrianskej brány. Úvod druhého polčasu patril michalovskému útočníkovi Kuncovi, ten najprv zo sólového nájazdu netrafil bránu a v 47. minúte po ďalšom úniku napálil loptu iba do brankára. V 63. minúte opäť pálil Kunca, ale jeho strela zazvonila na spojnici brvna a žrde. V 78. minúte mal Kunca piatu čistú gólovú šancu, ale po ďalšom úniku opäť napálil loptu iba do brankára. MFK Zemplín vyhral zaslúžene, hoci kvôli trápeniu v koncovke poriadne zabrnkal na nervy svojim priaznivcom.

Zaujímavý je aj pohľad na ostatné výsledky sobotňajšieho 28. kola. Najväčšia pozornosť sa sústredila do Dubnice nad Váhom, kde hostili Slovan Bratislava. Bol to zápas mužstiev, ktoré majú na konte zhodne po 36 bodov. Domáce víťazstvo 1:0 odsunulo do pásma pod čiaru zostupu belasých. A to aj preto, že Dunajská Streda doma zdolala favorizované Košice 3:2, hoci ešte v 80. minúte prehrávala 0:2... Už istým vypadávajúcim je MFK Banská Bystrica, druhým pravdepodobne Slovan Bratislava.

Štatistika

Michalovce - Nitra 1:0 (1:0)

Gól: 23. Urban. Pred 150 divákmi rozhodoval Kakaščík.

MFK ZEMPLÍN: Hajda - Tokár, Urban, Liška, Podhorín - Danko, Vladyka, Mihok, Žido (81. Dulovič) - Kunca, L. Forgáč.

Najbližší program: 29. kolo (sobota 5. 6. 2010 o 11.00 hod.): Michalovce - MFK Banská Bystrica.
                                                    (juke)

 



Uverejnené: 31.05.2010 13:45:18 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.