files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší futbalový sviatok pri Laborci. MFK Zemplín privíta lídra zo Žiliny

Po reprezentačnej pauze, v ktorej slovenskí futbalisti prehrali nešťastne kvalifikačný zápas s Anglicko (0:1), sa počas víkendu opäť rozbehne aj najvyššia Fortuna liga. Svoj v poradí štvrtý domáci duel odohrajú hráči MFK Zemplín Michalovce, ktorí budú mať súpera najťažšieho kalibru. V sobotu od 19.00 hod. totiž privítajú aktuálneho lídra súťaže MŠK Žilina. Momentálne deviaty tím fortunaligovej tabuľky na domácej pôde v tejto sezóne ešte neprehral a pri Laborci by boli radi, keby to tak ostalo aj po sobote.

Relatívna spokojnosť

Michalovčania vo svojej druhej sezóne v najvyššej súťaži doteraz odohrali sedem zápasov, s bilanciou dvoch výhier, dvoch remíz a troch prehier. S ôsmymi bodmi sú zatiaľ na solídnom deviatom mieste, čím plnia stanovený cieľ vedenia klubu, záchranu v najvyššej súťaži. Aj preto momentálne pri Laborci vládne relatívna spokojnosť. „Vzhľadom na to, že sme sa dokopy dali tesne pred prvým zápasom, je dosiahnutých osem bodov solídnych. Samozrejme, na svojom konte sme mohli mať o bod či dva viac, no to už nezmeníme. Treba rešpektovať realitu a stav aký je. Naším cieľom je záchrana v najvyššej súťaži a to momentálne plníme. Naďalej ideme od zápasu k zápasu. Momentálne sme spokojní. Určite je však naším cieľom aj to, aby sa družstvo od zápasu k zápasu zlepšovalo. Pracujeme na tom, aby to tak bolo. Práve touto cestou sme sa vydali a chceme na nej pokračovať aj naďalej,“ uviedol na margo prvých siedmych kôl, v ktorých si Michalovčania na svoje konto pripísali skalpy Trenčína a Dunajskej Stredy ich tréner Anton Šoltis.

Proti Žiline s víťaznými cieľmi

Michalovského lodivoda trápia hlavne zápasy na ihriskách súperov, kde sa jeho zverenci nevedia vypnúť k takým výkonom, ako pred domácimi divákmi. V prvom meraní síl v Prešove síce dokázali remizovať 0:0, no potom prišli prehry v Senici (0:2), Podbrezovej (0:1) a naposledy aj štvorgólová facka v Ružomberku (0:4). Na druhej strane sú domáce zápasy, v ktorých Michalovčania v troch získali solídnych sedem bodov a dosiahli v nich aj spomenuté víťazstvá nad Trenčínom. „My ideme do každého zápasu s cieľom víťaziť, či hráme doma alebo vonku. Naša bilancia hlavne domácich zápasov je dobrá. Takisto je dobrý herný prejav. Doma hráme oproti zápasom vonku diametrálne odlišne. Verím teda, že v tom budeme pokračovať aj naďalej,“ podotkol michalovský lodivod. A práve na domácej pôde privítajú Michalovčania v sobotu aktuálneho lídra súťaže MŠK Žilina. Tréner Šoltis by bol rád, keby nula v kolónke domácich prehier ostala aj po sobote. „Určite! Ako do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať. Čaká nás však veľmi silný protivník, ktorý je na čele tabuľke a je dá sa povedať v laufe. Verím však, že podáme taký výkon, ktorý sa bude divákom páčiť,“ pokračoval tréner MFK Zemplín Michalovce.

Tréner Šoltis verí, že nula v kolónke domácich prehier ostane aj po Žiline

Chceli dať do šatne nový impulz

V posledných hodinách prestupového obdobia pre profesionálov nastal v michalovskom kádri pohyb oboma smermi. Zemplínčanov opustil španielsky stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý odišiel na polročné hosťovanie do Slovana Bratislava. Na druhej strane káder posilnil nigérijský stopér Lazarus Celestine Chukweubuku a z Ružomberka prišiel krajný stredopoliar Ivan Kotora. „Naším cieľom bolo urobiť nejaký impulz do kabíny. Chceli sme zvýšiť konkurenciu v tíme. Myslím si, že príchodom spomenutej dvojice sa tak stane. Uvidíme, čo prinesie najbližšia budúcnosť, no ja verím, že môžu byť prínosom. Čo sa týka Vernona, o jeho odchode sa už hovorilo dlhšie. Už pred začiatkom súťaže som sa vyjadril, že pokiaľ je tu, tak s ním počítam. V Michalovciach pôsobil štyri roky. Za ten čas pomohol klubu, ten zase pomohol teraz jemu. Jeho odchod bol plánovaný. Mohol síce prísť aj skôr, ako je jeden deň pred koncom prestupového obdobia, s tým však už nenarobíme nič,“ komentoval tréner Anton Šoltiš zmeny v kádri, ktoré sa udiali v posledných hodinách prestupového obdobia.

Michalovský lodivod už môže počítať aj s Marcosom Perezom

Zranenia pominuli, otázni akurát Šimčák s Turíkom

Michalovskému lodivodovi sa tak rozšírili možnosti nasadzovania hráčov do základnej zostavy. Do tej sa pýtajú nové posily, ako aj v posledných zápasoch zranení Marcos Perez a Stanislav Danko. Tí sú spoločne s Igorom Žofčákom už zdravotne fit. „Som veľmi rád, že sa zdravotný stav chlapcov zlepšuje. Na Žilinu budem môcť počítať skoro so všetkými chlapcami. Otázni je ešte Milan Šimčák, ktorého stále trápi zranené rameno a takisto Jozef Šimon Turím, ktorému sa zase ozval chrbát. Pri výbere základnej zostavy mám však väčšie možnosti, ako v poslednom zápase pred prestávkou v Ružomberku,“ dodal na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2016 14:42:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.