files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vernon de Marco: Pôsobenie v Slovane je pre mňa výzvou

Pôsobenie v bratislavskom Slovane berie ako výzvu. Dvadsaťtriročný Vernon de Marco mení dres. Po štyroch rokoch v michalovskom MFK Zemplín sa chcel posunúť v kariére ďalej. Najskôr to vyzeralo, že zakotví v Španielsku, no nakoniec odchádza na polročné hosťovanie do bratislavského Slovana.

„Vnímam to ako novú výzvu a zároveň šancu. Cieľom každého hráča je neustále sa posúvať v kariére ďalej. V Michalovciach som bol štyri roky, myslím si, že nastal čas na zmenu a posun vpred. Slovan je najväčší klub na Slovensku. Prichádzam s veľkou chuťou a motiváciou dokázať, že si vybrali správne,“ povedal pre portál fortunaliga.sk Vernon de Marco. Počas leta absolvoval skúšku v španielskom druholigovom Levante. Vedenie klubu zaujal, no do krajiny, v ktorej s rodinou žil od jedenástich rokov, sa napokon nesťahoval. „Čakal som do konca augusta, pretože vtedy sa v Španielsku končilo prestupové obdobie. Kluby sa nedohodli,“ ozrejmil rodák z argentínskeho Rosaria. „Samozrejme, bolo mi to trochu ľúto, pretože na Slovensku som strávil štyri roky a chcel som byť bližšie k rodine. No vo futbale to tak býva, jedny dvere sa zavrú a iné otvoria. Prišla ponuka zo Slovana a ja sa teším na pôsobenie v belasom drese.“

Vernon spoznal v kabíne bratislavského Slovana viacero národností, no žiadného hráča predtým nepoznal. „S chalanmi sme sa poznali iba zo vzájomných zápasov, keď sme stáli proti sebe. Prijali ma však dobre, s každým som sa chvíľu porozprával. Partia je dobrá, verím, že to bude klapať aj na ihrisku,“ pokračoval pre fortunaliga.sk Vernon de Marco. Z Michaloviec sa mu po štyroch rokoch neodchádzalo ľahko. „Niečo som v tom klube za tie roky zažil, je prirodzené, že mi budú určité veci chýbať. Predovšetkým môj krajan Marcos Perez, s ktorým som trávil veľa času aj po tréningoch. Verím, že mi odpustí môj prestup,“ podotkol s úsmevom Vernon de Marco.

Ten ešte nevie, či si svoju premiéru v belasom odkrúti už túto sobotu proti Myjave. „To neviem, mal som menšie svalové problémy, pred príchodom do Bratislavy som desať dní netrénoval. V Slovane som absolvoval tri tréningové jednotky, uvidíme, ako sa tréner rozhodne. Viem, že v mužstve je veľká konkurencia, to je však dobré, hráča to núti neustále na sebe pracovať, aby ukázal, že by mal hrať práve on. Je to iba na mne, musím makať a svojimi výkonmi si vypýtať miesto v základe,“ dodal pre fortunaliga.sk Vernon de Marco, na ktorého má bratislavský Slovan po skončení polročného hosťovania opciu.

Peter Brendza (zdroj: fortunaliga.sk, foto: šk slovan bratislava)



Uverejnené: 09.09.2016 15:22:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.