files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Močaranoch strašiak na ceste

Zima je už dávno za nami, ale ešte dodnes vidíme, čo napáchala. Ak to nie je práve zima, po ktorej sú stopy tak viditeľné, tak potom to môže byť trebárs cestná technika, ktorá jej následky eliminuje. K nám do redakcie prišiel podnet od obyvateľky Močaranskej ulice, ktorý sa týka poškodenej kanálovej vpuste, spôsobenej pluhom pri odpratávaní snehu ešte v januári tohto roka.

 
Pracovníci správy ciest poškodenie označili značkou a kanál prekryli, ale dodnes jeho oprava nebola uskutočnená. Sami sme boli zvedaví prečo.

Správca nie je údržbár

Správcom spomínanej cesty I.triedy je Slovenská správa ciest, údržbu však sama nevykonáva, pretože na to nie je materiálne a hmotne zabezpečená. To znamená, že nemá potrebnú techniku na odstránenie vzniknutých problémov a uskutočňovanie opráv. Údržbu a opravy majú povinnosť zo zákona vykonávať vyššie územné celky. U nás, Košický samosprávny kraj, konkrétne Správa ciest KSK Michalovce. Podľa vedúcej organizačno-správneho odboru zo Slovenskej správy ciest z ústredia v Bratislave, Mgr. Ivety Fedorovej, sa na odstránení pracuje. Ako nám ďalej uviedla, poškodenie kanálovej vpuste spôsobil pluh Správy ciest KSK Michalovce, takže vzniknutý problém si budú odstraňovať na svoje náklady sami. Keďže však pluh poškodil rám na poklop kanálovej vpuste a SC KSK Michalovce nedisponuje s materiálom na výrobu takého rámu, musela správa ciest vyhlásiť súťaž na dodávateľa rámu a cementu. Vieme, že zima narobí našim cestárom každoročne množstvo problémov, ale prečo by malo všetko trvať takto dlho? Podľa vyhlásenia jedného zo zamestnancov Slovenskej správy ciest v Michalovciach problém vznikol už pri spomínanom výberovom konaní.
Odpoveď na túto otázku sme však už od kompetentných, a to od SC KSK Michalovce, nedostali. Ešteže sa konkrétny vpust na Močarianskej ulici nachádza za vodiacou čiarou, čiže bezprostredne neohrozuje bezpečnosť cestnej premávky. Ak by tak nebolo, veríme, že by to tak naši cestári až dodnes nenechali a tento strašiak by už na ceste nebol.

Vyhráva byrokracia

Jedno je však isté. To, že niektoré zákony u nás spôsobujú prieťahy úkonov je zrejmé, ale ak sa k nim pridajú aj ľudia, ktorým práve takéto zákony vyhovujú, potom sa nedivme, prečo u nás určité veci vyzerajú tak, ako vyzerajú a my máme pocit, že sa tu s ničím nič nerobí. Nič v zlom páni cestári, no v tomto prípade je globálne otepľovanie, zdá sa, asi jedným z najlepších spôsobov, ako sa zbaviť problémov. Lenže s tým otepľovaním to nie je až také jednoduché, ako si myslíme.

                  Michal Demko



Uverejnené: 01.06.2010 20:35:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.