files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria teší, v stredu ich čakajú druhé Topoľčany

Tak ako sa očakávalo, michalovskí hokejisti sa rozbehli. Káder nabitý viacerými individualitami síce prvé dva domáce zápasy prehral, no v nasledujúcich troch zvíťazil a zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa tak vezú na malej víťaznej vlne. Tú môžu zväčšiť počas tohto týždňa, keď sa dvakrát predstavia doma. V stredu o 17.00 hod. privítajú v tabuľke druhé Topoľčany, no a v piatok ich čaká duel proti farmárskemu tímu extraligového Martina.

Naposledy michalovská Dukla na domácom ľade triumfovala nad slovenskou dvadsiatkou, ktorú zdolala hladko 3:0. Aj keď výsledok možno hovorí niečo iné, ľahký zápas „vojaci“ neodohrali. „Nebolo to ľahké, no to sme ani nečakali,“ rozhovoril sa tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačáka, podľa ktorého slov bol okrem hráčov súpera problémom pre jeho zverencov aj nekvalitný ľad. „Je to tým počasím, čo je vonku. Momentálne je na to sezóna. K zápasu s dvadsiatkou. Bolo to vydreté víťazstvo z našej strany. Chlapci ukázali charakter a dokázali sa vysporiadať so všetkým. Som rád, že sme po prvýkrát neinkasovali. Tento fakt bol veľmi dôležitý, ako aj naše dva góly v druhej polovici druhej časti, ktorými sme de facto rozhodli,“ pokračoval Miroslav Ihnačák v hodnotení duelu so slovenskými mladíkmi.

O nulu v kolónke inkasovaných gólov sa výraznou mierou pričinil brankár Adam Trenčan. Tomu minulý týždeň vyšiel náramne dobre. Proti Prešovu inkasoval iba raz, s dvadsiatkou ani raz a v úspešnosti zásahov sa blíži k 95 percentám. „Prvý zápas bez inkasovaného gólu určite poteší, no podstatné sú tri body v tabuľke. Čisté konto je už iba taká čerešnička na torte,“ uviedol michalovsky golman, ktorý sa aj napriek inkasovanej nule v bráne zapotil. „Najväčšie šance mali mladíci paradoxne v tretej tretine, kedy sme si povedali, že budeme dobre brániť. Našťastie sa im nič neporadilo premeniť. Aj keď sme hrali s dvadsiatkou, ja osobne som ľahký zápas nečakal. Chytal som proti ním už viackrát, no ani raz to tak nebolo. Mladíci boli vždy nepríjemní, korčuľovali, dotierali. Majú veľa síl, sú to totiž mladí chlapci. Veľmi dôležitý bol náš prvý gól, ako aj tie, čo sme dosiahli v rýchlom slede v druhej tretine,“ dodal ešte k zápasu so slovenskou dvadsiatkou Adam Trenčan.

Po troch výhrach v rade sa už z michalovskej strany lepšie pozerá aj na tabuľku. Dukla je momentálne s deviatimi bodmi na piatom mieste, no v prípade pokračovania víťaznej série môže v tabuľke ísť ešte vyššie. „Prvé dva zápasy sme na seba mali vyvinutý asi veľký tlak. Strašne sme chceli a niekedy je to kontraproduktívne. Vďaka bohu za tieto tri výhry. Ja verím, že teraz sa odrazíme a už to bude z našej strany lepšie,“ podotkol k momentálnej situácii Adam Trenčan. To, že sa na tabuľku pozerá lepšie, ako po prvých dvoch kolách, potvrdil aj tréner Miroslav Ihnačák. „Začiatok sezóny z našej strany najlepší nebol. Bolo to také rozhárané. Pomaly sa však dostávame do hernej pohody, čo je vidno aj na výsledkoch. Každé víťazstvo k tomu pomôže. Teraz sme vyhrali tri zápasy v rade a ja verím, že to bude takto pokračovať ďalej,“ podotkol tréner michalovskej Dukly.

Michalovskí hokejisti majú ideálnu možnosť svoju víťaznú sériu natiahnuť aj v ďalších zápasoch. V stredu a v piatok sa totiž predstavia na domácom ľade, keď privítajú Topoľčany a farmársky tím extraligového Martina. „Ľahkí súperi nás rozhodne nečakajú. Topoľčany sú v tabuľke na druhom mieste a prehrali zatiaľ iba raz. Ja však verím, že budeme pokračovať vo víťazstvách a opäť vyhráme,“ uviedol k stredajšiemu zápasu proti nebezpečným Topoľčanom brankár HK Dukla Michalovce Adam Trenčan.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.09.2016 11:06:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.