files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Bohatšia“ povinná výbava vozidla

Do platnosti v týchto dňoch vstupuje nový zákon, podľa ktorého vo vozidle pribudne tlačivo, ktoré v prípade dopravnej nehody zjednoduší postup pri vybavovaní poistnej udalosti.


Od 1. júna 2010 musia mať všetci motoristi vo vozidle o papier naviac. Po tomto dátume sú povinní mať vo vozidle tlačivo o dopravnej nehode. Ide o tlačivo, v ktorom sa zaznamenáva priebeh nehody a účastníci sú zároveň povinní toto tlačivo podpísať. Hlavným cieľom tohto formulára by malo byť ľahšie vybavovanie pri vymáhaní škôd. Pomôže aj v takom prípade, keď účastník nehody po čase bude chcieť zmeniť svoju výpoveď.
Nie vždy je nutné k nehode volať políciu a vtedy dochádza často k nedorozumeniam. Týmto sa účastníci nehody vyhnú, ak vypíšu tento formulár. Obvykle sú účastníci povinní zavolať políciu vtedy, ak je škoda vyššia ako 4000€, ak je škoda na zdraví alebo ak sa účastníci nemôžu dohodnúť.

V zahraničí nie je takéto tlačivo žiadnou novinkou a je doslova bežné. Tlačivo je k dispozícii v každej poisťovni alebo na internetovej stránke Slovenskej kancelárie poisťovateľov.
Aj keď ide o povinnú výbavu, polícia nebude kontrolovať, či sa takéto tlačivo vo vozidle nachádza. Je v záujme každého vodiča si toto tlačivo zaobstarať. Zjednodušia si tak vybavovanie celej poistnej udalosti. Podľa poisťovní sa vďaka tomuto tlačivu urýchli aj vybavovanie poistných udalostí až o polovicu.
                            
           Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 01.06.2010 20:43:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.