files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oliver Podhorin: Sériu Myjavy bez prehry chceme ukončiť

Po prvom víťazstve na ihrisku súpera sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce predstavia aj pred vlastnými fanúšikmi. V sobotu od 19.00 hod. privítajú na svojom trávniku nebezpečný FC Spartak Myjava, ktorému majú, čo vracať. V jedinom lanskom meraní síl týchto súperov na Zemplíne totiž Michalovčania vyše osemdesiat minút viedli, no nakoniec prehrali 1:2. Myjava navyše ťahá vo Fortuna lige štvorzápasovú sériu bez prehry, v ktorej vydolovala body v Trnave či na Slovane a doma dokonca zdolala majstrovský Trenčín. Na druhej strane, „žlto-modrí“ sú povzbudení víťazstvom v Trnave (3:2) a body chcú potvrdiť aj na domácej pôde.

Zemplínčania získali v Trnave body aj napriek tomu, že do zápasu nastúpili s úplne novou obranou. Trénerovi Šoltisovi vypadli kvôli zraneniam hneď traja beci, ktorí budú chýbať ešte niekoľko týždňov. „Cesta z Trnavy bola určite príjemnejšia, keďže sme tam vyhrali. Podali sme kolektívny výkon a body sme si podľa mňa zaslúžili. Videli sme, že keď podáme zodpovedný výkon, hrať môžeme s každým. Najdôležitejšie bolo to, že sme boli efektívni v koncovke. To sa nám v minulých zápasoch nedarilo,“ poznamenal stopér MFK Zemplín Oliver Podhorin. Tomu takisto vyhovovalo zloženie novej obrany, v ktorej na pravej strane nastúpil Martin Koscelník, v stopérskej dvojici spolu s ním Nigérijčan Lazarus, no a na ľavo Michal Sipľak. „Myslím si, že každý jeden z nás sa dobre chopil svojej šance. Ja som tiež dlho nehral, keďže som mal zdravotné problémy. Je pravdou, že sme neboli spolu zohratí, keďže sme v takomto zložení odohrali prvý zápas. Na to, že sme hrali spolu takto prvýkrát, to podľa mňa nebolo najhoršie,“ pokračoval Oliver Podhorin.

Ešte pred dvoma týždňami mali Michalovčania na vlastnom štadiónu výbornú bilanciu dvoch výhier a jednej remízy. Vzápätí ale prišla nepríjemná prehra so Žilinou (0:2), ktorá znamenala zmazanie nuly v kolónke prehier. O ďalšie domáce body sa zverenci trénera Antona Šoltisa pokúsia v sobotu, kedy od 19.00 hod. privítajú celok Myjavy. V lanskej sezóne bronzovému tímu sa opäť darí. „Spartakovci“ totiž v doterajších deviatich kolách nazbierali solídnych sedemnásť bodov a v tabuľke sú na štvrtom mieste. Navyše, v posledných štyroch ligových zápasoch neprehrali, keď postupne remizovali v Trnave (1:1), doma zdolali Prešov (1:0), vyhrali na Slovane (2:1) a doma pokorili Trenčín (1:0). „Vieme o tom, že nás nečaká ľahký zápas. V najvyššej súťaži totiž niet slabého súpera. Rešpektujeme silu súpera, vieme o jeho sérii bez prehry, no doma ju chceme ukončiť. Myjava určite k nám príde ukoristiť nejaké body, no aj verím, že im to neumožníme. Keď zopakujeme výkon z Trnavy, určite môžeme uspieť. Iba vtedy budú mať získané body z Trnavy pre nás zmysel, keď ich potvrdíme aj doma,“ presvedčivo poznamenal Oliver Podhorin, podľa ktorého slov netreba pozerať na súpera, ktorý do Michaloviec príde, ale na svoj výkon. „Povedal by som to tak, že musíme pozerať sami na seba a svoj výkon. Musíme zabojovať a pokúsiť sa vyhrať. Tak sa má ísť do každého zápasu, tobôž pred domácimi fanúšikmi, ktorým sa chceme poďakovať za to, že na futbal chodia. Najlepšie to bude víťazstvom,“ dodala na záver defenzívna opora Michalovčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.09.2016 16:18:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.