files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kadeti 1. BK Michalovce začali výhrou, juniori 1. BKD prekvapili v Egeri

Počas minulého víkendu sa naplno rozbehla extraligová súťaž kadetov, v ktorej štartujú aj hráči 1. BK Michalovce. Tým sa v prvom kole darilo, keď v domácej telocvični GPH Michalovce zdolali BK Košice hladko 93:77. Mladí Michalovčania budú v hre opäť v sobotu 8. októbra, kedy na domácej pôde privítajú o 16.30 hod. celok ŠBK Junior Levice a v nedeľu 9. októbra, kedy zase o 11.00 hod. v telocvični GPH nastúpia proti Žiaru nad Hronom.

Zápas prvého extraligového kola začali lepšie domáci hráči 1. BK, ktorým sa darila streľba. V prvej štvrtine zaznamenali tri úspešné trojkové pokusy. V druhej štvrtine sa hra vyrovnala. Košičanom sa darilo na útočnom doskoku, keď skórovali najmä po chybách v obrane a stratách domácich. V tom čase bol rozdiel najmä v stratených loptách, keď ich Michalovčania stratili až 22! Hostia nakoniec otočili a polčas vyhrali 41:40. Zlom zápasu nastal v tretej štvrtine, kde domáci spustili na svojho súpera doslova oheň a síru. Aktívnou obranou niekoľkokrát zatlačili a následným rýchlym protiútokom ničili Košičanov. Tento úsek vyhrali 20:8, čím položili výrazný základ pre víťazstvo. Zdalo sa, že vo záverečnej štvrtine sa zápas bude len dohrávať, ale nakoniec bola takmer dráma. Ešte v tretej štvrtine sa vyfauloval Michal Podžuban a následne na začiatku záverečnej štvrtiny aj Kincel, čo znamenalo výrazne oslabenie. Hostia zrýchlili hru, hrali pressing a bodovú stratu postupne znižovali. Keď sa vyfauloval aj Richard Harman, vyzeralo to s Michalovčanmi zle. Následne ale prišla úspešná trojka Tertinského a takisto aj chladnokrvne premenené trestné hody, čím domáci basketbalisti odrazili posledné snahy súpera o odpor. Nakoniec zvíťazili 93:77 a sezónu tak odštartovali víťazne.

1.BK Michalovce - KB Košice 93:77  (40:41)
Štvrtiny (21:17, 19:24, 20:8, 27:28)
Zostava a body 1.BK Michalovce :
S. Kincel 19 (18 doskokov), Pirkovský 19, Pliško 17, M. Demko 14, M. Lustig 10, Podžuban 5, D. Tertinský 5, R. Harman 4.

Juniori 1. BK D Michalovce v Egeri na druhom mieste

Uplynulý víkend sa zúčastnili juniori 1.BK D Michalovce medzinárodného turnaja štyroch krajín v maďarskom Egeri, kde okrem nich štartovalo aj domáce družstvo, ukrajinský Užhorod a poľský Przemysl. Mladí Michalovčania nakoniec po dvoch výhrach a jednej prehre obsadili druhé miesto. Nad ich sily bol iba poľský majster v tejto kategórii Przemysl, ktorému kládli výrazný odpor a o víťazstvo bojovali až do záverečných minút. Úspech michalovského basketbalového klubu zvýraznila aj dvojica Hegeduš - Pancák, ktorá sa dostala do All - stars turnaja.

Výsledky:
1. BKD Michalovce - Eger 85:58
1. BKD Michalovce - Užhorod 102:32
1. BKD Michalovce - Przemysl 73:85

 

Mladé ženy v Rožňave prekvapili

Okrem juniorov 1. BKD Michalovce sa turnaja počas minulého víkendu zúčastnili aj mladé ženy tohto klubu. Tie štartovali na medzinárodnom turnaji v Rožňave, kde boli okrem domáceho výberu ich súperkami aj CBK Košice a maďarský Diosdi Budapešť. Michalovské basketbalistky vo svojom úvodnom vystúpení prekvapili, keď zdolali silný domáci výber 79:73. V nasledujúcich dvoch zápasoch už ťahali za kratší koniec. Najskôr prehrali s Diosdi Budapešť 56:77 a potom aj s CBK Košice 52:74. Turnaj vyhralo družstvo Budapešti, pred CBK Košice, Rožňavou a Michalovčankami. O poradí na druhom až štvrtom mieste rozhodovalo konečné skóre, keďže všetky družstvá mali po dva body.

Výsledky:
1. BKD Michalovce - Rožňava 79:73
1. BKD Michalovce - Diosdi Budapešť 56:77
1. BKD Michalovce - CBK Košice 52:74

 



Uverejnené: 28.09.2016 10:29:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.