files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

So štartom spokojnosť nie je, bodov mohlo byť viac

Prehrami so Skalicou (2:3 po predĺžení) a Slovanom Bratislava (4:8) ukončili dorastenci HK Mládež Michalovce sériu jedenástich vystúpení pred vlastnými divákmi. V nej získali trinásť bodov za štyri výhry a práve spomenutú prehru po predĺžení so Záhorákmi. Extraligový nováčik si teda nepočínal najhoršie. Práve štyri víťaztvá ho katapultovali k miestam v blízkosti play-off, do ktorého sa kvalifikuje dvanásť tímov.

Mladí Michalovčania neodštartovali svoju premiérovú najvyššiu súťaž najlepšie. V prvých piatich zápasoch ťahali za kratší koniec a zabodovali až v šiestom, v ktorom na domácom ľade zdolali Košice 6:3. Toto víťazstvo ich poriadne nakoplo. Následne síce podľahli Banskej Bystrici 1:5, no potom prišli tri výhry v rade (Banská Bystrica 5:3, Spišská Nová Ves 7:1 a 7:2), čím si v tabuľke výrazne polepšili. Minulý víkend im ale nevyšiel, keď najskôr doma podľahli Skalici a potom aj Slovanu Bratislava. „Náš vstup do súťaže by som rozdelil do troch blokov. Prvých päť zápasov sme sa zoznamovali so súťažou. Následne sme už začali nadviazovať na to, čo by sme v súťaži chceli hrať. Po troch výhrach v rade určite bola spokojnosť, ktorá sa však stratila po minulom víkende, keď sme prehrali so Skalicou aj Slovanom Bratislava. Proti Skalici ma nesklamal ani výsledok, skôr to bol náš predvedený výkon, ktorý dobrý nebol. So Slovanom sme už hrali lepšie, no prišli naše chyby, ktoré by sme už robiť nemali. Nepripisujem to nejakému plateniu nováčikovskej dane. Skôr by som to možno pripísal motivácii chlapcov. Boli to individuálne chyby. Máme za sebou odohraných už viac ako desať extraligových zápasov. Chalani už musia vedieť, čo ich čaká a veci musia robiť rýchlejšie, ako to bolo v prvej lige. Naše úvodné vystúpenie by som zhodnotil tak, že prvých päť zápasov bolo zoznamovacích, ďalších päť výborných a posledný víkend nám nevyšiel. Zo zápasov so Skalicou a Slovanom Bratislava sme chceli viac ako jeden bod,“ skonštatoval na margo vstupu do súťaže tréner extraligového nováčika Ivan Králik.

K spokojnosti chýba pár bodov

Aj kvôli dvom posledným prehrám nie je s prvými kolami úplná spokojnosť a priebežná dvanásta priečka mohla byť aj lepšia. „Spokojnosť by bola vtedy, keby sme na svojom konte mali osemnásť, nie trinásť bodov. Na druhej strane, v ani jednom zápase sme úplne neprepadli. Čo sa týka výkonov, akurát v zápase so Skalicou sme nepotešili. S Trenčínom sme napríklad ešte v päťdesiatej minúte viedli 2:0, no prehrali sme 2:3. O ďalšie body sme teraz prišli so Skalicou, ktorá bola poraziteľná a to aj za tri body. Keby na našom konte bolo o štyri, päť bodov viac, určite by bola aj moja spokojnosť väčšia,“ pokračoval v hodnotení prvých dvanástich zápasov Ivan Králik.

Návrat bývalého kapitána

Káder extraligového nováčika tvorí mix hráčov s rokom narodenia 1999 a 2000. Viacerí z nich v doraste pôsobili už aj minulú sezónu a zaslúžili sa tak o postup do najvyššej súťaže. Aj preto nemusel realizačný tím družstvo budovať nanovo. „Káder sme mali vykryštalizovaný už pred začiatkom súťaže. Teraz po úvodnom oťukávaní očakávame, že sa chlapci budú kolo od kola zlepšovať. Káder už nejako meniť určite nebudeme a hrať budú tí chlapci, ktorí sú tu momentálne,“ zdôraznil lodivod extraligového nováčika. Tomu výrazne pomohol aj návrat Dominika Verbického, ktorý skončil v reprezentačnom projekte do osemnásť rokov. Ten po návrate odohral štyri zápasy, v ktorých zaknihoval jedenásť bodov za sedem gólov a štyri asistencie! „Domino je pre nás obrovskou posilou. Potvrdil to už minulú sezónu, keď ako kapitán doviedol družstvo najskôr k víťazstvu v prvej lige a potom aj k úspechu v baráži. V štyroch zápasoch, ktoré za nás odohral, bol podľa mňa našim najlepším hráčom,“ poznamenal na margo návratu minulosezónneho kapitána tímu Ivan Králik.

Teraz na Michalovčanov čakajú ďalšie dôležité súboje, ktoré veľa napovedia k možnosti ich účasti v play-off. Počas najbližšieho víkendu sa predstavia na ľade posledného Prešova, kde odohrajú dvojzápas a následne doma privítajú v dvoch zápasoch štrnásty Liptovský Mikuláš. „Ako som už povedal, od chlapcov očakávam zlepšovanie každým zápasom. Verím, že to ukážu v stretnutiach, ktoré nás čakajú teraz,“ dodal na záver tréner michalovského dorastu Ivan Králik.

Doterajšie výsledky dorastencov HK Mládež Michalovce
Vložený zápas 39. kola: HC Košice - HK Mládež 5:4 (2:1, 3:3, 0:0).
1. kolo: HK Mládež - HKM Zvolen 1:3 (1:0, 0:1, 0:2).
2. kolo: HK Mládež - HKM Zvolen 2:4 (1:2, 0:2, 1:1).
3. kolo: HK Mládež - MMHK Nitra 1:5 (0:1, 1:3, 0:1).
4. kolo: HK Mládež - HK Dukla Trenčín 2:3 (1:0, 1:0, 0:3).
Vložený zápas 40. kola: HK Mládež - HC Košice 6:3 (2:3, 2:0, 2:0).
5. kolo: HK Mládež - HC 05 Banská Bystrica 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
6. kolo: HK Mládež - HC 05 Banská Bystrica 5:3 (2:0, 2:1, 1:2).
7. kolo: HK Mládež - HK Spišská Nová Ves 7:1 (0:0, 2:1, 5:0).
8. kolo: HK Mládež - HK Spišská Nová Ves 7:2 (4:1, 1:0, 2:1).
9. kolo: HK Mládež - MMHK Skalica 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1).
10. kolo: HK Mládež - HC Slovan Bratislava 4:8 (0:2, 2:1, 2:5).

Peter Brendza 



Uverejnené: 04.10.2016 21:08:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.