files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria michalovskej Dukly skončila v Šariši

Desať zápasov v rade nepoznali hokejisti HK Dukla Michalovce ako chutí prehra. Za ten čas dokázali zdolať každého protivníka v Budiš I. hokejovej ligy. Až prišlo stretnutie „nešťastného“ trinásteho kola. V ňom „vojaci“ padli v Prešove, kde miestnym „tučniakom“ podľahli 3:4 po predĺžení, hoci po dvoch zrovnaniach ešte na začiatku poslednej minúty hracieho času viedli 3:2. Domáci ale v power-play vyrovnali, no a v predĺžení im zabezpečil presilovkovým gólom extra bod Michal Kokavec, ktorý tak preťal michalovskú víťaznú sériu. Na druhej strane, Zemplínčania, ktorí sa naďalej s prehľadom slnia na prvom mieste v tabuľke, bodovali aj v jedenástom zápase v rade, takže táto ich séria trvá aj naďalej.

V Šariši sa hral zápas nadpriemernej úrovne. Parádna návšteva 1500 divákov videla viacero utešených akcií, výborné zákroky brankárov a stretnutie, ktoré malo zápletku až do konca. „Aj napriek prehre si myslím, že sme odohrali dobrý zápas a chlapcov som za predvedený výkon pochválil,“ začal svoje hodnotenie tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci sa 59 sekúnd pred koncom ujali vedenia 3:2, no to neudržali a následne v predĺžení inkasovali rozhodujúci direkt. „Bolo to vyrovnané stretnutie, so šťastným koncom pre domácich. V závere sme sa dostali do vedenie, no v power – play sme urobili dve chyby, ktoré súper využil na vyrovnanie šťastným gólom. Chýb sme sa nevyvarovali ani v predĺžení, keď súper potrestal naše vylúčenie a rozhodol tak o svojej výhre. Je to škoda, pretože hlavne v tretej tretine sme mali dosť čistých gólových šancí, ktoré sme nevyužili. Prehra mrzí, no ako som už povedal, chlapci odohrali dobrý zápas. Na druhej strane, získali sme jeden bod a ten je z Prešova podľa mňa dobrý,“ pokračoval Miroslav Ihnačák.

Toho mrzelo akurát desať vylúčení jeho zverencov. „Samozrejme, aj tieto vylúčenia môžu za našu prehru. Dvakrát sme z oslabovky inkasovali, naše oslabenia nám ubrali dosť síl, ktoré nám v závere chýbali. Navyše, opäť nám chýbali traja útočníci, takže sme museli v zostave improvizovať. Chlapcom musím dohovoriť, pretože nemôžeme mať až toľko vylúčení. Oslabení sme hrali jednu tretinu, čo je veľa. Kvalitné mužstvo, aké Prešov má, to dokáže využiť, a tak sa stalo aj teraz,“ podotkol k vylúčeniam Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci tak ukončili desaťzápasovú víťaznú sériu, ktorú naštartovali po dvoch prehrách v úvodných kolách. „Raz sa tá séria musela skončiť. Jedna séria sa skončila, musíme naštartovať druhú. Ako som už povedal, neodohrali sme najhorší zápas a aj získaný bod je dobrý. Musíme ísť jednoducho ďalej. Keďže v stredu nehráme, čas využijeme na trénovanie. Dúfam, že sa do piatka, kedy nás čaká duel v Topoľčanoch dajú dokopy chorí Fajčák so Schnellym a nastúpime tak vo väčšej sile, ako teraz v Prešove,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza (foto: Peter Jesenský, hokej.sk)



Uverejnené: 15.10.2016 14:53:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.