files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po výbornom výkone po druhýkrát skolil majstra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť prekvapili. V zápase dvanásteho kola Fortuna ligy totiž po výbornom výkone po druhýkrát v sezóne skolili aktuálneho majstra FK AS Trenčín, ktorého tentoraz zdolali po góloch Igora Žofčáka a Emmanuela Mensaha 2:0 (2:0). Zverenci trénera Antona Šoltisa tak víťazne začali päťzápasovú sériu domácich stretnutí. To ďalšie odohrajú v sobotu 22. októbra o 17.00 hod. proti Tatranu Prešov.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť ukázali, že v tejto sezóne sa ich domáca pevnosť dobíja veľmi ťažko. V dvanástom kole Fortuna ligy sa o tom po druhýkrát presvedčil aj majster z Trenčína. Ten pri Laborci prehral 0:2 a jeho kríza sa prehlbuje. Na druhej strane Michalovčania dosiahli po dvanástich kolách už sedemnásť bodov, čo je o dva viac, ako získali vlani za celú jeseň.

Michalovskí futbalisti chceli napodobniť svoj úspech z prvého kola a tomu prispôsobili aj taktiku. Majstra sa vôbec nezľakli, naopak v ofenzíve boli aktívnejší. Skóre mohli otvoriť už v desiatej minúte, kedy si na center z pravej strany nabehol Martin Koscelník, ktorý z jednej pálil tesne nad. O dve minúty prišla ďalšia rýchla kontra domácich. Lopta sa po osi, Danko - Škutka dostala až ku Kotorovi, ten ale pálil z dobrej pozície nad. Následne ožili aj hostia, ktorí podkurovali hlavne vďaka Alikovi Balovi. Po jeho individuálnej akcii v devätnástej minúte lopta z jeho kopačky len tesne minula michalovskú bránu. Zlomový okamih duel sa odohral v 29. minúte. Defenzíva hostí nezachytila únik Mensaha, pri ktorom zatiahol Rueben ručnú brzdu tesne pred pokutovým územím a hlavný arbiter Kružliak ho za to odmenil červenou kartou. Pre majstra to bol dvojnásobný trest, keďže hneď z následného priameho kopu parádne trafil Igor Žofčák – 1:0. Michalovčania dostali krídla. Hneď po góle mohli pridať aj ďalší, Mensahov center ale neupratal do siete Danko a ani Koscelník. Hostia síce hrali o jedného menej, no aj tak sa v závere prvého polčasu dostali do dvoch dobrých šancí. Mohol za to neúnavný Bala, ktorý poslal do michalovskej šestnástky dva strieľané centre, Janga a ani Kalu však s nimi nenaložili najlepšie. Záver dramatického prvého polčasu patril domácim. Tí podnikli ďalšiu rýchlu kontru a Emmanuel Mensah gólom do šatne poslal Zemplínčanov do dvojgólového vedenia – 2:0.

V druhom dejstve sa obraz hry mierne zmenil. Michalovčania vedomí si svojho vedenia sa stiahli, na druhej strane hostia sa snažili niečo s výsledkom urobiť. Zmena stavu mohla prísť hneď na úvod polčasu, Macej ale Šulekovu strelu vyrazil na rohový kop. „Žlto- modrí“ sa v tomto dejstve zamerali predovšetkým na rýchle kontry. Po jednej z nich v 61. minúte brankár majstra Šemrinec len s námahou vykopol hlavičku Žofčáka. Na druhej strane zaujala strela Skovajsu, ktorá išla tesne vedľa Macejovej brány. V 73. minúte chyboval pri rozohrávke Maduka, Škutka jeho chybu ale nepotrestal, keďže mu to prekazil dobrým vybehnutím Šemrinec. No a keď sa neujala ani strela Kushtu po strieľanom centri navrátilca do zostavy Regáliho, Michalovčania si na svoje konto pripísali ďalšie cenné víťazstvo.   

MFK Zemplín Michalovce - FK AS Trenčín 2:0 (2:0)
Góly:
31. I. Žofčák, 45.+ Mensah.
Žlté karty:
21. Lawrence, 43. Šulek, 49. Ket - 54. Šimčák.
Červená karta:
30. Reuben Gabriel (Trenčín).
Rozhodovali:
I. Kružliak - Benko, Galo.
Divákov:
1480.
MFK ZEMPLÍN:
P. Macej - Koscelník, Kristi Qose, Sipľak, Šimčák - T. Sedlák - Ivan Kotora (74. Regáli), I. Žofčák (63. Kunca), S. Danko, Mensah - Škutka (76. Kushta).
FK AS:
Šemrinec - Ket (79. Kvocera), Šulek, Kleščík, Skovajsa - Reuben Gabriel - Halgoš (46. Udeh), Lawrence - Kalu, Janga (79. Nwofor), Aliko Bala.



Uverejnené: 15.10.2016 19:46:17
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.