files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle spokojnosť, v hre aj príchod posíl

Pohybujú sa na tých miestach, na akých si pred sezónou predsavzali. Hokejisti HK Dukla Michalovce patria už roky k špičke prvej ligy. Pravidelne okupujú vrchné priečky, no vždy k tomu niečo chýbalo. Štart do novej sezóny im ale vyšiel viac ako dobre. Teda až od tretieho kola, kedy pravidelné bodujú. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka po dvoch prehrách v úvodných kolách zaknihovali desaťzápasovú víťaznú sériu, ktorá ich vyšvihla na prvé miesto v tabuľke.

Minulý piatok sa síce v Prešove ich víťazná šnúra preťala, no na druhej strane Michalovčania neporušili tradíciu bodovania v každom zápase, keďže prehrali 3:4 po predĺžení. Aktuálne majú v tabuľke na prvom mieste pred druhou Detvou šesťbodový a pred tretím Prešovom, štvrtou Spišskou Novou Vsou a piatou Skalicou sedembodový náskok. „Až na prvé dva nevydarené úvodné zápasy sme spokojní. Ideme podľa stanovených plánov, ktoré sme si dali pred sezónou. Chceme hrať pekný hokej, lákať diváka, hrať v popredí, čo sa nám momentálne darí. Keď je spokojný divák, tak sme spokojní aj my,“ zdôraznil prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Ten očakával, že posilnené mužstvo sa môže pohybovať na prvom mieste v tabuľke. „Ešte stále nemáme vyhraté. Za nami je totiž iba čosi viac ako jedna šestina základnej časti. Všetky dôležité zápasy sú ešte pred nami. Na druhej strane, aj v rozhovore pre váš portál som pred začiatkom súťaže hovoril, že súťaž chceme v tejto sezóne vyhrať. Za týmto cieľom aj ideme. Dvakrát sme boli strieborní, teraz by sme radi zlato. Láka nás aj baráž o Extraligu,“ presvedčivo dodal k ambíciám Dukly jej prezident.

O posilách uvažujú, ale...

Aj keď sa „vojakom“ momentálne darí a v Budiš I. hokejovej lige sa slnia na prvom mieste, vedenie klubu nezaháľa a zháňa možných adeptov na posilnenie kádra. Tréner Ihnačák sa minulý týždeň musel popasovať s absenciou viacerých útočníkov. Mladík Mesároš odišiel do reprezentačnej dvadsiatky, zranenie v hornej časti tela trápi Ivana Fedorka a viróza zase skolila ďalších útočníkov - Ľuboša Fajčáka a Martina Schnellyho. V útoku tak musel vypomôcť aj čistokrvný obranca Zoltán Kubát. Možno aj kvôli tomu sa začalo hovoriť o zháňaní posíl. Všetko ale nie je až také horúce, ako by sa zdalo. „Dlhodobejšie nám vypadol iba Fedorko, ktorý bude pauzovať niekoľko týždňov. Ani u neho nie je zranenie až také vážne, ako sa sprvoti zdalo. Určite však sledujeme vývoj na hokejovom trhu a v prípade, keď sa vyskytne nejaký zaujímavý hráč, určite ho oslovíme. Chceme sa posilniť, no momentálne to nechceme šiť horúcou ihlou. Fajčák so Schnellym by už mali byť v piatok v Topoľčanoch k dispozícii, a tak v útoku určite budeme silnejší ako v Prešove,“ poznamenal Alexander Černega, ktorý na následnú otázku, či v priebehu sezóny káder ešte niekto doplní odpovedal. „Skôr áno, ako nie. Momentálne sa družstvu darí, takže by sme do neho príliš zasahovať nechceli. O posilách uvažujeme skôr pred play-off. Samozrejme, vidíme aj rezervy, na ktorých chceme popracovať. Ide hlavne o tretiu či štvrtú päťku, kde by sme chceli dať nový impulz. Skrátka, chceli by sme tam pridať nejakú energiu, aby to fungovalo ešte lepšie.“     

Návrat Šangina v priebehu nasledujúcich dni

Jedným z hráčov, ktorý by mohol vystužiť michalovský káder je obranca Georgij Šangin. Ten v Dukle začal prípravu, no krátko pred začiatkom súťaže sa musel vrátiť kvôli problémom s vízami naspäť do Ruska. „Pracujeme na tom, aby sa vrátil a zapojil do tréningového procesu v tíme. Sme v spojení s ním, ako aj s ruským veľvyslanectvom. Všetky potrebné náležitosti boli poslané. Momentálne čakáme na jeden papier, ktorý mu umožní návrat na Slovensko,“ podotkol k návratu kremenitého ruského beka Alexander Černega. Ten ale nevedel povedať presný termín Šanginovho návratu. „Bude to trvať možno deň, možno týždeň. Všetko záleží na tom, ako bude vybavený ten jeden papier, na ktorý čakáme. My robíme všetky kroky k tomu, aby sa tak stalo čím skôr. Je to dosť možné, že sa objaví už v najbližších zápasoch. Nechcem však hovoriť nič predčasné. Osobne som sa rozprával s našim veľvyslancom v Rusku, ako aj s konzulkou. Vzhľadom k tomu, že my sme v európskej únii a Rusko nie, ide o zdĺhavejší proces a musíme byť teda trpezliví,“ uviedol Alexander Černega.

Vzhľadom na dlhý proces pri ruskom obrancovi sa natíska aj otázka, prečo sa pri Šanginovi problém vyskytol a pri jeho krajanovi Lušnikovovi nie. „Lušnikov mal dlhodobú zmluvu, ktorú sme mu ani počas leta neprerušili, a tak nemusel absolvovať procesy, ktorým sa nevyhol minulú sezónu. Šangin mal pôvodné víza riešené cez Budapešť. V tom bol problém. Minulý rok mu tento nedostatok zistený nebol. Vyskytol sa až pri jeho príchode v lete. Keď sa mu teraz vybavoval pobyt na Slovensku, zistili mu nedostatky, a tak sa musel vrátiť do Jekaterinburgu a všetko na novo si dávať do poriadku. Je to zdĺhavý proces, ktorý však už dúfam bude v najbližších dňoch vyriešený,“ dodal ešte k problému s vízami Šangina prezident michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.10.2016 10:35:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.