files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólová druhá časť rozhodla o michalovskej výhre na Spiši

Hokejisti HK Dukla Michalovce si naďalej hrajú svoju vlastnú súťaž. V sedemnástom kole Budiš I. hokejovej ligy triumfovali na ľade Spišskej Novej Vsi po štyroch góloch v druhej tretine hladko 5:2, no a keďže ich najbližší prenasledovatelia Prešov a Detva mali v piatkovom kole voľno, ich náskok na čele tabuľky narástol na sedem respektíve osem bodov.

Miroslav Ihnačák bol po výhre na Spiši spokojný

Po prvých dvoch kolách by bolo iba málo jedincov, ktorí by na Michalovčanov po prehrách s Považskou Bystricou a Detvou vsadili čo i len groš. Od tretieho kola sa ale „ihnačákovci“ rozbehli. V trinástich zápasoch si na svoje konto pripísali dvanásť víťazstiev a iba jednu prehru aj to po predĺžení. Bodovali teda v každom jednom následnom zápase, čo im momentálne vynáša post suveréna súťaže. O tom sa v piatok mohli presvedčiť aj hráči Spišskej Novej Vsi, ktorí chceli michalovskú sériu poslať na dno dejín. Aj keď súpera prestrieľali (na strely vyhrali 45:36), napokon ťahali po prehre 2:5 za kratší koniec. „Diváci opäť videli výborný zápas. V Spišskej Nove Vsi je pekný štadión, na ktorom sa každému hra dobre. Moji zverenci predviedli až na dve chyby, po ktorých sme inkasovali, výborný výkon. Hrali sme celkom disciplinovane, teda až na dve spomenuté chyby. S ich výkonom som určite spokojný,“ rozhovoril sa tréner michalovského celku a v súčasnosti suverénneho lídra Budiš I. hokejovej ligy Miroslav Ihnačák. Chlieb sa na Spiši lámal v prostrednej časti hry. V nej síce na strely zvíťazili domáci hráči 18:13, na góly ale túto časť prehrali 0:4 a bolo de facto rozhodnuté. „My sme mali šance aj v prvej tretine. Mali sme napríklad nájazd na brankára, ktorý Marcel Baláž nepremenil. Aj keď nás súper prestrieľal, gólovejšie šance sme si vypracovali my. V prvej tretine sme ich ešte nepremenili, v druhej už áno. Veľmi nám pomohol prvý gól. Po ňom sme sa dostali na koňa a držali opraty zápasu pevne vo svojich rukách,“ pokračoval v hodnotení duelu na Spiši Miroslav Ihnačák. 

Roman Kohutiar zaznamenal dva góly

Program Budiš I. hokejovej ligy je v tejto sezóne nevyspytateľný. Michalovskí hokejisti v nej odohrali v dvoch týždňoch po sebe iba po jednom zápase a ten nasledujúci ich čakajú až tri. Veľa sa ale nenacestujú, pretože všetky odohrajú na domácom ľade. V stredu 2. novembra privítajú Trnavu, v piatok 4. novembra Považskú Bystricu, no a v nedeľu 6. novembra vo veľkom šlágri ďalšieho ašpiranta na baráž o Tipsport ligu Detvu (všetky zápasy so začiatkom od 17.00 hod.). „Ako sme sa mohli presvedčiť na vlastnej koži v prvých dvoch kolách, žiadny zápas nie je ľahký a žiadny súper sa neporazí sám. Na každý jeden duel sa musíme zodpovedne pripraviť a ísť do neho naplno koncentrovaní. Naďalej ideme za svojím cieľom. Ideme od zápasu k zápasu a myslíme iba na ten, ktorý nás čaká najbližšie, teda na Trnavu. Až potom môžeme pozerať na Považskú Bystricu či na šláger s Detvou. Verím, že naše výsledky prilákajú do hľadiska hojný počet divákov a ich návštevy budú mať stúpajúcu tendenciu,“ dodal na záver kormidelník michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2016 15:16:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.