files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri Laborci (ne)spokojnosť na oboch stranách

Tretí domáci zápas v rade futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšiel podľa predstáv. „Žlto-modrí“ proti nevýraznej Senici nepodali očakávaný výkon a v stretnutí sotva priemernej úrovne remizovali s tímom, ktorý sa v posledných mesiacoch trápi a vyhral naposledy v auguste, iba 0:0. Na druhej strane, vzhľadom na priebeh duelu, keď dohrávali iba deviati, musia byť s bodom spokojní. Seničania by zase pred samotným zápasom bod určite brali, no keďže hrali dvojnásobnú presilovku a v deväťdesiatej minúte sa aj tešili z gólu, získaný bod sa im trochu málil...

Oba tímy sa museli vysporiadať nielen so súpermi, ale aj s ťažkým terénom. Ten vyhovoval viac hosťom, ktorých cieľom bolo v Michalovciach bodovať a zastaviť tak päťzápasovú šnúru prehier. „Pred zápasom by sme bod určite brali, no teraz... Michalovčania dohrávali o dvoch hráčov menej a preto nás mrzí, že sme ten gól nedali,“ uviedol na tlačovej konferencii tréner Záhorákov Miroslav Mentel, ktorý sa dotkol aj momentu z deväťdesiatej minúty, kedy sa hostia po strele Samuela Mráza tešili z gólu. Zbytočne. Ako aj ukázali kamery, lopta celým objemom za bránkovú čiaru neprešla a pätica rozhodcov tak rozhodla zrejme správne. „Či bol gól alebo nebol, to musí rozhodnúť niekto iný. Na záberoch to zrejmé nie je. Keď to gól bol, otázka potom znie, na čo tam je pätica rozhodcov. Stačila by možno aj trojica. Vraj bola lopta za čiarou. My s tým ale už teraz neurobíme nič. Skôr sa natíska otázka, či je ten zvýšený počet rozhodcov dostačujúci. Ide totiž o dôležité momenty. Potom by sme asi radšej mali zainvestovať do bránkových technológií, ako to robia aj inde vo svete,“  pokračoval tréner senického FK.

Michalovčania v prvom dejstve dominovali, no svoje pološance na gól nepretavili. Zaujali hlavne gólové strely Danka s Podhorinom, ktoré Šulla zlikvidoval. V ostatných momentoch im zakaždým niečo chýbalo. Vypracovali si síce rad štandardiek, no tie boli zahraté staticky a chýbal v nich pokoj aj prekvapenie. Hlavne preto si s nimi hosťujúca obrana poradila a skóre sa nemenilo. „Je to škoda, pretože v prvom polčase sme nejaký gól streliť mohli a mali,“ podotkol po stretnutí domáci tréner Anton Šoltis, ktorého družstvo dohrávalo o deviatich. Po hodine hry bol vylúčený Martin Koscelník, ktorý zatiahol ručnú brzdu pri brejku súpera a v 81. minúte sa po druhej žltej karte predčasne pod sprchy porúčal aj kapitán MFK Zemplín Igor Žofčák. Červené karty určite sedeli, proti ním nemám nič. No boli tam iné veci, ktoré mal rozhodca vyhodnotiť inak. Zápas sa potom mohol vyvíjať inak. Určite aj on sa pričinil o druhopolčasovú nervozitu. Podľa môjho názoru mu zápas nevyšiel,“ uviedol Anton Šoltis na margo hlavného arbitra Mareka Mastiša.

Zemplínčania tak remizovali aj vo svojom druhom domácom súboji v rade proti súperovi, ktorý je v tabuľke nižšie ako oni. Po Prešove (2:2) a zmierlivo rozišli aj so Senicou. „My sme išli za víťazstvom. Vedeli sme, že Senica dlho nevyhrala, no museli sme sa vysporiadať nielen s bojovným súperom, ale aj s terénom. Prvý polčas sme ešte čo sa týka kombinácie zvládli, v druhom sa už ale kombinovať nedalo. Vzhľadom na priebeh zápasu, keď sme dohrávali o dvoch hráčov menej, je pre nás získaný bod dobrý. Možno to bolo o prvom góle a zápas by sa vyvíjal inak. Na možno sa ale nehrá. My sme so získaným bodom spokojní a ideme ďalej,“ dodal k zápasu, ktorý sa skončil zaslúženou bezgólovou remízou, tréner MFK Zemplín Michalovce.

V hlavnej úlohe Marek Mastiš

V štrnástom fortunaligovom kole sa hral v Michalovciach zápas iba priemernej úrovne. Diváci videli gólových šancí ako šafranu, za to individuálnych chýb z oboch strán bolo požehnane. V prvom dejstve mali viac z hry Michalovčania, v tom druhom vďaka dvojnásobnej presilovke prebrali iniciatívu hostia. Remíza tak bola zaslúženým vyústením toho, čo sa dialo na trávniku. Nespokojní ale boli obaja. Dôvodom bola ústredná postava zápasu, hlavný arbiter Marek Mastiš, ktorý si pohneval obe strany. Na jeho obranu musíme poznamenať, že všetky sporné momenty vyhodnotil správne. Obe červené karty sedeli (Igor Žofčák si o druhú žltú koledoval ešte o niekoľko minút skôr, keď odkopol loptu do hľadiska, Mastiš navyše možno odpustil druhú žltú kartu Tomášovi Sedlákovi, ktorý zahral úmyselne rukou), pri Kuncovom góle bol správne signalizovaný aj odpískaný ofsajd a kamery ukázali, že po strele hosťujúceho Samuela Mráza lopta nebola celým objemom za bránkovou čiarou.

Prečo teda taká búrka nevôle na adresu hlavného arbitra? No jednoducho kvôli tomu, že stretnutie absolútne nezvládol. Najskôr sa snažil strategicky púšťať hru, ktorá sa mu neskôr úplne vytrhla z rúk. V prvom polčase odpustil hosťom viaceré žlté karty (Ebwellemu za fauly či ustavičné protesty možno aj tri...), na druhej strane, v jeho závere udelil žltý trest hneď za prvý faul Michalovčanovi Škutkovi. Poriadny kartový mariáš spustil v druhej polovici duelu, na čo doplatili hlavne domáci dvoma vylúčeniami (tie ale podotýkame sedeli). Hlavný arbiter neodpískal viacero faulov (nevidel úder lakťom, po ktorom mal Koscelník rozbitý nos, hoci stál sotva dva metre od toho, komicky vyznela aj žltá karta pre senického brankára a zároveň kapitána Šullu) a ľudí na tribúnach poburoval aj zvláštnym ponechávaním výhod.  Všetko to vyvrcholilo po červenom treste Igora Žofčáka, kedy  boli proti nemu všetci. Samozrejme, frustrácia divákov sa dá pochopiť. Tí si ju jednoducho vybili na hlavnom rozhodcovi, ktorý si to však pýtal celý duel. V priemernom zápase bol ústrednou postavou práve on. Michalovčania sa cítili ukrivdení viacerými jeho verdiktmi, hostia zase neuznaným gólom. Zhrnuté, Marek Mastiš si duel Michalovce – Senica rozhodne do svojho rozhodcovského životopisu dávať nebude...  

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2016 14:05:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.