files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výbornom druhom polčase prevalcovala Šaľu

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v šlágri 9.kola spoločnej česko-slovenskej súťaže doma nad Šaľou vysoko 37:26 a pripísali si na konto ďalšie dva body, vďaka čomu neohrozene vedú tabuľku. Zverenky trénera Františka Urbana majú teraz pres sebou dva náročné anglické týždne. Už v stredu 9. novembra o 17.30 hod. absolvujú predohrávané stretnutie 10. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde HK Veselí nad Moravou, následne v nedeľu 13. novembra už o 13.00 hod. aj v televíznom prenose stanice Sport 2 privítajú v prvom zápase tretieho kola Pohára EHF maďarský Fehervár KC, v stredu 16. novembra sa opäť predstavia doma, keď v súboji 11. kola WHIL privítajú Trenčín, no a štvorzápasovú sériu ukončia v nedeľu 20. novembra odvetným súbojom v Székesfehervári. Aj tento duel si budete môcť pozrieť v priamom prenose na televíznej stanice Sport 2.

V repríze ostatnej finálovej série slovenského play-off sa v prvom polčase hrala vyrovnaná hádzaná, v ktorej sa družstvá naťahovali o každý jeden gól. Skóre duelu otvorila úspešne realizovanou sedmičkou Klučková. Na jej presný zásah odpovedala Dubovcová a keď sa v šiestej minúte presne trafila aj Wollingerová, Iuventa viedla 2:1. Michalovčanky bolo vo vedení aj v štrnástej minúte, kedy Levčenková dvoma gólmi v rade otočila z 3:4 na 5:4. Tímy sa aj naďalej striedali vo vedení. Šaľa vyhrávala po góle Trochtovej 6:5, Iuventa zase po presnom zásahu Holešovej v devätnástej minúte 8:7. Michalovčanky vyhrávali aj v 26. minúte, kedy Perederyjová dala na 12:11 a keď sa vzápätí presadila aj Levčenková, zobrala si lavička Dusla za stavu 11:13 svoj prvý oddychový čas. Hneď po ňom síce Konigová skorigovala na 12:13, posledné slovo v prvom dejstve ale patrila domácim, konkrétne Holešovej, ktorá z rýchlej kontry stanovila polčasové skóre na 14:12.   

Úvod druhého polčasu síce patril hosťujúcemu Duslu, ktoré gólmi Veselkovej a Klučkovej vyrovnalo na 14:14, no od tejto chvíle začali na palubovke dominovať hráčky Iuventy. Tie kontrovali troma gólmi v rade a po presnom zásahu Perederyjovej vyhrávali v 35. minúte 17:14. Iuventa si aj naďalej držala niekoľkogólový náskok. Po presnom zásahu Perederyjovej viedla v 39. minúte 20:16, po ďalšom góle Holešovej o dve minúty neskôr už 21:17. Keď sa hneď na to presadila aj Patrícia Wollingerová, hosťujúci tréner Michal Lukačin reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom Holešová s Levčenkovou upravili na 24:17 a nasmerovali tak Iuventu k ôsmemu tohtosezónnemu víťazstvu. Keď vzápätí skórovala aj Perederyjová, Michal Lukačín v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd bral ďalší oddychový čas (25:17). Ten jeho zverenkám ale nepomohol vrátiť sa do zápasu. Šalianky mali problémy v útoku, kde sa nevedeli strelecky presadiť cez tvrdú michalovskú obranu, čo bola voda na mlyn domácim hráčkam. Tie naďalej zvyšovali svoj náskok. Po góle  Dubovcovej vyhrávali v 48. minúte o desať gólov - 28:18, po dvoch góloch Levčenkovej v rade a jednom Holešovej bolo v 55. minúte už 34:21. Iuventa svoj náskok do konca zápasu udržala a nakoniec zvíťazila presvedčivo 37:26.   

Štatistika

Michalovce - Šaľa 37:26 (14:12)

Pok. hody: 5/4 - 3/3, vylúčené: 3 - 3. Rozhodovali: Brunovský a Čanda - 1000 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 2, Holešová 7, Štefaniková, Rebičová 3, Nagyová, Habánková 3, Levčenková 9/3, Schusterová, Wollingerová 4, Dziurová, Dubovcová 3, Bajčiová 1/1, Sčerbáková, Perederyjová 5.

HK SLOVAN DUSLO: Haládiková, Krebsová, Ladicsová - Trochtová 3, Rácková 3, Klučková 3/3, Konigová 2, Pócsiková 2, Perczeová 1, Tulipánová 2, Bahylová 3, Tisajová 1, Blehová, Veselková 4, Bujnochová 2.



Uverejnené: 05.11.2016 19:39:00
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.