files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý seniorský gól dielom celého útoku

Hokejisti HK Dukla Michalovce v piatkovom súboji devätnásteho kola Budiš I. ligy na domácom ľade roztrhali Považskú Bystricu po výsledku 10:1. Na prvom dvojcifernom počte gólov v sieti súpera v tejto sezóne sa strelecky podieľali ôsmi hráči. Jedným z nich bol aj ešte stále iba osemnásťročný Radoslav Mesaroš. Ten dosiahol svoj prvý seniorský gól, ktorým uzatváral skóre duelu.

Odložený puk po premiérovom presnom zásahu samozrejme nesmel chýbať

Bežala 52. minúta duelu, kedy pri mantineli zabojoval o puk ďalší z „košikárov“ Dominik Verbický, posunul ho Martinovi Schnellymu, ktorý rutinérsky ponúkol premiérový seniorský gól Mesarošovi. Tomu stačilo iba nastaviť hokejku a poslať puk za chrbát bezmocného brankára Klinčúcha. Michalovský mladík tak dosiahol svoj premiérový seniorský presný zásah v desiatom stretnutí za michalovskú Duklu. „Prvý seniorský gól ma určite teší. Počkal som si na neho dlhšie, no radosť je o to väčšia. Bol dielom spolupráce celého útoku. Domino Verbický výborne zabojoval a Martin Schnelly mi zase výborne priťukol pred prázdnu bránu. Za šancu som vďačný aj trénerovi Ihnačákovi. Ten nám dal za rozhodnutého stavu možnosť a my sme ju využili,“ uviedol po stretnutí šťastný premiérový strelec.

Ten sa vrátil do materského klubu iba na dvojtýždňovú výpomoc. Mesaroš totiž od októbra zarezáva v reprezentačnom projekte HK Orange 20. Keďže je momentálne v najvyššej súťaži reprezentačná prestávka a dvadsiatka počas tohto víkendu hrá na turnaji v Nórsku, kde chcel jej tréner Ernest Bokroš vyskúšať iných hráčov, mohol sa Mesaroš vrátiť aspoň na niekoľko zápasov do Dukly. „Mal by som tu pobudnúť dva týždne, potom sa uvidí, čo a ako. Zmluvu v dvadsiatke som podpísal na dva roky, takže by som pôsobiť určite mal tam. V Nórsku chcel tréner vyskúšať hráčov pôsobiacich mimo projektu, viacerí z tímu tak dostali voľno. Bol by som dlhšie bez zápasu, tak som využil možnosť vrátiť sa do Michaloviec. Prioritou pre mňa je však reprezentačná dvadsiatka, kde môžem pôsobiť aj budúcu sezónu,“ pokračoval osemnásťročný Radoslav Mesaroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.11.2016 10:02:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.