files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentant Igor Žofčák zavítal medzi školákov v Bracovciach

Minulý týždeň vo štvrtok žila základná škola v Bracovciach futbalom. Konala sa tam milá udalosť. Medzi žiakov druhého stupňa totiž zavítal slovenský futbalový reprezentant a miestny rodák, ktorý túto vzdelávaciu inštitúciu aj sám navštevoval, Igor Žofčák. Dvadsaťsedemročný stredopoliar úradujúceho českého majstra Sparty Praha bol terčom zvedavých otázok a napokon aj „obeťou“ nevšedného záujmu prítomných detí. Musel im totiž rozdávať nielen autogramy na tričká, do pamätníčkov či ich samotné telá, ale na veľké naliehanie aj predviesť svoje umenie s futbalovou loptou.


Keď Igor krátko po desiatej hodine vošiel do miestnej telocvične, privítal ho mohutný potlesk zhruba stovky školákov. Hoci tí sa spočiatku okúňali a možno aj hanbili klásť otázky, postupne sa dostali do formy. Medzi prvými zazneli otázky: koľko máte rokov, s akým číslom dresu hrávate, ale potom sa už na rovinu pýtali, ako sa mu hrá pred tisícovými davmi, kto je jeho vzorom (Cristiano Ronaldo). V tom do telocvične zavítal Igorov starší brat Miroslav, ktorý je brankárom v prvoligových Michalovciach. Aj jeho privítal veľký aplauz, nuž a hneď na nich smerovala pohotová otázka, či si spolu niekedy zahrali v jednom tíme. „Oficiálne v majstrovskom tíme určite nie, dokonca ani v mládežníckych kategóriách. Snáď len v hodových zápasoch u nás v Bracovciach. Ale za to proti sebe sme proti raz takmer oficiálne hrali. Bolo to pred dvoma rokmi v priateľskom stretnutí v Ružomberku. Dokonca sme sa aj stretli priamo na ihrisku, ale Igor mi gól nedal, aj keď sme prehrali 0:2. Veď akoby to vyzeralo, keby brat bratovi góly strieľal,“ šibalsky sa pousmial starší Miro.

Keď už sa noša otázok vyčerpala, odkiaľsi sa pred Igorom objavila lopta a chtiac-nechtiac musel aj v civile predviesť, ako ju ovláda. Hoci bola slabšie nafúkaná, školákom predviedol zopár ekvilibristických kúskov, pri ktorých zapojil nielen nohy, ale aj hlavu či dokonca krk a chrbát. Potom nasledovala autogramiáda, podpisy smerovali nielen na tričká či kartičky, ale dokonca aj na ruky. Deti sa nezabudli so svojim rodákom spoločne nafotiť. Igor odovzdal zástupcom školy vlastnoručne podpísanú loptu a dres pražskej Sparty, na oplátku dostal kyticu a čosi sladké pod zub. Nuž, bolo to príjemné a obe strany neskrývali úprimnú radosť z tohto stretnutia.

Keďže už v závere tohto týždňa sa začínajú v Juhoafrickej republike majstrovstvá sveta, na ktorých si premiérovo vybojovalo účasť aj Slovensko, témou bol aj mundial. Tobôž, ak Igor Žofčák do poslednej chvíle figuroval medzi vyvolenými, ktorí sa mohli ocitnúť v nominácii reprezentačného trénera Vladimíra Weissa staršieho. Napokon mu prischla iba rola náhradníka, ale Igor nezúfa. Slovákom bude v Afrike tuho držať palce a zvlášť svojim kamarátom. Najviac asi Jurajovi Kuckovi, spoluhráčovi z pražskej Sparty, ktorý si nečakane vybojoval miestenku v záverečnom výbere. Igor má zatiaľ na konte deväť štartov v najcennejšom drese (debutoval v roku 2004 v japonskej Hirošime proti domácej reprezentácii), ale zároveň pevne dúfa, že v drese s dvojkrížom na prsiach nepovedal ešte posledné slovo. Sám totiž veľmi dobre vie, že pozvánka do slovenského národného tímu bude závisieť jedine od jeho výkonov v klubovom drese pražskej Sparty.

Igor strávil v Bracovciach uplynulý týždeň, ktorý zavŕšil sobotňajšou účasťou na svadbe staršej sestry Evy. Medzitým si stihol v Bracovciach dvakrát zatrénovať a vraj takú účasť v príprave počas týždňa ešte nemali. Bracovčanov prišlo na tréning až pätnásť, veď šanca zatrénovať si so slovenským reprezentantom a českým majstrom sa veru nenaskytá každý deň...


Vizitka Igora Žofčáka
Narodený: 10. 4. 1983 v Michalovciach. Výška a váha: 175 cm, 71 kg. Post: stredopoliar. Číslo dresu: 11. Kariéra: MFK Zemplín Michalovce (1994 - 2001), MŠK SCP Ružomberok (2001 - 2007), AC Sparta Praha (2007 - 2008, 2009 - 2010), FK Baumit Jablonec (2008 - 2009). Počet štartov a gólov v najvyššej slovenskej súťaži: 142/14. Počet štartov a gólov v najvyššej českej súťaži: 68/6. Počet štartov v reprezentácii Slovenska: 9/0. Úspechy: majster Slovenska a víťaz Slovenského pohára (Ružomberok 2006), majster Česka (Sparta Praha 2010), bronz z majstrovstiev Európy do 19 rokov v roku 2002 v Nórsku.    
                                             (juke)

 



Uverejnené: 08.06.2010 11:17:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.